A megszokottól eltérő hideg időjárás próbára teszi a határon, a tanyavilágban, települések külterületein, de még a városokban, falvakban szolgálatot teljesítő rendőrök feladatellátását is. 

A hirtelen bekövetkezett hőmérséklet csökkenés miatt a közterületen szolgálatot teljesítő rendőröket védőitallal, forró teával látják el a napokban.

A parancsnokok különös gonddal ellenőrzik, hogy a szabadban, huzamosabb ideig dolgozó állomány megfelelően meleg felsőruházattal és aláöltözöttel rendelkezzen. Minden szolgálati autóban több takaró van.

A határ mentén szolgáló rendőrök a téli ruházat mellett rendszeresített kötött sapkát és kézmelegítő zselét is kapnak. A nap 24 órájában biztosított számukra az orvosi ellátás, immunerősítésként C-vitaminnal látják el őket.

A határszakaszra vezényelt rendőrök számára takarókat osztottak ki, emellett fűthető sátrak állnak rendelkezésükre. A szolgálatban lévőket gyakrabban leváltják, így a melegedő helyeket is sűrűbben igénybe vehetik. A forró tea folyamatosan biztosított számukra.

(police.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ja és esti mesét is mondanak nekik, hogy a hányás- hasmenés is könnyebben viselhető legyen a hideg mellett.
Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel nagyon meg vannak elégedve -- a kedves vezetők.
A többi úgyse számít.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
Pintér beállhatna közéjük 24 órára meg az a sok államtitkár is.
Mirabilis
Ennyi idő alatt már legalább konténer épületet lehett volna felhúzni számukra, nem sátrat.
Meleg tea? Azt megcsinálják maguknak.
Na és a kaja? Olvasom konzerv. bakondi, orbán egyetek ti konzervet.
Persze leszarom, ha az ottani rendőröknek ez jó és még nem hagyták ott a p...ba, nekem nem fáj.
Nessy
@Mirabilis: nekem is a lakókonténerek jutottak eszembe! Esetleg elektromos fűtés aggregátor segítségével.
A meleg kaját már a XIX században is megtudták oldani! Talán akad egy olvasottabb álomtitkár, aki olvasott a gulyáságyúról!
Ilyen impotens vezetés nem hiszem, hogy létezik még a világon!
Tökéletesen igazad van! Az összes léhűtőt ki kell küldeni egy hétre! A nagyfőnökökkel az élen! A fűtött irodában, meg a tv studióban könnyű mesélni, hogy milyen remekűl védik az egész világot!!
quadrocopter
Hírforrás: police.hu Szóval akkor ennek is utána kell nézni!
feleselek
Amikor katona voltam, előfordult, hogy Taliándörögdön a hegytetőn ért bennünket a hajnali -26 fokos fagy. Nem akarok nagyzolni, de a lövegponyvát is magamra tekertem, hiába! -20 alatt nincs megfelelő ruházat és lábbeli a Magyar honvédség és rendőrség tulajdonában!
eugen4402
Volt egyszer "egy véreskezű diktátor", aki azt vallotta, hogy legfőbb érték az EMBER. Most már úgy módosult a szlogen, hogy legfőbb érték a KORMÁNYHOZ HŰ ember. De már nem nem tart sokáig... szerdától kezdődik a lassú felmelegedés. Csak nehogy most meg az legyen kötelező. (Mármint a meleg szexuális identitás)...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél