Újabb részleteket tudtunk meg a szombati robbantás körülményeiről. Kiderült: a robbantó olyan alapossággal megtervezte a támadást, ami arra utal, hogy a helyszínt és a használt robbanóanyagot, illetve -szerkezetet nagyon jól ismerte. Értesüléseink szerint a jelek arra utalnak, hogy ezt a robbanást milliméter pontossággal erre a helyszínre szabták.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Jaj de jó, megnyugodtam. Akkor nem lehetett egy ,,kényszerbetelepített, hepatitiszes analfabéta migráns", mert az hülye ehhez.
Jaj de mégsem lehetek nyugodt, hiszen akkor lehet, hogy egy ősmagyar tette?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Jaj de jó, megnyugodtam. Akkor nem lehetett egy ,,kényszerbetelepített, hepatitiszes analfabéta migráns", mert az hülye ehhez.
Jaj de mégsem lehetek nyugodt, hiszen akkor lehet, hogy egy ősmagyar tette?
Eriksson
O,ó! Milyen apró részletek fognak még kiderülni? Kezd bulvárba fordulni a sztori.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...te aztán nem hazudtolod meg önmagadat...ritka egy őstulok vagy !
Aki Én
@Csizmás Kond: Kár, hogy ennek megállapításához sincs meg a józan eszed :)
bencemacska
Nagyon részletes leírás - gondolom a helyszín közelében tartózkodó személyek elmondása alapján - és logikus következtetések. Biztos kaptak rendőségi információt is!!!
Kellett érteni az elkövetőnek a robbanóanyaghoz , a robbantás megtervezéséhez és kivitelezéséhez is.
De miért kellett neki okvetlenül ilyen közel lenni? Miért nem tudott távolabbról indítani? Okvetlenül látni akarta az eredményt? Akkor viszont nagyon személyes oka lehetett!
F_Viktor
@bencemacska: Írod:
"Kellett érteni az elkövetőnek a robbanóanyaghoz , a robbantás megtervezéséhez és kivitelezéséhez is."

Tehát profi, tehát könnyű lesz megtalálni, ha akarják.
bencemacska
@F_Viktor: Kivéve, ha a végrehajtó csak "betanított" volt. Bár a fegyelme és az abszolút részvétlensége ebben az esetben a "megrendelőre" illik!
A katonasághoz, vagy egyéb rendészeti szervekhez biztos van köze!!! Főleg a robbanóanyag kiválasztása és beszerzése nem lehet másoknak könnyű feladat!
A rendőrségnek mostanra már a robbanóanyagot ismerni kell!!!
papa.49
Egy gondom azért még mindig van, hogyan lehetséges hogy a rendőr a lábán sérült meg a rendőrnő, meg a fején azért akármennyire ,,profi kivitelezésű volt a bomba ez csak úgy lehet hogy a pali lába, meg a nő feje volt a bejáratra helyezett bomba hatósugarában!!!
Most ne essetek nekem de nem lehet hogy a rendőrnő helyezte el a bombát csak valamiért korábban robbant a kelleténél???
DND
@papa.49: igen erdekes meglatas, pedig gondolom voltal katona
bencemacska
@papa.49: A bomba töltete miatt lehetséges az eltérő sérülés. A töltelék (különféle fémdarabok, szegek, csavarok, stb) nem egy forma nagyságú, súlyú darabokból áll, ezért más- és más a röppályájuk.
Teljesen véletlen, hogy ki volt egy éles, hegyes darabnak és ki egy nagyobb (törést okozó) darabnak az útjában!
eugen4402
@papa.49: Attól félek, itt már minden lehetséges, részemről azt szeretném, ha az elkövető ezután már csak cellában töltené az napjait-éjszakáit... Bárki legyen az.
papa.49
@DND: Voltam többször kb. összesen 3.5 évet...
papa.49
@bencemacska: Figyelj ilyen bomba nincs annak van egy táguló hatáskörzete de ha két ember egymás mellett meg a lábszár, és a másik feje között kb. 1 méter van!!!
Minél közelebb vagy a robbanótesthez annál alacsonyabban sérülsz meg ha az a földre van téve...
Egy csőbombába nagyon nagy darab töltetet nem tudsz bele rakni, pont ezért használnak csavarokat, anyákat, szeget, vashulladékot, és a súlyul, meg a röppályájuk nagyjából azonos is!!!
bencemacska
@papa.49: Nem véletlen, hogy az alacsonyan repülő darab tört, a magasabban repülő szúrt, vagy vágott.
A bombát tartalmazó táskát láthatod az egyik kamera képen!
propeller.hu/itthon/3243387-itt-terez-koruti-robbanto-rendorseg-kozzetette-felvetelt
Fentről lefelé a harmadik állókép.
papa.49
@bencemacska: Olyan mint egy sportszatyor, vagy egy tornazsák, de azt nem láttam mikor, és hová tette le a videón is oda.visszamászkál de az a szatyor mindig a kezében van...
Szerintem ez a mese amit a RK. előadott ezt kéne bevennünk, és elhinnünk, de én nem hiszem el, nem kerek a dolog!!!
F_Viktor
@papa.49: írod:
"Egy gondom azért még mindig van, hogyan lehetséges hogy a rendőr a lábán sérült meg a rendőrnő, meg a fején..."

Én sem értem, de azt sem, hogy csak 1-1 helyen sérültek meg, mikor a robbanás hatósugarában voltak mindketten.
Nem tudom takarta-e egyik rendőr a másikat, de legalább egyiküknek a fél oldalát vinnie kellett volna a repeszeknek.
papa.49
@eugen4402: Nem fogja mert SOHA NEM FOG ELŐKERÜLNI!!!
papa.49
@F_Viktor: Érthetetlen a számomra is bár én csak a seregben robbantottam kézigránáttal, de azt akkor jól megtanultam, hogyan néz ki a helyszín, meg a bábuk a robbanás után, NEM ÍGY!!!
eugen4402
@papa.49: Hacsak... Mindegy, én azt szeretném, hogy az ilyen fenevad már ne szívhasson szabad levegőt...
papa.49
@eugen4402: Nézd lehet az is hogy valaki jópénzért elvállalja a balhét, de akkor azt jobban meg kell fizetni mint a feljelentőt, de a fütyisz ennyi pénzt KI NEM AD a markából, tehát marad a fantom pacák!!!
bencemacska
@F_Viktor: ma, 16:23
Én tegnap azt olvastam, - attól aki legelőször odament a rendőrökhöz a robbanás után (a közelben levők elfutottak) - , hogy a rendőrnő még pár pillanatig eszméleténél volt,de nagyon vérzett a feje vagy a nyaka (később kiderült, hogy mindkettő!), a rendőr meg telefonált, segítséget kért. Az elbeszélő szerint valahogyan teljesen egymásra estek, csak egy véres rongycsomónak tűntek!
Több sérülése van mindkettőnek. nem véletlenül terjedt el, hogy már nem is él. Pedig nagyon gyorsan jött a mentő. Még tegnap délután is csak annyit mondtak, hogy megoperálták őket, a nőt mesterséges kómában tartják!
Bővebbet azóta sem hallottam! Sőt csak olyan semmitmondó kijelentést, hogy a körülményekhez képest...
papa.49
@bencemacska: Most anélkül hogy okoskodnék olvasd el a NOL belföldön a rendőrnő a csomag fölé hajolt, tehát neki ezért sérült a feje, a rendőr meg állt mellette, neki ezért a lába!!!
Nem kell elnézést se kérni de a tények amit lát az ember azokkal nem lehet vitatkozni!!!
F_Viktor
@bencemacska: @papa.49: Írod:
"Nem kell elnézést se kérni de a tények amit lát az ember azokkal nem lehet vitatkozni!!!"

Csak sajnos a "tények" ellentmondanak egymásnak, mert mindketten a tegnapi híreket erősítitek meg (én is ezeket olvastam), aztán mégsem áll össze a kép.
papa.49
@F_Viktor: Én a ,,tényeken,, a képeken látható dolgokat értem, az amit a főkapitány hablatyolt az nem nevezhető ténynek, azonos szinten van a HM. hablattyal a tűzszerész halál után!!!
Sajnos az ember azt várná, hogy a ,,hozzáértők,, pontos információkkal szolgáljanak, és kapsz 3 ember által elmondott 5 féle forgatókönyvet!!!
bencemacska
@papa.49: Nagyon sok minden jelent meg tegnap, de én nem voltam itthon, nem tudtam végigolvasni a találgatásokat. Csak nem sokkal a sajtótájékoztató előtt kezdtem olvasgatni!
Mivel nem volt semmi hivatalos tájékoztatás, mindenki nekiindította a fantáziáját. A rendőrség meg nagyon hülyén viselkedett.
Sőt viselkedik még most is. Vagy nem kaptak egyértelmű "conteót", vagy nem akarják betartani!!!
Én legszívesebben azokat olvasom, akik a helyszínen jelenlevőket szólaltatták meg, és abból rakták össze a történetet!
Én a HVG cikkét tartom a legelfogadhatóbbnak. Lehet, hogy csak azért mert azt értem, és nekik - még - hiszek!!!
bencemacska
@papa.49: ma,17:01
Nem lehet, hogy visszafelé következtetés a sérülésekből az eseményekre?
Nem tudom elképzelni, egy nő olyan hülye legyen, hogy egy elhagyott csomagot a jelen helyzetben csak úgy megfogjon!!!
Remélem felépül, és megtudjuk!!!
papa.49
@bencemacska: Nincs semmi baj azzal se ha másként látunk dolgokat, én csupán amit tudok arra hagyatkoztam, és az nem támasztotta alá a híradásokat, a képek egészen mást mutattak, mint amit a különböző portálok leadtak!!!
A rendőrnő örülhet ha megússza, hiszen a mostani hírek birtokában kurva nagy szerencséje volt!!!
Mindkét rendőrnek tiszta szívemből kívánom minél hamarább, és minél teljesebben gyógyuljanak fel!!!
bencemacska
@papa.49: Sajnos most sem tudjuk mi van velük!
papa.49
@bencemacska: Igen, és ez kissé gyanús!!!
namihami
A jelek szerint a feltételezett gyanúsítotton nem volt nadrág, mert különben honnan tudnák-látnák, hogy zacskós az illető?
papa.49
@Horizont: Vagy már megszokta, hogy így kell végrehajtania, magyarul ,,profi,,!!!
micfild
@papa.49: aha.. nemcsak nekem van "üldözési mániám"
bencemacska
@Horizont: ma, 17:52
Olvasd el a HVG eredeti cikkét, sok mindent meg fogsz érteni. Jól nézd meg a képet, ott a magyarázat, irányított volt. nem hülye készítette, csak gazember!
Persze marad még pár tucat kérdés: Pl. miért kussol OV? (nem írok jelzőt, mert csak olyan jut eszembe, amiért kitiltanak, vagy feljelentenek!)
papa.49
@Horizont:Ez valószínűleg a komoly figyelmeztetés volt a fiúk részéről, csak légy van a levesbe mert a rendőrnő kíváncsi volt mi van a tatyóban, jó ha nem megy rá!!!Amit a képeken, videókon látni lehet ez plasztik lehetett, kis mennyiség hatalmas pusztítás!!! Az hogy volt benne mag is csak fokozta a hatását, mindenesetre jól lebontotta a bejáratot!!! Biztos hogy képzett volt az illető, hiszen tudta, hogy hová kell állnia, hogy ő ne sérüljön, de mivel távirányítással robbant, ha igaz akkor kéne találni valami elektronikus alkatrészeket is, vagy teló maradványokat!!! Egy biztos, hogy az elmebeteg tudott róla, sőt tovább megyek adta ki az utasítást egy ilyen cselekményre, a megvalósítást, meg a kivitelezést rábízta a hozzáértőkre!!!
Most azért ,,bujkál a függöny mögött,, mert még nem találták ki, hogy mit is hazudjon, ez úgy szerda körül fog elhangzani!!!
papa.49
@micfild: Nem üldözési mánia az csupán reálisan értékeled a történteket!!!
Ilyenkor mindig az első kérdés ,,kinek állt érdekében, kinek hoz hasznot, ki tudja ezt kivitelezni, ki tud hozzáférni az eszközökhöz, és még lehetne sorolni!!!
Ha kettő vagy annál több kérdésre egy adott személy a válasz vélhetően ő a ludas!!!
bencemacska
@papa.49: ma, 20:03
Ajánlom figyelmedbe Fekete Gy. Attila cikkét a NOL.hu-n.
Őt is egy hiteles újságírónak tartom!

"Minden korábbi hírrel ellentétben a robbanás akkor következett be, amikor a rendőrök a bomba „repeszkiszórási vonalához” értek. A társa balján sétáló rendőrnő nem lépett oda a gazdátlan csomaghoz, nem érintette meg, épp csak abba az irányba fordította a fejét, miközben egy lépésnyire lemaradt járőrtársa mögött, amikor a detonáció bekövetkezett."

Itt ér véget a nyilvánosságra hozott felvétel.
papa.49
@bencemacska: Megnéztem bár igaz a lényeget pont nem látni tisztán, de végül is valóban nem ment közel a bombához akkor viszont a szétszóródó repeszek sebesítették meg súlyosan...
bencemacska
@papa.49: Én hiszek a Fekete Gy, A-nak, már régi motoros. Állítólag holnap felébresztik a rendőrnő4. Az orvosok reménykednek!!!
papa.49
@bencemacska: Úgy legyen, szurkolok neki!!!
papa.49
@Mirabilis: A rendőrök sérülésén kívül szinte minden hazugság, és ellentmondásos!!!
Amúgy az tényleg érdekes hogyan került elő olyan gyorsan a két kampó!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.