Az MSZP nem hajlandó tárgyalni a miniszterelnökkel az alaptörvény-módosításról, így Orbán Viktor kormányfő és Molnár Gyula MSZP-elnök keddi találkozóján az eheti uniós csúcs témáiról egyeztettek – közölte az ellenzéki párt az MTI-vel.

A szocialisták közleményében az áll, hogy miután az MSZP világossá tette, az alaptörvény megváltoztatásáról "a választók többségének felhatalmazása" nélkül nem hajlandó tárgyalni, "Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta", hogy a Magyarországot érintő biztonságpolitikai ügyekben viszont van helye és értelme az egyeztetésnek.

Azt írták: Orbán Viktor kezdeményezte a találkozót, amelyen a csütörtök-pénteki Európai Tanács-ülés témái, a migráció, Oroszország és a kereskedelmi egyezmények kerültek elő.

Az ellenzéki párt tájékoztatása szerint Orbán Viktor jelezte, hogy örülne, ha az MSZP részt venne az alaptörvény módosításában, de Molnár Gyula határozottan kijelentette, hogy pártja erről nem hajlandó tárgyalni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Hogy mi az MSZP álláspontja az alaptörvény módosításról, azt 0rbán nem most kellett megtudja. Úgyhogy nem értem a csalódottságát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@spu00: Soha senki nem mondta, írta, nyilatkozta, óhajtotta, a migránsok bejöttét .
Arról viszont bizonyára több megnyilatkozás született, hogy regisztrált, ellenőrzött családok, gyermekes anyák, gondviselő nélküli gyermekek, mint valamennyien menekültek, nálunk találjanak átmenetileg menedéket és védelmet, amíg a szülőföldjükön, a hazájukban életveszélyben lennének. Olyan nehéz ezt megérteni? Miért könnyebb ezt félremagyarázni, ?
Miért kell mindent szándékosan, tudatosan, előre megfontoltan , aljas szándékkal csúsztatni és mindenkit tévedésbe ejteni? Miért nem lehet egy percet a tisztességes elgondolkodásra szánni? A VÁLASZTÓK 98 %-a a NEM -et választotta. Mi a fenét választott volna? Miért az IGEN -t választotta volna? Aki mégis ezt tette, nyilvánvalóan nem a fekete afrikai fékevesztett,megtévesztett, félrevezetett, embertömegekre,akik többen csak egy szót tudtak félelmetes kétségbeeséssel ordítani, hogy many ! many ! vagy az arab országokból , az iszlám térhódításába vetett hitével elkábítva allahu akbar jelszavakat skandálva vadállatokként támadtak mindenkit aki az útjuknba került.Végignéztem egy videó filmet erről, ami lehet igaz, lehet propaganda film.
Aki mégis igen -nel x-elt, talán az érvénytelen szavazólapot kívánta ezzel demonstrálni.Ha még ez sem elég, ostoba, tudatlan honpolgáraink száma egyre inkább növekedőben van, amiért nem csak ők a felelősek, bár elég baj, hogy ez így van.
A 98,2 % ne tévesszen meg senkit. Ebben a magas % -ban benne van a hosszú hónapok óta tartó szellemi és lelki mérgezés amit sok tízezren elszenvedtek, ráadásul még fennhangon meg is erősítettek néhányan, visszaigazolva a megtévesztés, a gyűlöletkeltés, a félelem felerősítését . Ennek azok örülnek, akik közpénzen manipulálták a teljes magyar társadalmat, sőt még mindig ezt teszik, orrán - száján hirdetve a hamis eredményt.Hülye kérdésre a választók 98,2 % a válaszolt, ki meggyőzve, ki félelemből. Akár hogy is eredménytelenül. A 3,3 millió NEM szavazat nem jogosít fel semmire.
Warlord
@Bringás: Neked azért van állandóan a szádban orbán farka, hogy legyen a fejednek tengelye?
Perwool
@spu00: Ismétlem sokadszorra:
Nem arra szavaztál, hogy nem jöhet ide menekült.Hanem arra, hogy Orbán beleegyezése nélkül nem jöhet!!
Jókora különbség... És erre se kötelező érvénnyel.
Persze ha valaki feltétlenül hisz Orbánnak, annak ez talán elég. Én már értem tetten pár kisebb füllentésen, nekem nem.
Mindezt 20 milliárdért..
spu00
@világlátó: Érdekes, ahogy írta válaszát. Ha önmagában olvassa az ember, még igaznak is vélhetné, ha nem ismerné a dolgok előzményeit.
Az EU alapokmánya, alap szerződései tartalmazzák a határ védelmét, a belépések módját, a belépő személyekkel kapcsolatos elvárásokat.
A Dublini egyezmény tartalmazza a tényleges menekültek befogadásának folyamatát, tartózkodásaiknak feltételét, idejét.
A kirobbantott Szír háborúk áldozatai mellett megjelentek pakisztáni, afgán, indiai, iraki, iráni, s a fekete Afrikai mind megannyi gazdasági menekültjei, kik nem tartoznak sem közvetlenül, sem közvetve az Európai vonzás körzetbe.
Ezen emberek problémáinak megoldására hozták létre az ENSZ-t, aki a mai napig nem tett semmi olyant, amely ezen problémákat enyhitené.S ami még borzasztóbb, hogy az EU vezérkara sem fordult hivatalosan az ENSZ-hez, hogy vegye át ezen problémák megoldását, illetve intézkedne európán kívüli táborok létre hozásán, ill. ezek anyagi támogatásának biztosítására.
Az EU az elmúlt két évben nem volt képes Görögország, Olaszország, Finnország felé semmilyen intézkedésre a Schengeni egyezmény betartásának előmozdítására, s megfelelő szankciók megtételére. Egy jogtalan intézkedés történt, még pedig a min.elnökök tanácsának határozata ellenére a belügyminiszterek tanácskozásán többségi határozattal hozott elosztási listának az állandó lobogtatása.
Az EU, de a tagállamok sem tudnak 2 év után sem egy menekült számot mondani, nincs megfelelő nyilvántartás.
Az elmúlt időszakig mindenhol csak a befogadás hangoztatták, majd, az egyedüli alapszerződést betartó ország, s annak vezetője lett a fekete bárány, miután rájöttek, hogy soha a büdös életben nem integrálhatóak ezen emberek.
O.V van olyan jó politikus, hogy tudja, az EU-t csak emberek tömegével tudja sakkban tartani, s ennek lett a következménye a népszavazás, s az ezt követő alkotmány módosítás.
Az ellenzék jól látta, ha ezt végig viszi, tovább növeli az amúgy is meglevő népszerűségét, s az ország sikerét.
spu00
@spu00: És ezt támadják Önök, tolva az ellenzék szekerét, s rontva az ország lehetőségét.Önmagában az alkotmány módosítás semmit nem jelentett volna az EU-nak, őt a 3,3 millió zavarja, s teszi O.V-t támadhatatlanná.Az 500 ezres béke tüntetés is meghátrálásra kényszerítette az EU-t annak idején Orbán ellen.
Különben M.o tavaly 500, idén 300 menekültnek adott menekült státuszt, s kjb. 900-1000 gyermeket fogadott be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.