Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete megállapodást kötött, melynek értelmében a vállalat 2016. november 1-től átfogó bérfejlesztést hajt végre az áruházi, központi és logisztikai területen, az úgynevezett alkalmazotti munkakörökben.

Az átfogó, átlagosan 14 százalékos béremelésben az áruházlánc minden alkalmazotti munkakörben foglalkoztatott, mintegy 5400 munkatársa részesül.

A most bejelentett lépéssel az Auchan Magyarország 1,5 milliárd forintot fektet be magyarországi munkavállalóinak bérfejlesztésébe. A 2015. október 1-jén életbe lépett, 1,2 milliárd forint értékű béremeléssel együtt a francia áruházlánc összesen 2,7 milliárd forintot fordít két év alatt magyarországi bérfejlesztésre, melynek köszönhetően ez idő alatt átlagosan 24 százalékkal növekszik áruházi munkatársainak bruttó munkabére.

Az Auchannál a bérfejlesztést követően az áruházi alkalmazotti munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók átlagosan elérhető havi bruttó jövedelme 226 000 Ft. – tudatta közleményében a vállalat.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
A gazdaságot nem a rabszolga munka pörgeti fel , hanem a fogyasztás . Százezer forintból csak vegetálni lehet nem fogyasztani . Nyilván ez azoknak nem érdeke akik csak a saját zsebüket tömik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
"ezzel átlagos havi bruttó jövedelme – az alapbér, pótlékok, túlóra, és egyéb béren kívüli juttatásokkal – eléri 226 ezer forint."

Tipikus kereskedői kamuduma. (Pl.Átlagos bruttó béren kívüli juttatásokkal.) Majd jön a birka nép és beveszi. Már lelki füleimmel hallom amint magasan fennforgóék ilyen cikkekre hivatkozva hőzöngenek, hogy majd elmennek a kereskedelembe dolgozni lenézett "biorobotnak" és sokkal jobban fognak keresni.

Amelyik megteszi súlyosan csalódni fog mert "véletlenül" épp ő lesz akinek még egy ukrán vendégmunkás bére sem jut nettóban havonta, a saját cége bruttó/hó átlagáról pedig csak álmodozhat. Ja és a munka sem oly egyszerű és könnyű mint ahogyan azt előzőleg elképzelte. A garantált, minden eladótéri és áruátvevői dolgozóra vonatkozó 226 forintos bruttó havi alapbér lenne a tisztességes fizetés. Utána jöhetnek a pótlékok és jutalékok.
human
@emerencia: Van pár hely ahol egész jól lehet keresni diploma nélkül. Csak az egészséged megy rá.
emerencia
@human: Nem a diplomáról van szó. (Kereskedelemben pl. van nem egy eladó akinek diplomája van de nem tud vele mit kezdeni.) Egyébként épp a kereskedelemben lehet jól keresni pl. nem szakirányú irodai munkán olyan végzettséggel ami pl. azon a helyen eladónak nem jó. De legalább nem teszi az illető tönkre a testét. (Kasszavezetőnek pl. még érettségi sem kell egyes áruházakban. Áruházi HR-esnek is elég egy esti tanfolyamos érettségi.) De ez csak keveseket érint. A többieknek idővel kevés pénzért megy rá az egészségük és sokaknak veszélyben van a testi épségük függetlenül attól, hogy mennyire iskolázottak.
Grafix69
Magyarországon , minden dolgozónak a havi bérét nettó 300000 ft -ra kellene emelni . Ebből aránylag élhető országot lehetne csinálni. Azért megjegyzem még így is elmaradna a nyugati átlagtól . Nyilván figyelembe véve a Magyar közüzemi árakat stb. Amíg ez nem történik meg addig hatalmas lesz az elvándorlás . Nyilván az elvándorláshoz hozzá járul a politikai hangulat ami ott van.
Grafix69
A gazdaságot nem a rabszolga munka pörgeti fel , hanem a fogyasztás . Százezer forintból csak vegetálni lehet nem fogyasztani . Nyilván ez azoknak nem érdeke akik csak a saját zsebüket tömik.
Grafix69
@emerencia: Amikor ez megtörténik utána lehetne a nyugdíjasok jövedelmét minimum a duplájára növelni . Amikor ez is megvan akkor lehet kereskedelemről beszélni és a közüzemi díjakat emelni akár a duplájára is . Akinek van esze az ezt csinálná.
Grafix69
@emerencia: Nincs értelme másképpen életszínvonalat emelni ,mert van vevő meg eladó ha a vevő megtudja venni ami neki kell akkor van kereskedelem is ami eltudja adni azt.
emerencia
@Grafix69: A kereskedő azt szereti, ha van az embereknek pénzük., nemcsak a RENDSZER HASZONÉLVEZŐINEK. Nem sokat ér, hogy kevesen élnek jól mert ők nem fognak dupla kaját enni vagy évente kétszer pl.csillárt venni azért, hogy pótolják a hiány szenvedők vásárlóerejét. Az illiberális munkaállami ár és bérarányok nemcsak a tömegeket teszik elkeseredetteké, hanem a gazdaság fejlődésének sem tesznek jót. Nincs mese, jobban szét kellene teríteni a jövedelmeket az alsóbb jövedelmi kategóriákban.
1magyar
@emerencia: Ezt a vezetőink miért nem értik? Fel nem foghatom.
emerencia
@1magyar: Azért mert akkor egy bolhányit be kellene áldozni a gazdagságukból.
Grafix69
@emerencia: Teljesen rendbe is van amit írsz .
vadsanca
@Grafix69: Melyik nyugdíjat kell a duplájára emelni? Mert az átlag (110-120e Ft) az ADÓ-mentes. Nem beszélve a nyugdíjhoz járó kedvezményekről, amit az aktív korú nem kap meg. Nem a nyugdíjasok ellen vagyok, -én is szeretném megélni-, de be kell látni, hogy amíg a munkavállalók szűkölködnek a bérükből,- mert arányaiban kevesebb mint a nyugdíj-, addig nem erőltetném ezt a témát. Azt meg be kell látni, hogy a mindenkori munkavállaló keresi meg az aktuális nyugdíjat. Az csak mese, hogy "befizetem a saját nyugdíjszámlámra". A valódi, -kihangsúlyozom, VALÓDI- leszázalékolást nem sorolnám ebbe a kategóriába. Az tényleg embertelen.
A közüzemi díjak viszont az EU-ban ( a bérekhez viszonyítva ) csökkennek. Akkor miért is kéne a duplájára emelni?
Desischado
Ha lennének tisztességes bérek, jutatások, lenne vásárlóerő. És az egyik húzná maga után a többit. De ezt ezek a parazita harácsolók soha nem fogják megérteni.
Grafix69
@vadsanca: Értem én amit mondasz , de : Minden olyan nyugdíjas nyugdíját megemelném duplájára aki 120 000 ft -ot kap . A közüzemi díjak meg nem csökkennek picit sem nyugaton , ezt ne edd meg . Magyarországon meg nem magas hanem az abba beépülő ilyen olyan rabló adó , na az a magas . Az adót ezek ellopják a szolgáltatásokra fordított pénz meg nulla. Megjegy: Amíg egy átlagos panel lakás havi villanyszámlája kb 10000 ft ( 33 Eur ) Addig nekem havonta csak a villany 24000 ft ( 80 Eur ) Az autó biztosítást ha megemlítem akkor látványos a nyugati csökkenés . Nekem havonta 60000 ft a biztosításom 12 éves kocsira Út adó meg 120000 ft évente . Tessék kicsit gondolkodni .
vadsanca
@Grafix69: Ha Te 120e-ből nem jössz ki, akkor miért várod el a dolgozóktól, hogy ebből éljenek meg? Talán megérdemled a 240-et?
Nem tudom mire használod a villanyt, de szerintem ez túlzottan sok.Azt sem tudom, hogy milyen autód van, amire 60ezret fizetsz havonta. Az útadót nem a teljesítmény adóra érted?
Végül, megítélésem szerint Te nem vagy rá szorulva ha ezeket ki bírod fizetni. Nekem egy kis teljesítményű autóra futotta, aminek az éves díja kevesebb a Te havidtól.
Ismered a "Szegény gazdagok" című Jókai regényt? Ez kb. rád illik.
Ha adhatok egy tanácsot, akkor kissé húzd össze a nadrágszíjat! Talán megéri.
A nyugati közüzemi díjról annyit, hogy ezt a reálbérekhez viszonyítottam.
Grafix69
@vadsanca: mazda 3 12éves 1,4 benzines , baromságokat írsz.
Grafix69
@vadsanca: Nem azonos országban élünk.
vadsanca
@Grafix69: Melyik biztosítónál vagy? Mert ezt már tényleg nem hiszem el! A baromságaimról meg annyit, hogy neked meg vastagon fog a ceruzád. Biztos van aki ezt beveszi. Mesélni tudni kell, de hazudni is! Úgy látom ebben "otthon" vagy!
vadsanca
@Grafix69: ... és még valami. Melyik Bónusz-Malusz fokozatban vagy?
Grafix69
SEGÍTSÉG VALAKI . VADSANCA nem érti amit írok SEGÍTSÉGGGGGGGG

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.