A Jobbik országos elnöksége úgy döntött, nem állít államfőjelöltet, valamint nem támogat az eddig felmerült lehetséges jelöltek közül senkit – közölte Volner János, a párt alelnöke, parlamenti frakciójának vezetője szerdán az MTI-vel.

A frakcióvezető azt is javasolni fogja, hogy a Jobbik képviselőcsoportjának tagjai a tavasszal esedékes szavazáskor a szavazólapokat se vegyék fel.

Volner János közleményében kifejtette:

a Jobbik szerint akkor lehet valaki köztársasági elnök, ha "a Viktor engedi" és ehhez nem akar a párt "biodíszlet" lenni.

Hozzátette: meg kell erősíteni a köztársasági elnöki intézményt, ehhez pedig a lehető legnagyobb legitimációt az jelentené, ha az elnököt a nép közvetlenül választaná. Az erre vonatkozó törvényjavaslat elkészült és a Jobbik be fogja nyújtani az Országgyűlésnek – olvasható a közleményben.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután a Köztársasági elnök nálunk "a sál a kirakatban" ( dekoráció) teljesen mindegy hogy nevezik. Ha Mészáros Lőrincnek, az sem lenne meglepetés!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Precedens értékű lépés lehetne, de egypárti módon értelmetlen. Ha a fideSS-kdnp-n kívül mindenki így tenne, akkor jelzésértékű lenne az egypárti elnök, de így ?
gulyasgyula
@justhpeter: ...Bocsánat de kinek lenne ""jelzésértékű"" akit érdekel így is tudja hogy mi a lényeg , meg melyik köztársasági elnökválasztás volt zökkenő mentes az elmult 26-évben .. Ez pont bele illik az eddigi Magyar politikába , meg az egész világ politikájában ..
Nessy
Miután a Köztársasági elnök nálunk "a sál a kirakatban" ( dekoráció) teljesen mindegy hogy nevezik. Ha Mészáros Lőrincnek, az sem lenne meglepetés!
quadrocopter
Nincs jelentősége, pont lyan, mint amikor Medvegyev és Putyin cserélgette egymásközt a mi . elnöki és az elnöki pozíciót!
Borsodi
Ez így van Viktorunk a karmester a zenekart ő irányítja az van amit ő akar,Érdekes most nm számít a mi véleményünk szavazatunk.A jobbiknak igaza van semmi értelme,hogy ott legyenek.Orbán marionett bábuja lesz a köztársasági elnök és pont,nincs ellentmondás.
Jozefina
Ha Ádernak lenne egy cseppnyi becsülete, akkor nem vállalta volna el a "felkérést". A havi egy millást úgy is megkapta volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.