500 millió forintos állami támogatást kap Kaposvár stadionfelújításra, miközben a futballcsapat cégét épp 366 milliós – főként köztartozásokból álló – adóssága miatt felszámolják – írja a NOL.hu.

Nagy futballtörténeti pillanatokat elevenített fel Szita Károly kaposvári polgármester, amikor szerdán bejelentette, hogy 2017 tavaszára megújul a Rákóczi Stadion mintegy 500 millió forintból.

A városi futballt üzemeltető Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. ellen jelentős összegű, ki nem fizetett számlái miatt 2015 májusában felszámolási eljárás indult. Időközben kiderült, hogy a hátrahagyott tartozás meghaladta a 366 millió forintot. A cég komoly adósságokat halmozott fel a közszolgálató cégekkel és a kormányhivatallal szemben, a kaposvári önkormányzatnak 163 millió forintot nem fizetett vissza, és a NAV is hiába várt 99,5 milliót.

A tartozások miatt az MLSZ 2015-ben a megyei bajnokságba sorolta vissza a csapatot. A megyeszékhely klubjának innen kellett visszaverekednie magát az NB III-ba, ahol jelenleg játszik.

Az év elején rendőrségi és adóhatósági nyomozás is indult a Rákóczi Kft. pénzügyei miatt. A feljelentés szerint a gazdálkodással kapcsolatban felmerülhet a csalás, a sikkasztás, a hűtlen kezelés és tartozás fedezetének elvonásának gyanúja. A nyomozás során elrendelt házkutatáson 30 ezer oldalnyi iratot foglaltak le.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Bűnös herdálás, mint megannyi gazdasági manőver...
RonaGyuri
a cikkel kapcsolatban ma reggel ezt írtam:

Ausradieren

Albert és Bene & tsai törölve az emlékezetből

Elsőre azt hittem, hogy csak a vendégmunkás tájékozatlansága és vagy költi túlzásról van szó, mikor Bernd Storck a magyar válogatott szövetségi kapitány az Eb-s „hőstettek” kapcsán az aranycsapatot kezdte el emlegetni. Ahogy erre reagáltam is, azért akadtak itt olyanok, mint az aranylabdás Albert Flórián, vagy Bene Ferenc és társaik, ha hőstettnek nem nevezte senki, de szereztek a szurkolóknak nem kevés szép percet.
Nos ma reggel került képernyőmre a nol.hu tegnap délutáni írása „Százmilliókkal tartozik? Akkor is kap stadiont!”, melyben a „500 millió forintos állami támogatást kap Kaposvár stadionfelújításra, miközben a futballcsapat cégét épp 366 milliós – főként köztartozásokból álló – adóssága miatt felszámolják. ” hírt járja körbe.
Magával a hírrel nem foglalkozom legfeljebb a mi van ebben egyedi kérdést tudnám feltenni. Azonban a cikk egyik részében a helyi polgit kérdezik, aki meglepő dolgot tudott mondani. Előre kell bocsássam – lévén 56-os születésű -, hogy akkor még nem is élt, illetve nagyon kis gyermek volt, így könnyen lehet megvezették.
„Nagy futballtörténeti pillanatokat elevenített fel Szita Károly kaposvári polgármester, amikor szerdán bejelentette, hogy 2017 tavaszára megújul a Rákóczi Stadion. Miközben aláírták a félmilliárd forintos beruházásról szóló szerződést, elmondta, hogy ebben a stadionban pályára lépett az Aranycsapat több játékosa”.
Nos eltekintve attól az apróságtól, hogy az a bizonyos Aranycsapat több játékosa, az a Budapesti Honvéd volt és nem ebben a stadionban, hanem a város másik felében a most Berzsenyi park néven ismert területtel szemben azóta beépített pályán, az igazi gondot az jelenti, hogy a pályának valóban van nem is kevés relevanciája a dicső múlthoz. A
Útban a világhír felé – olimpiai bajnok és gólkirály, EB 3. és 4. hely valamint VB 6. + számos bajnokság – a csapat játékosa volt Bene Ferenc.
Bár. ha belegondolok...
RonaGyuri
sajnos túl hosszú volt így az utolsó félmondatom lemaradt: na jó nem akarok belegondolni! =))
oncogito
Bűnös herdálás, mint megannyi gazdasági manőver...
human
Mintha egy lyukas csónakból próbálnák vödörrel kimerni a vizet a tenger közepén. Szánalmas.
justhpeter
Nem mellesleg, hogyan csinálhatott másik céget az, aki tartozik ?
nemfideszes
Hát ez az! Mert egy dolog a stadionok megépítésére elherdált pénz, de fenntartásuk főleg hosszú távon, és főleg ilyen színvonal és néző szám mellett, már jóval többe fog kerülni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.