Az elmúlt tíz évben több mint 660 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon, a versenyszférában például 430-440 ezerrel dolgoznak többen a tíz évvel ezelőttihez képest – közölte Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön Szombathelyen előadásában.

A foglalkoztatási ráta már 70 százalék fölött van, de nagyon sokat kell még tenni szavai szerint annak érdekében, hogy elérjük azt a 75 százalékos foglalkoztatási szintet, amit az Európai Unió 2020-ig önmaga elé tűzött ki, mint uniós átlagot.

Hozzáfűzte: a munkaadóknak nyújtott járulékkedvezményekkel kiemelten segítették a hátrányos helyzetű munkavállalók, az 55 év felettiek, a 25 év alattiak és a kisgyermekes anyák elhelyezkedését, valamint sikeres volt munkahelymegtartó akcióporogramjuk is, amely 900 ezer ember munkahelyét segített megtartani.

Cseresnyés Péter szólt arról is, hogy a különböző kedvezmények 440 milliárd forint szabadon elkölthető pénzt hagytak a vállalkozásoknál.

Szavai szerint 2017-től tovább szélesítik a kedvezmények körét, támogatni kívánják a munkaerő-mobilitást, ezért egyrészt az adótörvényben a saját gépkocsival munkába járás elszámolható összegét kilométerenként 9 forintról 15 forintra emelik, másrészt olcsóbbá teszik a munkásszállók építését és fenntartását, üzemeltetését is.

Az államtitkár szerint a munkaerőhiányt például inaktívak aktívvá tételével, a rugalmas munkaidő lehetőségeinek kiszélesítésével és a közfoglalkoztatottak képzésével, minél nagyobb arányban az elsődleges munkaerőpiacra való visszairányításával kívánják enyhíteni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A haverjaiknál:
"Cseresnyés Péter szólt arról is, hogy a különböző kedvezmények 440 milliárd forint szabadon elkölthető pénzt hagytak a vállalkozásoknál."
Azaz ellopták!!!
Arról miért nem pampog, hogy a fizetések és a szuciális háló miért marad el a nyugati országoktól???
SENKI NE MENJEN SZAVAZNI!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
PJProby
Már megint totálisan megtévesztő, hamis címmel virít egy tartalmában is durva hibát tartalmazó írás.
Miféle hibát tártak fel a rendszerben? Erről semmi sincs a cikkben!
A foglalkoztatás 660 ezer fős növekedése pedig nem 2006, hanem a 2010-es kormányváltás óta valósult meg, míg 2006-2010 között folyamatosan csökkent
PJProby
@Mirabilis: Ha Cseresnyés valóban ezt mondta, akkor rosszul készítette fel az apparátusa. De ebben sem lehetsz biztos, hiszen gyakran elófordul, hogy a hírről első kézből tudósító félrehallotta a számokat.
Ha meg a tényekre vagy kíváncsi, akkor látogasd meg a KSH honlapját, ahol megtalálod a valós adatokat. A 660 ezres növekedés 2010-es mélypont óta mérhető, akkor ugyanis 3726 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, ami most 4386 ezer.
karma1
@Mirabilis: Hagyd mar a fenebe, Kedves, megint elojott a szavazas elott egy uj troll, akinek az orban basi uzenetet kell tolmacsolnia,

O majd megmagyarazza Neked, hogy Te milyen jol elsz, a csaladodban minden rendben van, es a munkanelkuliseg csak a tankonyvekben letezik, ott is a tanmesekben...
Kivancsi vagyok, mire kepesek meg nephulyites cimen...:o(((
Te pedig vigyazz Magadra!...:o))
PJProby
@karma1: A témáról nincs mondanivalód?
kakaósbögre
ugyan.ez az egész csak játék a szavakkal.a valóság az hogy a gazdaságunk sehol sincs,képzett munkaerő sehol sincs,ami viszont van az a dolgozói nyomor,4 milló létminimum alatt élő,400000 gyakorlatilag éhező.ennyi.a többi csak szófosás.
kkalman
Nem elég, hogy csak a hivatalos baromságot ismétli, mint egy papagáj, de annyira hülye, hogy azt sem tudja, hogy mióta rombolják az országot. És ilyen alakok vezetik az országot.
karma1
@PJProby: Tomeny hazugsaghoz nincs mit hozzaszolnom, ekkora hazugsag-hegy lattan elnemulok, es kozben azt kerdem magamtol, hogy hogy nem szakad ra az eg es a mennyezet?

Kulonben azzal, hogy ennyire veded oket, magadat is leraktad arra a szintre, ami mar a banyaszbeka hatsoja fele kozelit, persze alulrol...

berobbantal ide, es azonnal mindenkit kioktatsz: ha nem volt gyerekszobad, az nem baj, de ha egy kozossegbe berobbansz, akkor leteznek elemi szabalyok.
Ahogy a csuti kozepcsatarnak sincs semmi modora,- es nagy valoszinuseggel a stylist-jara se hallgat - ugy te is vegiggondolhatnad, mit szoktunk tenni, ha belepunk valahova...
Jozefina
A haverjaiknál:
"Cseresnyés Péter szólt arról is, hogy a különböző kedvezmények 440 milliárd forint szabadon elkölthető pénzt hagytak a vállalkozásoknál."
Azaz ellopták!!!
Arról miért nem pampog, hogy a fizetések és a szuciális háló miért marad el a nyugati országoktól???
SENKI NE MENJEN SZAVAZNI!!!
human
@PJProby: És azt is elhiszed, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek száma 6 év alatt a felére csökkent?
papa.49
@human: Persze elhiszi, hiszen a HIT felülírja a tudást egyeseknél!!!
karma1
@human: A fonok szavat keszpenznek kell venni a fide$$-ben - ez alapszabaly...:o)) O sem tesz mast, csak mint a bunko fonoke: idejon, omleng egy sort arrol, hogy ez a cikk milyen jol osszeszedett, oriasi valosagtartalommal, aztan kioktat engem, hogy a cikkhez szoljak hozza.
Nos, a neki kuldott valaszban megtettem azt is, de a hazugsagokhoz - sztem- nem lehet hozzaszolni - azt ugy, ahogy van, a szemetbe kell dobni, a kitalalojaval egyutt...:o((
karma1
@PJProby: 21.13-ra : Nem hozzad szoltam, hanem egy kedves blogtarsamnak, aki nekem tobbet er me'g ugyis, hogy nem mindig vagyunk egy velemenyen.
Nem te mondod meg, hogy kihez es mihez szoljak hozza ezen az oldalon.
eugen4402
@karma1: Ez egy "új nép, másfajta raj", a pidzséjprobik számára az a valóság, amit a kétmillió államtitkár deklarál. Szem és fül eltakarva, de a száj folyamatos üzemmódban "dübörög". Ha egy miniszter, vagy államtitkár bejelentené, hogy lassan egymillió nyugat-európai vendégmunkás talált NÁLUNK munkalehetőséget, ők habozás nélkül elhinnék...
PJProby
@karma1: Feleslegesen koptatod a billentyűket, ha lövésed sincs a témához. Ideje lenne, hogy megtanulj ott viszketni, ahol vakarózni tudsz!
PJProby
@human: Arra, hogy „Jó reggelt!” nem a „Bizonyítsd be!” az adekvát válasz.
namihami
@PJProby: Tudom, hogy a más dumájába nem illik beleszólni, de...
Ebből a szépen kozmetikázott adatokból vond ki a közmunkásokat, a hónapban akár csak egy napot dolgozókat, a határon túlra menekülteket és a többi, a kormány számára vattaembereket. És máris megérkeztél egy olyan értékhez, amivel Cseresnyés elvtárs nemhogy a pulpitusra, de még a hátsó sorba se mert volna kiállni.
""Politikus, hazudj, de úgy, hogy ne kapjanak rajta.""-hát ez most nem (sem) sikerült.
PJProby
@namihami: Nem kell levonni semmit sem. Hogy ki számít foglalkoztatottnak, azt az összehasonlíthatóság érdekében nemzetközi módszertan kötelezően írja elő. Ezt a módszertant használja az EUROSTAT, így a KSH is, s nem utolsó sorban ugyanezt használták 2010-ig az előző kormányok is.
namihami
@PJProby: Nem is volt ilyen ""csodálatos"" az érték. Ment is a Fideszes-duma gazdagon és állandóan.
PJProby
@Mirabilis: Beszélj csak minél többet! Előbb-utóbb csak mondsz valami értelmeset is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.