Magyarország erősödik, a polgári kormányzás óta 12-ről 4,7 százalékra csökkent a munkanélküliség, és 4 millió 400 ezer fölé emelkedett a foglalkoztatottak száma, amire 26 éve nem volt példa – közölte a Fidesz-frakció kedden az MTI-vel.

A párt arra reagált, hogy a Központi Statisztikai Hivatal bejelentette az augusztus-októberi foglalkoztatottsági adatokat. A foglalkoztatottak létszáma 138 ezerrel több volt, mint egy évvel korábban, a munkanélküliség pedig csökkent, 4,7 százalék volt e három hónapban.

A Fidesz közleményében hangsúlyozták: a szocialisták kormányzása alatt a munkanélküliség megduplázódott, és a munkáért megalázó béreket fizettek.

A Fidesz célja, hogy mindenki, aki tud, dolgozzon és munkájáért tisztességes bért kapjon – írták. Kiemelték: ennek érdekében jövőre meredeken emelkedik a minimálbér, a szakmunkás minimálbér, folytatódnak a béremelések a közszférában, és tovább csökkennek az adók.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
" Magyarország erősödik." Kérdés: mihez képest..?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
" Magyarország erősödik." Kérdés: mihez képest..?
Eladott Ország
1. Foglalkoztatottak létszáma:
A hazai statisztikában a közfoglalkoztatottak és a külföldön dolgozó foglalkoztatottak is számítanak, mert rendelkeznek hátrahagyott magyarországi háztartással.
Ha ezt a kettőt, a külföldön dolgozók számának növekedését és a közfoglalkoztatottak számának növekedését levonjuk a foglalkoztatás összesen bővüléséből, akkor azt láthatjuk, hogy a növekedésből nem sok marad, azaz inkább stagnálásról, csökkenésről beszélhetnénk.
A munkanélküliek táborába nem számitanak bele azok az aktiv korú-ám munkát keresők, akik MÁR KIKERÜLTEK a nyilvántartásból is, hiszen MÁR ELLÁTÁSRA SEM JOGOSULTAK! ( a számukat csak a jóisten tudja )
Ha a dolgozó az adott hónapban egy napot dolgozott, már "munkavállaló".

2. Meredeken emelkedik a minimálbér, a szakmunkás minimálbér:
A kormány látványos kezdeményezése kizárólag kommunikációs blöff. A munkáltatók ekkora emelést nem tudnak kigazdálkodni azokban a szektorokban, ahol minimálbéren alkalmaznak százezreket. Ha mégis kötelezővé teszik az emelést, legfeljebb elbocsátásokra számíthatnak a legkiszolgáltatottabbak. A költségvetés semmit nem kockáztat, hisz amit elveszítene a járulékbevételeknél, bőven kárpótolja a megemelkedett szja. Az összeszerelő-üzemek külföldi tulajdonosai pedig számíthatnak a "Küszaszemű" közreműködésére: amit emelni lesznek kénytelenek a futószalagok mellett állóknál, azt be is hozzák a forint dinamikus leértékelődésével.Azonban valódi versenyképesség és hatékonyságnövelő intézkedések továbbra sem történnek. A süket dumában, parasztvakításban világelső marad Orbán, az ország pedig marad sereghajtó.
Ez a fidesz szokásos önfényező jelentése.
quadrocopter
Kánaán! Szipogta a meghatottságtól Mészárosék Lőrice és a Tiborcz-gyerek!
Borsodi
Az emberek meg egyre jobb körülmények között élnek,jó munka helyük van biztos a megélhetésük, boldog az egész család jut pénz nyaralásra is,amióta Ausztriába költözött az egész család,ebből az erős országból.
simmering73
Mert a 80-100ezer ft nettó az nem megalázó. Igaz, brigantik. És ahogy hallom, fizetésemelést se kapunk. Csak hazudtok éjjel és nappal.
kulabombaafityiszre
Sőt,akinek még ez sem lenne elég,annak a fidesz büszkén kijelenti,hogy versenyképeességben a 60-ról a 69.helyre erősödtünk.Na.ezt csinálják utánnunk.Úgy erősödünk,hogy gyengülünk.
Natsuki
@silber13: ma 14:32
Gondolom Bangladeshez mérten erősödünk - ha már Vikink annyira el van tőlük ájulva. Talán beérjük pár évtized múlva...
Natsuki
Nem lehet elhallás? Lehet, hogy azt mondta, hogy erősködünk? Vagy erőlködünk? Tudjátok, mint szoruláskor a honpolgár a retyón... Várva, hogy a sz@rtól végre meg tudjon szabadulni, és megkönnyebbüljön végre szerencsétlen...
eszegfu
@Natsuki: Nekem is az emésztés vége jutott eszembe... erősödünk, mint a bili szaga...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.