Magyarországon él Mario Rönsch, aki orosz honlapokon keresztül uszít Németországban a menekültek ellen és Magyarországon vásárolt gumilövedékes fegyvereket árul webshopjában a németeknek, akiknél ezek az eszközök tiltottak – írja a hvg.hu.

A magyar közvélemény pár napja értesült arról a hírről, hogy frankfurti államügyészség 11 tartományban tartott házkutatásokat olyan gumilövedékes fegyvereket keresve, amelyeket egy magyarországi webshopból rendeltek. A cikk szerint az oldalt bejegyző Rönsch mintegy fél éve Magyarországon él, és innen bonyolítja üzleteit.

Tavaly május-júniusban Rönsch Németországban bejegyzett menekültellenes oldalait sorra elérhetetlenné tették, hírblogja is orosz oldalakra költözött. Új honlapja impresszumában semmi más nem található, csak a cím: 1031 Budapest, Ungarn.

Az álhíroldalnak Youtube-csatornája is van, amely több mint egy hónappal az oldal létrehozása előtt indult. Itt a rengeteg Putyint éltető, sorosgyörgyista összeesküvést leleplező dokumentumfilm mellett az egyik legújabb bejegyzés egy beszélgetés Földi László biztonságpolitikussal az M1 hírműsorában, aki szerint a migránsok polgárháborúra készülnek Németországban.

Rönsch – aki az Alternative für Deutschland nevű bevándorlásellenes párt tagja, a 9328-as számú pártkönyv tulajdonosa – egyik korábbi cikkében arról írt, hogy Orbán Viktor nagyon népszerű ugyan német nyelvterületen, de hazájában meglehetősen vitatott a megítélése, amiért Merkeléhez hasonló neoliberális gazdaságpolitikát folytat. Rönsch szerint ráadásul a határzár ötlete nem Orbán Viktortól, hanem a Jobbiktól származik.

Nem ismeretlen a német rendőrség előtt. Közösség elleni uszítás és állam elleni bűncselekmények miatt körözi a német ügyészség. Tavaly májusban tűnt el a német hatóságok látóköréből. Mintegy fél éve élhet Magyarországon.

A hvg.hu megkereste a magyar rendőrséget, hogy folytat-e eljárást Rönsch ellen, illetve együttműködik-e a német hatóságokkal, melyek körözést adtak ki Rönsch ellen még májusban, egyelőre nem kaptak választ.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Magyarországon él a német szélsőjobboldal vezető személyisége.

Na és? A legnagyobb komcsi is itt él. És még miniszterelnök is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Na fasza...ez is itt baszakolódik...pharaon is itt mutyizott...mintha nekünk nem lenne elég neonáci öregapónk aki rendőrökre lövöldözik.
Cefi
Magyarországon él a német szélsőjobboldal vezető személyisége.

Na és? A legnagyobb komcsi is itt él. És még miniszterelnök is.
cikicakk55
Itt már annyi maffiózó él. Fel sem tűnik,hogy eggyel többen vannak.Gondolom Ő is a letelepedési kötvény egyik " nagyon leellenőrzött" Polgára lehet.
egyvandor
Itt élnek a körözött arabok, a szélsőséges ultrák, ... Magyarország erősödik.
Jozefina
Hol? Valamelyik orbán, ill. mészáros birtokon?? tek védelem alatt???!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.