Hétfőn tették közé a kormány honlapján, hogy jelenleg mennyit keresnek az állami vezetők – írja a HVG.

Hivatalos: ennyit keres havonta Orbán Viktor és Rogán Antal

Orbán Viktor fizetése 2010 májusa óta bruttó 1 507 400 forint, amihez még bruttó 224 363 forint képviselői tiszteletdíj is jön. Idei évi cafeteria-kerete 200 ezer forint, de 2010-ben még 446 ezer volt.

Rogán Antal fizetése 1 101 900 forint, képviselői tiszteletdíja havi bruttó 224 363 forint, amit évente 200 ezer forintnyi cafeteria is kiegészít. Rogánnak egy szolgálati VW Multivant is biztosít az állam.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Engem egyáltalán nem érdekel, hogy O.V. "hivatalosan" mennyit keres, u.i. tetszik, nem tetszik ő M.o. miniszterelnöke, tehát nem sajnálom azt a havi 1,7 mill. Ft-ot. Putyin 3,1, mig Obama 9,08 millió Ft-ot keres, tehát kis ország, kis fizetés. Sokkal jobban érdekel a strómanja által O.V. részére "összekuporgatott" vagyonka, vagy a család nevén lévőek...ami persze "védhető"?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ez csak aprópénz a strómanoktól felvett pénzek után.
Papuska1
Igen ennyit keresnek. Más országok hasonló pozícióban lévő politikai vezetői ennek többszörösét keresik, körülbelül annyiszor többet, mint egy nyugati munkás is keres a magyar munkáshoz képest. Az Orbán Család jövedelmét több, mint egymillió forinttal emeli Orbán Viktor feleségének egyetemi tanári fizetése. Aki azt mondja, hogy ezt nem érdemli meg, kérdezze meg azokat, akik hallgatták már az előadását! Hasonló tudású egyetemi előadók pont ennyit, sőt néha többet keresnek. Ehhez jön az a jövedelem, ami Orbán Viktor feleségének szüleitől örökölt mezőgazdasági vállalkozásából befolyik. Ez akár havi több milliót is jelenthet. További jövedelemforrásuk Orbán, illetve a felesége egyéb előadásai és publikációi (tájékoztatásul egy nevesebb egyetemi előadó átlagosan félmillió Ft-ot kap egy kétórás előadásért, egy könyvvért, ha az sikeres 4-6 milliót is lehet kapni. Tekintve a család vagyoni helyzetét ez az összeg bőven fedezi azt, amijük van, Szerintem meg is takarítanak, vagy befektetnek, ami tovább növeli a jövedelmüket. Tessék szíves lenni, mi a fenének kellene e-mellé még lopni is? Hülyék lennének kockáztatni! Ezért baromság ez a sok mocskolódás!
mégállnekem
Jobban érdekelne a nem hivatalos...amit innen-onnan összefúj a szél...
kamazuka
Ennyit én is keresek de nem találom hová is tettem.De mit is?
kukac50
Milliós fizetéshez jár 200 ezer forintos cafetéria,a 28500 forintos öregségi nyugdíjhoz sem fára nem jár kedvezmény sem cafetéria . Nem aljasság???
Eladott Ország
@Papuska1: Orbán Viktor feleségének szüleitől örökölt mezőgazdasági vállalkozásból is befolyik akár havi több millió is.

Nos Orbán Viktor apósa, feleségének, Lévai Anikónak az édesapja, Lévai István állambiztonsági ügynök volt.Lévai István a „Lenkei” fedőnevet kapta, és a mezőgazdaság területén, az úgynevezett „kulákvonalon” foglalkoztatták. Egy 1957-es értékelő megállapítás szerint „…az ellenforradalom előtti időszakban elég jó munkát végzett.”

Ha valakinek eddig még nem tűnt volna fel, miért előny ma a rehabilitált állambiztonsági múlt, miért védi Orbán Viktor a volt besúgókat, miért nevez ki állami és kormányzati pozíciókba volt hivatásos tiszteket, miért tünteti ki őket és garantálja békés nyugdíjas éveiket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.