A Demokratikus Koalíció elnöke egy londoni kocsmában találkozott magyar munkavállalókkal, hogy a népszavazástól való távolmaradásra kérje őket és hazai családtagjaikat. Nem mindenki látta szívesen – írja a NOL.hu.

Éles szóváltással kezdődött Gyurcsány Ferenc kampányfellépése Londonban csütörtök este a Népszabadság szerint. A volt kormányfő, a DK elnöke a Facebookon hívta meg egy kötetlen beszélgetésre a kint dolgozó magyarokat. A Viktória pályaudvar mellett lévő kocsmában, a Brass Monkeyben körülbelül százan meg is jelentek, abban a pillanatban azonban, amikor a DK elnöke valamivel este nyolc előtt megkezdte rövidnek szánt bevezetőjét, két, magát nemzeti érzelműnek valló szélsőséges fennhangon számon kérte, hogyan vette magának a bátorságot a londoni fellépéshez.

A NOL szerint ekkor szóváltás tört ki Gyurcsány hívei és az ellenzéke között. A volt miniszterelnök először megpróbált gyorsan véget vetni a vitának, majd amikor belátta, hogy ez nem megy, visszavonul a bárpulthoz és várta, hogy elcsituljanak a kedélyek. A két zavarkeltőt, egy kopasz és egy kapucnit viselő férfit végül rendőrök vezették ki a kocsmából.

Mindezek után Gyurcsány szóhoz jutott és elmondta, azért jött Londonba, hogy rábeszélje az itt dolgozó magyarokat, sem maguk, sem otthon maradt családtagjaik és barátaik ne vegyenek részt az október 2-i népszavazáson.

Gyurcsány Ferenc a Facebook oldalán is beszámolt az estéről, bár ő némileg másként látta az esetet:

Na ez nagyon rendben volt. Azért jöttünk Londonba, hogy kérjük az itteni magyarokat, segítsenek megállítani Orbánt. Egy belvárosi kocsmában találkoztunk. Eljöttek vagy százan. Kétkezi munkások, nyelveket beszélő értelmiségiek. Fojtogatta őket Magyarország levegője. Most jobban értem őket, mint mielőtt találkoztam volna velük. Maradjatok otthon, ne szavazzatok – mondtam nekik. És értették. Jó volt veletek, köszönöm!

Ui: A találkozó elején három ember iszonyatosan hangoskodott. A többi magyar a londoni nagykövetség munkatársait ismerte fel bennük. Mikor felismerték őket, megszégyenülve, sietve távoztak. De meg lehetnek ijedve Orbánék a népszavazás miatt, ha erre használják a nagykövetséget. Silányok vagytok.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Szókrakész: Erről a változtatásról szólt az őszödi beszéd. Csak aztán Orbán drukkerei balhéztak egyet, a tömeg követte őket, a rendőrség meg megbocsáthatatlan szakmai hibákat vétett. Így elmaradt a politikai fordulat. 2010-től pedig Orbán megmutatta, hogy a szociknál is lehet rosszabb kormánya Magyarországnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@F_Viktor: Ne privátozzunk.
Nem vagyunk mi olyan cimbik.

Itt nyomasd.
F_Viktor
@Szókrakész: Akkor miért privibe írtál? :-)
No, én ott várom a te elérhetőségedet, hogy meg ne sértsem személyiségi jogaidat!
Szókrakész
@F_Viktor: Mint írtam napokon belül nálad vagyok!!!
F_Viktor
@Szókrakész: OK, addig beszerzek neked ajándékul egy köcsög mézet! :-)
Yoda69
@Szókrakész: Nos, ezekszerint nem hallgattad, csak tolod a kormany propagandat. meg a fideSSes agymoso mantrat.
evacica
Orbán mindenre képes a hatalmáért és a pénzért! Szégyen ami ebben az országba megy, ezt is köszönhetjük neki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.