A kisalfold.hu olvasója örökítette meg, ahogy Pamhagen (Pomogy) előtt tükörsima úton érkezik meg a határhoz, majd itthon havas úton folytatja a közlekedést.

Valaki végre értelmesen magyarázza el, mi a különbség Magyarország és Ausztria hótakarítási módszere között. Ausztriában szinte száraz utakon, rendes tempóban lehet közlekedni, itthon pedig fehérek az utak a hótól. A felvételt a Fertőd-Pamhagen határátkelőnél készítettem Ausztria felől érkezve.

Látszik, hogy az Ausztriában rendben van az út, utána más világ jön. Pedig nagyjából egyenlő mennyiségű hó esett a határ mindkét oldalán. Mi teszi a különbséget?

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Mi a különbség?

Amíg a magyar közútkezelő "folyamatosan felkészül" a télre, az osztrák már felkészülten várja a telet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@justhpeter: persze mert traktorparkjuk is hatalmas nem megoldást keres a gazda,vagy a vállalkozó megy és takarit mégcsak nem is tartja a markát de a területét is rendezi ha kell 2-3 szomszédét is, ami ugy érdekes 6-8 évig ilyenkor rendszeres utam volt Hannover vásár Hó hófuvás havazás mindig volt odáig mégsem akadtam el pedig 1,4-es opel aszrával bandukoltam.Itthon viszont vettem szélvédő mosót -72 fokig volt irva hogy tömény .Bécsujhelyi kutnál hazafelé betöltöttem aztán a menetszéltől meg ráfagyott kinti csak -6 fok volt na micsoda különbségek
krumpli
Mindig is ilyen útjaink voltak, mindegy ki volt kormányon. Nem attól függő dolog. Csak akkor még nem volt pl : NET hogy mindenki tudomást szerezzen róla.
És azért egy hegyek, völgyek Oszrákiát ne hasonlítsuk már össze velünk. Ahol télen egyszer esik hó. Ők meg az Alpokból 'élnek' ! Sz@rban is lennének tiszta utak nélkül.
kissé felnőttem
@szaboria1: egy dolog, barát vagy párttár, nem kell hogy szakember legyen, de józan paraszti ész azért társulhatna hozzá azt meg ugy hivták régen rátermettség.Már semmi sem a régi. de felkészültek ez többszörösen hangzik el de arról Komlos János , Hofi Géza is többször arról nem volt szó,hogy hó is lesz, na de kérem...Elvtársaink repülővel járnak onnan mindez nem látható Radnóti- tól szabadon ki ki helikopterrel annak meg nem árt Antarktiszon is leszál,l csak a nagy hidegben motort ne állitsuk le !!!
mert ledermed mint a medve aztán men ér haza. ( még nyilnak a vőlgyben a hortenziák )
qxy
Na meg kint, a Paraszt alig várja hogy le essen a hó teszi fel a durót a traktorra és hajnalba már tiszta is az út mire felébred a többi és elindul dolgozni 5 re vagy hatra Ő meg ott van az ablakba vagy kint az út mellett és büszke arra hogy ezt ő csinálta. A Magyar meg??? Büszke arra hogy???
nezelodo
Pedig a sógoréknál nincs kiírva két-két plakáton minden villanyoszlopon, hogy Ausztria jobban teljesít, mégis sikerül az utat letakarítani...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.