Megegyezett a Fidesz, a KDNP és az LMP az Alkotmánybíróság (Ab) hiányzó bírói helyeire a jelöltekről: a frakciók Marosi Ildikót, Horváth Attilát, Schanda Balázst és Szabó Marcelt jelölik – jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Marosi Ildikó a Kúria bírája, Horváth Attila jogtörténész, Schanda Balázs alkotmányjogász, Szabó Marcel pedig a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes – ismertette a jelölteket a tájékoztatón Gulyás Gergely, az Ab tagjait jelölő parlamenti bizottság alelnöke.

A három frakció közös jelöltjeiről – akik elfogadták a felkérést – várhatóan kedden szavaz az Országgyűlés.

Kósa Lajos közölte: az Ab elnökének személyéről is megegyezés született, őt a parlament elnöke fogja felkérni a posztra. Az ő nevét a Fidesz politikusai egyelőre nem árulták el, de a frakcióvezető közlése szerint ez még a nap folyamán megtörténik.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Telleg? Hat akkor a Ketfarku Kutyapartnak is ott kellett volna lennie az egyeztetesen, ha az LMP ott volt. Az LMP koztudottan egy mikroorganizmus, csak elektronmikroszkoppal merheto a letezese...
orban atment a legocskabb Rakoczi teri kurva szintjebe: mar mindegy , kivel, csak penzt kaphasson a szolgalataiert...
Szanalmas, piti, de foleg undorito...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dodóka
Ezek a keresztény pöcsök mióta külön párt ?
karma1
Telleg? Hat akkor a Ketfarku Kutyapartnak is ott kellett volna lennie az egyeztetesen, ha az LMP ott volt. Az LMP koztudottan egy mikroorganizmus, csak elektronmikroszkoppal merheto a letezese...
orban atment a legocskabb Rakoczi teri kurva szintjebe: mar mindegy , kivel, csak penzt kaphasson a szolgalataiert...
Szanalmas, piti, de foleg undorito...
Cefi
Kósa! Te meg tényleg nem sokat tehetsz, mint hogy abba kapaszkodsz, amit a sajtó szakmai-megfontolásokból fontosnak tartott egyelőre: konkrétumokat nem közölni az újságíróról és az AH embereiről. A primitív, buta, fideszes trágya-összeszedő Kósa nemigen értheti, de attól, hogy nincsenek az orrára kötve információk, azok simán létezhetnek. Laller! Fostok, mint az állat, ez az igazság. Az a jókedv meglehetősen erőltetett és műanyag. Szerintem túlmentetek (nem először) minden határon. A nemzetbiztonsági bizottság várható kamuzásától függetlenül ajánlom figyelmedbe: következnek majd olyan kérdések, amikre végképp nem lesz kedved vigyorogni és amikre nem feltétlenül lehet pozitívan válaszolni. Készülj, hogy ne érjen váratlanul!
karma1
@dodóka: Most ota! Ha a Padre azt mondta, akkor kulon part, nna...:o))))
adrenalink
@karma1: 10:23-ra Lehet, hogy az LMP egy mikroorganizmus, de mégiscsak önmagában ugrotta meg a parlamentbe kerülési küszöböt, nem úgy mint az orbán farvizén lavírozó, s újabban előszeretettel önálló pártként feltüntetett ájtatos manók gyülekezete...!
karma1
@adrenalink: Ez valoban igaz, a kdnp egy parazita part, de mintha az LMP-nel leteznenek nagyobb ellenzeki partok is, es talan azokkal is le kellett volna ulnie a kormanynak targyalni, ugymint az mszp, es akar tetszik, akar nem (en sem csipem oket), de a jobbikkal is kellett volna ezugyben targyalnia,
Nagyon kilatszik a lolab, hogy a kormany csak egy akkora partocskaval akar ketharmadot csinalni, aki a kesobbiekben egyaltalan nem lehet a konkurrense, mert kicsik, es egypar karaktergyilkossaggal lesoporhetok a palettarol.
Szoval szegyellje magat - mar megint - orban es a bandaja...
adrenalink
@karma1: Miből gondolod, hogy a többi ellenzéki párttal nem tárgyaltak, csak ők nem értettek egyet a jelöltekkel?
Az is lehet, hogy hívták őket, de el sem mentek az egyeztetésre. Ilyenre is volt már példa...
Nessy
Az LMP idönként maga sem tudja mit akar, de azt aztán nagyon.
Béla333
@Nessy: 07.39
Had kérdezzem meg tőled: áruld már el, mi a gondod a 4 jelölttel kapcsolatban, ha azok nem a Fidesz emberei? Eddig az elmúlt 26 évben számos alkalommal kellett feltölteni az alkotmánybíróság létszámát a működőképesség miatt. Most is ez történt.
Ha ügyes volt az LMP, akkor olyanok kerülnek be, akik nem a Fidesz emberei.
Ezt a közeljövő fogja eldönteni!
Szerintem!
karma1
@adrenalink: Mert azt gondolom, hogy a tobbieket meg sem hivtak - hiszen a cikkben nem utalnak arra, hogy a fidesz tul nagy egyseget tudott volna ebben az esetben osszehozni. Magyaran: nekem ugy tunik, hogy a fidesz megkereste azt a tarsasagot, aki az o nezeteit osztja es tamogatja, es azokkal szovetkezik. Asszem, a fide$$ mar az ordogok oreganyjaval is szovetkezne, csak hogy megtarthassa a hatalmat es a lopashoz valo jogot.
A cikkben semmi nem utal arra, hogy akar tobb partot is megkerdeztek volna, az utolso bekezdes meg kifejezetten arrol szol, hogy majd a parlament elnoke fogja kivalasztani az AB elnoket, de ennek a nevet sem kozolte meg a masik ket parttal sem.
Megint magyarul: a kdnp-t meg az LMP-t egyszeru biodiszletkent hasznalta a fidesz mar megint - nincs is masra szuksege, csak gombnyomogatokra es Bologato Janosokra. Erre pedig az LMP most alkalmas volt. Kar, mert ok tobbet ernenek, - karm, hogy nem annyira nepszeruek, mint amennyire lehetnenek.
Béla333
@karma1: 08.07
Úgy mondtok itt megmásíthatatlan véleményeket, hogy még a közelmúlt történéseire sem emlékeztek?

"Egy lassan egy éve húzódó egyeztetés végére került pont a parlamenti pártok között.
Schiffer András azt mondta az Indexnek, hogy tavaly decemberben már tárgyaltak a parlamenti frakciók az új alkotmánybírákról, és
februárban majdnem meg is született az egyezség – ugyanerről a négyesről.
Ám a Fidesz végül nem bólintott rá, feltehetően azt gondolták, hogy a jobbikosokkal jobb kompromisszumot köthetnek. "
index.hu/belfold/2016/11/17/megallapodott_a_fidesz_es_az_lmp_az_alkotmanybirokrol/

Nem olyan külön alkuról van szó, amiből a többieket kihagyták volna, hanem a többiek ezért vagy azért de nem vettek végül is részt a kiválasztásban!

Ez pedig nekem azt bizonyítja, hogy nem a kormány emberei a most kiválasztott bírók:
"Schiffer szerint számukra az volt a lényeg, hogy az összes alkotmánybíró elfogadható legyen. Tehát az LMP nem akart belemenni egy olyan felállásba, hogy mindenki külön jelöl, aztán megszavazzák egymás jelöltjeit.
A most szóban forgó négyes közül talán Horváth Attila van a legtávolabb az LMP-től, a jogtörténész a Morvai Krisztina-féle Civil Jogász Bizottság tagja is volt, korábban a Jobbik is elfogadhatónak tartotta. "
index.hu/belfold/2016/11/17/megallapodott_a_fidesz_es_az_lmp_az_alkotmanybirokrol/
Nessy
@Béla333: Tudom, a puding próbája, hogy megeszik, legfeljebb émelyegni fogunk tőle.
karma1
@Béla333: Bocsi, de en csak erre a cikkre reagaltam, mivel en nem jutok mashol hirekhez, csak a neten.
En magarol a dontes mikentjerol irtam velemenyt, nem a szemelyekrol, akik valoban inkabb szakmabelinek tunnek, mint huseges es reflektorfenyben elo fidesz-hu politikusoknak...
Nem schiffer huzott ki veletlenul mar a politikai eletbol?
Béla333
@karma1: 08.39
Arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a beidézett cikk szerint is és a valóságban is ez már egy éve tartó folyamat volt. Az MSZP a DK heccelésére kivonult az egyeztetésből, a Jobbik meg nem tudott megállapodni. AZ LMP volt aki még egyeztethetett, mivel csak olyan pártok jöhettek szóba, akiknek frakciójuk van a parlamentben.
Az LMP részéről Schiffer kezdte el az egyeztetéseket, tárgyalásokat már majdnem egy éve, ő vitte végig, amíg az LMP társelnöke volt. Bár valóban mint társelnök megszűnt dolgozni, de ugyanúgy kapcsolatban maradt a jelek szerint az LMP-vel és mivel ezt a témát ő ismerte teljes mélységében, besegített az LMP-nek.
Ennyi történt szerintem. A 4 jelölt alkalmasságát meg rövid időn belül el tudjuk dönteni.
Én bízom Schifferben annyira, hogy megfelelő embereket, megfelelő indokkal tudott kiválasztani az LMP!
karma1
@Béla333: A 3 part kozul nekem is a legszimpatikusabb az LMP, csak hat nagyon kevesen vannak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.