A szocialista párt következő elnökségi ülésen felfüggesztik Havas Szófia tagságát, és fegyelmi eljárást kezdeményeznek vele szemben – értesült a hvg.hu.

Az MSZP elnökségéből származó információk szerint az eljárás megindításával az elnökségi tagok többsége egyetértett informálisan.

Az MSZP-s Havas Szófia az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójával kapcsolatban úgy nyilatkozott az orosz köztévének, hogy az egy "horthysta provokáció" volt, és megerősítette a televízió azon felvetését is, hogy a forradalom kitörése a nyugati titkosszolgálatok műve volt, egy CIA-s akció, volt nácik által szervezett fasiszta-ellenforradalmi puccs.

Az orosz köztévé egyenesen pogromként emlegette az 1956-os fegyveres felkelést, az is elhangzott, hogy a forradalmárok ezrével engedték ki a nácikat a börtönből. A műsor miatt egyébként a budapesti orosz nagykövetet bekérették a Külgazdasági és Külügyminisztériumba.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Ugye már érthetőbb az a kijelentés, mindenkinek van egy 56 -os érintettsége.Azt is tudja mindenki, aki behatóbban és elfogultság, személyes érintettség nélkül foglalkozik a korral és eseményeivel, hogy az USA nagykövetsége, a CIA. de a Müncheni székhelyű SZER. és az Amerika Hangja rádióállomások is erőteljes offenzívát folytattak. Emlékezzetek csak öregek, hány szórólapot szórtak szét a levegőből a léghajók kosarából.A börtönökből kiengedett köztörvényesek és politikaiak közül minden bizonnyal többel reméltek jobb életet, felmentést és sokan bizonyára bosszúra is gondoltak.Az utca népe lincselésre hajlamos csoportjai bizony sok brutális gyilkosságot is elkövettek. Ilyen az utca népe. Elszabadultak az indulatok,
az utca népe büntetni akart és büntetett.Ne legyenek illúzióik azoknak, akik úgy hiszik ez ma már elképzelhetetlen. Előttem van a 2006 -os Tv.székházat ostromlók képe. Már akkor is a kopaszok. Mert ők mindig kaphatók a balhéra.
%6 -ról manapság csak a forradalomnak kijáró tisztelettel lehet szólni. Ez ma már rendben is van, de amikor ilyen epizódok árnyalják a valóságot, el kell gondolkodni és tudomásul kell venni, a forradalmi hevület árvizének a habja is jellemzi azt. A hab pedig szennyes és mérgező. Ezért akit ez a hab beszennyezett, áldozatul esett, méghozzá a lincshagulatú tömegnek, az az ember és hozzátartozója másként éli meg azt az időszakot. Ezért gondolom azt hogy amíg élnek a közvetlen hozzátartozók, mértéktartással kell megemlékezni az eseményekről. Havas Szófia rendes ember. Jó szakember. Éppen elég, hogy apját meggyilkolták, apja testvérét , Horn Gyulát le pufajkás gyilkosozták. Kik ? Akik nem ismerték a korabeli eseményeket, a rend helyreállításának erőfeszítéseit, mert a lesipuskások önkényes garázdálkodásait mégis csak le kellett állítani, nem ismerték az akkori Horn Gyulát, aki hazatérve a Szovjetúnióból a tanulmányait befejezve, ugyan hová is állhatott volna. Hogy gyilkos lett volna? Ez durva és elfogadhatatlan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
herczeg0210
Ilyen szerencsétlenekkel nem lehet legyőzni a fideszt.
világlátó
@farkas: Tökéletesen pontos megállapítás.Kedves Barátom! Ez évezredes folytonossága az
emberiség történetének. A világvallások csak színesítik a képet.A magyarok? A vérszerződés/ha volt is ilyen / sem volt elég, mert Koppány mégis szembe ment a kereszténységet felvállaló Istvánnal.Négyfelé vágva hirdette, így jár aki szembe megy a hatalommal.
Előbbi írásommal szemléletbeli különbségek merültek fel,. Nem tudtam mi történt Havas Szófia apjával, Horn Gyula akkori szerepével. Azt sem tudtam hány szemet lőttek ki a magyar rendőr ruhába öltözött pribékek.Csak azt tudtam amit a korabeli hír Tv. helyszínen lévő riportere közvetített néhai Szepessi György stílusában.Tudtam azt is, mi történt azokkal a szerencsétlen fiatal, vidékről sebtében felrendelt rendőrökkel, akik valószínüleg hasonló félelmet élhettek át mint a korabeli 56-os bevonultatott kiskatonák mielőtt lelövöldözték őket a ma forradalmároknak tisztelt fegyveresek.Hiányos ismeretekkel ne szálljunk eszmecserébe se, nemhogy vitába. A lényeg, maholnap kiszolgáltatottjai leszünk a saját kormányunk által kiépített állami hatalomnak. Ez abnormális állapot.
A médiák átrendezése is erre utal. Ahogy korábban írtam, a " szűk keresztmetszet " a néptömegek egységes szócsöveken való totális manipulálása. Idézek Bencsik Andrástól. " A rendőrségnek, a katonaságnak, a mentőknek, a tűzoltóknak, a meteorológiai szolgálatnak és a közmédiának is az államot kell szolgálnia. Olyan nincs hogy független közmédia. A kereskedelmi tévék az alsó, a legértéktelenebb népréteget szolgálják ki és egyúttal annak legkártékonyabb szokásait erősítik fel. A köztelevíziót a legértékesebb réteg, a véleményformálók nézik "
A probléma mindaddig fenn áll, amíg a legszélesebb néprétegek szellemi, ideológiai, gazdasági, etnikai, stb. megosztottsága párosul szellemi és kulturális alultápláltságával.
Hogy ez fenn maradjon, igen sikeres a mi kormányunk működése. A baj hogy a felismerés ugyanezen okból késik, a problémák pedig tovább növekednek.
Eriksson
Van némi igazsága Havas Szófiának, hiába akarják befogni a száját. Az '56-os forradalom szorosan összefüggött a szuezi válsággal, miután Nasszer egyiptomi elnök államosította a csatornát. Volt ott mindenféle nemzetközi hadihelyzet, mely ezt az intézkedést hivatott megakadályozni, s hogy az oroszok kimaradjanak a buliból, az amcsik lekötötték a figyelmüket a magyar forradalommal, melyet rossz nyelvek szerint a CIA szervezett. Viszont a ruszkiknak megígérték, hogy cserébe nem avatkoznak bele az események menetébe. Ezért nem jött Amerika a magyar forradalmárok megsegítésére, s ezért nem vett részt a SZU. a szuezi válság megoldásában.
Eriksson
Tudom, hogy itt nem nagyon szeretik Bayer Zsoltot, de ezt a PestiSrácok videót mégiscsak érdemes végighallgatni. Nagyon sok mindent meg lehet belőle érteni '56-tal, a '48-as és egyéb történésekkel kapcsolatban, talán még azt is, hogy az MSZP-nek miért csípi a szemét Havas Szófia állásfoglalása.
Még azt is, hogy hipp-hopp hova lett a Népszabadság.
www.youtube.com/watch?v=qpQUCM-rNmM
Veleda
Havas Szófiát nem aszerint kell megítélni, hogy a Horn Gyula volt a nagybátyja. Hanem azért, amit mond, és amit csinál.
Amit mondott, megismétlem, nagyon sokat árt vele az amúgy is kűzködő , szétesett, igen gyenge baloldalnak.
Amit csinált? már volt ellene egy fegyelmi tárgyalás, miszerint a bejelentett állását nem tudta ellátni, betegségre hivatkozva. Ugyanakkor a 3x annyit fizető Budapesti Közgyűlésre rendszeresen megjelent, mint képviselő. Ez már eléggé ciki, kedves elvtársak.
evacica
Havas Szófia nem tud érzelmek nélkül 56 ról beszélni, amit meg kell érteni, hisz az édesapját megölték!Neki ez miért lenne ünnep? Azért mert az apját megölték? A baj ott van hogy nyilatkozott, Ö nem magánszemély, hanem az MSZP egyik meghatározó politikusa és ilyen nyilatkozatokkal árt a pártjának és a baloldalnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.