A Magyar Narancs legújabb számában a Matolcsy család kétezres évekbeli cégügyeit vizsgálja. A lap azt állítja a cégbíróságok adatai alapján, hogy a jegybankelnök céget és ingatlant is szerzett a felesége révén, az asszony nevén szereplő cégek ugyanis valójában Matolcsy György érdekkörébe tartoztak.

A hetilap a strómanügyletekre példaként a korábban állami tulajdonban levő, 1999 végéig Matolcsy által vezetett Növekedéskutató Intézet Kft. átjátszását idézi fel. A cégben 2000 végén hivatalosan a feleség, Matolcsy Gyöngyi szerzett 75 százalékos tulajdonrészt, ám egy 2004-es házassági vagyonmegosztási szerződés kikötötte: az ténylegesen férje tulajdonát képezi.

Meghökkentő részletek derültek ki Matolcsy vagyonosodásáról

A lap szerint ez a kitétel azt sem zárja ki, hogy a cégnyilvántartásban szereplő adatok hamis szerződésen alapulnak, ami felvetheti a bűncselekmény gyanúját is.

A Magyar Narancs emellett több, korábban a Növekedéskutatóhoz hasonlóan a Tulajdon Alapítvány tulajdonában levő ingatlan átpasszolásáról ír. Ezek között szerepel két lakás a MOM Park közelében,illetve egy egy 106 négyzetméteres üzlethelyiség, amelyet korábban Matolcsy kisebbik fiának a barátnője, későbbi felesége bérelt.

Az ingatlanokat minden esetben az állami tulajdonú Tulajdon Alapítvány vásárolta meg, majd néhány év elteltével Matolcsy családtagjainak, vagy azok cégeinek adta tovább – állítja a hetilap, amely cikksorozatot indított a jegybankelnök cégügyeiről.

(hvg)

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Tehát a cikkíró szerint (is) matelcsi elvtárs
világéletében lopott, csalt, hazudott...
Gyurika !!! Egyszer vége lesz a dözsinek,
oszt Neked is jöhet a lámpavas...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@evacica: Még is mit tehetne a " birka" nép? Aki gazadag,annak jó így.Aki nem halmozott fel milliókat,de nincsenek anyagi gondjaik,azoknak is jó ez így,mert ha hőzöngenek,még rájuk szállnak.Akik tényleg ráfáztak a 27 év gátlástalan lopásaira, az a 4 millió szegény ember mit tud tenni? Még is hova,hogy menjen tüntetni? A legtöbb szegény vidéken él.kenyérre nincs pénze,nem hogy buszra,vagy vonatra,hogy felutazzon Pestre tüntetni. Az a baj,hogy nincs ellenzékünk.Nincs akik összefogják azt a 4 millió szegényt, akik ha tehetnék,akkor tennének is.Ez a legkönnyebb,hogy lebirkázzuk magunkat,de ötletünk az nincs,hogy mit tegyünk ellene.Az a gond,hogy már az igazságszolgáltatásban sem lehet bízni,mert minden a Fidesz kezében van.A törvényeket ők hozzák,úgy ahogy nekik jó.Polt Péter legalizál minden disznóságot,hisz Ő is benne van,így ha valakit elítélne a társaságból,akkor sorra buknának le.Ez nem az érdeke,egyik Fidesz vezetőnek sem.A vége úgy is az lesz,hogy ellenzék hiányában küldöld fog bele szólni az ország dolgaiba.
evacica
@cikicakk55: Sajnos nagyon sokban igazad van, de akkor sem szabad belenyugodnunk, hogy a szemüknek kilopják, családok ezrei mennek tönkre ebben az ész nélküli korrupt kormányzásba! Az ellenzék jelenleg nem ér egy fabatkát sem, csak magukkal vannak elfoglalva, s azon vitáznak,hogy ki lesz a nagyobb kakas a szemétdombon. De nem hiszem el, hogy nincsenek normális emberek akik az élére állnának az elégedetleneknek és felráznák őket, hogy a választáson menjenek szavazni Orbánék ellen!
Yoda69
Es milyen meghokkento dolgok fognak napvilagra kerulni ha megbukik a fideSS, es a demokratikus erok megkezdik feltarni orbanek piszkos es korrupt ugyleteit.
rogan, kosa, szijgyarto, rezsiszilard na es persze elukon orban eveket fognak racs mogott ulni teljes vagyonelkobzas utan.
egyvandor
Miközben ezek gátlástalanul szétlopják és vágják tönkre az országot, híveiknek, a fűtetlen lakásaikban kihűlő emberekre az a válaszuk hogy nem takarhat be Gorbán mindenkit személyesen.
egyvandor
Majd a poltisztitópéter hivatalos kötelezettségből jól feljelenti "osztjónapot".
cikicakk55
@evacica: Köszönöm,hogy egyetértesz velem.Azt sajnos minden szegény ember tudja,hogy ez így nem mehet.nem mehet a végtelenségig.nem tudom,hol van az a határ,ahol végre valaki elindít egy lavinát és sodorja a népet egész addig,még le nem repítjük az összes tolvaj,zsarnok,korrupt bandát.27 éve már,hogy elindultunk a lejtőn.Eleinte még örültünk és bíztunk az ígéretekben,hogy csak 2-3 év és minden jobbra fordul,csak akkora adósság halmozódott fel a Kádár korszakban,hogy idő kell mire az ország talpra áll.Hittünk és vártunk.Pártok jöttek-mentek és az állam adóssága már jóval meghaladta a Kádár korszakét, a szegények száma a többszörösére emelkedett,még a gazdagok millióiból milliárdok lettek.Régen azt mondták,hogy a felső tízezer.Most is kb annyi van,csak a pénzük jóval több,mint az átkosban volt a felső tízezernek.27 éve várom,hogy legalább lássam az alagút végét.Még nem látom,de remélem a fiaim,vagy legalább az unokáim azért élhetőbb életet fognak élni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.