"Az ártatlan áldozatokra és a mentésben részt vevő hősökre való emlékezésen túl meg kell erősítenünk eltökéltségünket a terrorizmus elleni közös küzdelemben" – áll Orbán Viktornak a New York-i terrortámadások 15. évfordulója alkalmából kiadott nyilatkozatában, amelyben a magyar kormányfő arra is figyelmeztet: a terror mára Európába költözött.

A miniszterelnök a nyilatkozatban – amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el vasárnap az MTI-hez – azt írta, a tizenöt évvel ezelőtt New Yorkban történtek még ma is sokkoló hatásúak az egész civilizált világra.

Úgy folytatta: a 2001. szeptember 11-én történt támadásokra emlékezünk, de az évfordulónak szomorú aktualitást ad a terrorizmus minden korábbit felülmúló terjedése Európában és a kontinens közvetlen szomszédságában.

"A terror Európába költözött. Ma már az európai emberek hétköznapjainak része a terrorveszély, a merényletek lehetősége; Európa nagy részében megszűnt a mindennapok biztonsága. Már Magyarország sem tartozik a veszélytelen térségek közé, a mi hazánk biztonsága is kockán forog" – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: Magyarország és az Egyesült Államok vállvetve harcol a terrorizmus minden formája ellen. A nemzetközi összefogás részeként katonáink együtt küzdenek a terroristák ellen a világ számos konfliktusövezetében, emellett biztonságpolitikai együttműködésünk is példaértékű – olvasható a kormányfői nyilatkozatban, amely azzal zárul: "Amerikai barátaink továbbra is számíthatnak ránk, erőnkhöz mérten mellettük állunk világunk, életformánk megvédéséért, polgáraink biztonságáért".

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Amerikai barátainknak kb.annyira kell az orbán barátsága, mint öregotthonba az óvszerautomata.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Most akar segíteni, amikor Tuzson már előtte mondta, hogy a terror Európába költözött ?
kakaósbögre
eddig sem,eztán sem.nem is számítanak ránk.
roch
Amerikai barátaink?

orbán, neked nincsenek barátaid, ezt észrevetted?
Megveszel vagy félelemben tartasz másokat, az ilyeneknek nincsenek barátai.

orbán, NEKED NINCSENEK BARÁTAID!
Sajnálom, hogy ezt tőlem kellet megtudnod...
Na jó, nem sajnálom, de ez van.
Megdolgoztál azért, hogy egy igaz barátod se legyen.
Pöpec
" "Amerikai barátaink továbbra is számíthatnak ránk, erőnkhöz mérten mellettük állunk világunk, életformánk megvédéséért, polgáraink biztonságáért"."

Továbbra is korruptak leszünk, mivel ez a mi NER életformánk, ezt pedig megvédjük. csányi továbbra is kapja majd az éves állami támogatásokat, hogy végre Tesco hálózatot vehessen, valamint mészaros lőrincnek is juttatunk sertésexport-támogatást. Sőt, polt péter is mindent elkövet, hogy pártunk hű katonáit, matolcsy alapítványait, hernádi mol vezér köreit senki ne háborgathassa. Colin Bell-t és az önök életformáját pedig szívből üdvözöljük - oszt jónapot.
Hellcat
Számíthattok ránk! Csak gyertek ide ha segítség kell mert minket nem engednek be! Köszi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.