A közalkalmazotti státuszban dolgozó, jellemzően állami és önkormányzati fenntartású intézmények 20 ezer 174 dolgozójára terjedhet ki a 2017. január 1-jén induló kulturális bérfejlesztési program – mondta Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter elmondása szerint az érintett közalkalmazottak 15 százalékos kulturális illetménypótlékban fognak részesülni. A kulturális illetménypótlék egy különálló modul, amelyet az eddigi bérükön felül fognak kapni a közalkalmazotti státuszban dolgozó munkatársak – jelezte az államtitkár.

Elmondta:

a legalacsonyabb bérkategóriában dolgozók minimálisan bruttó 10 ezer 350 forint, a legmagasabb bérkategóriába tartozók 54 ezer 800 forintos béremelésre számíthatnak.

A kormány erre a programra 5,4 milliárd forint állami költségvetési forrást biztosít a 2017-es évben – közölte az államtitkár.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Én ugy "hámoztam ki", hogy csak a kulturában foglalkoztatott közalkalmazottakról van szó. Annál is inkább, mert már ez év nyarán Balog "belengette" ezt (levéltárosok, muzeumi dolgozók, könyvtárosok, bábmüvészek, stb. részére). A kezdő fizetési kategória átlag bruttó 130 eFt, a gyakorlott pedig bruttó 160 eFt. Szerintem itt csak az a "bibi", hogy ez egy "illetmény", amit 2017-ben kapnak, de nem biztos, hogy 2018-ban még lesz, azaz ez nem béremelés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Ez így logikus. Hiszen akinek eddig is sokkal több volt, annak sokkal inkább be kellett osztania, hogy ne éljen rosszabbul, mint csóró társai. Na, most sikerült még egy kicsit nyitni azt a bizonyos ollót. Hiszen aki szegény, az már megtanult beosztani, a nyomorgó gazdagnak pedig itt az ideje még egy luxusnyaralás és két-három évközi wellnesselésre való anyagiak biztosítása.
Desischado
A fidesz már megint a gazdagokat és a jómódúakat segíti. Ők nagyon rászorulnak, az biztos! Sajnos, ettől a bandától ez nem meglepő.
simmering73
Ez mindig is így volt te nagyon hülye. Nálunk már bejelentették nix ugribugri 2017-ben. Fizetés emelés nuku, se a csóró se a gazdag közalkalmazottnak.
aremy
@eszegfu: erre mondják hogy adható de nem jár?
sziha
A legszebb, hogy pl UK-ben evente van beremeles (a legutobbi sem volt gyenge, 50p/ora es 2017-ben ujabb 30p-vel nyomjak meg a minimalt), es nem verik a melluk. Annyit tesznek hozza, hogy ez jar, mert inflacio, meg ize, meg hogyishivjak, a nep vigyorog, pont.
Mo.- egyszer emelnek 10 evente, akkoris podiumra vannak allitva, mint a nep megmentoi... Aha...
eszegfu
@aremy: 4:13 Igen... Ne legyen igazam, de ha a kulturában dolgozó közalkalmazottak 2017. évre megkapják illetményként, akkor 2018-ban majd a választásokig "maszatolnak", aztán "elfelejtik", mert most nem épitik bele a bérükbe.:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.