Felelős budapesti főpolgármester nem ellenezheti az olimpiát – mondta Tarlós István a Magyar Katolikus Rádióban szerda este. Úgy fogalmazott, nem hivatott eldönteni, hogy az ország nyerne-e az olimpiarendezéssel, Budapestnek azonban mindenképpen jót tenne.

A vidéki lobbi nagyon erős, de ha megrendezik az olimpiát, az állami döntéshozók kényszerhelyzetbe kerülnek, és több pénz marad Budapesten. Olyan beruházások lennének a fővárosban, amelyek egyébként nem, vagy csak sokkal később valósulnának meg.

Az olimpia megrendezéséről tartandó népszavazás ellen elvileg semmilyen kifogása nincs, ugyanakkor a kezdeményezés időpontját nehezen tartja indokolhatónak. A másfél évvel az olimpiai pályázatról szóló döntés után kezdeményezett népszavazás mögött ugyanis aligha áll valós aggodalom.

A népszavazással semmi bajom, de a kezdeményezők részéről egy ki nem mondott motivációt sejtek mögötte. Az olimpiarendezés költségeit nem egyedül Magyarországnak kellene vállalnia, hiszen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság "óriási összegekkel járulna hozzá.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ha holnap Orbán azt mondja Tarlósnak, hogy ellenezni kell az olimpia rendezését, akkor azt nyilatkozza. Ez esetben legalább egyszer, ha nem is saját kútfőből, igazat mondana.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@grincss: "Felelős főpolgármester". Ez olyan szófordulat, mint a Sikeres kormányzás, meg a Magyarország erősödik. ...
egyvandor
@Hari: Igazad van, de három upvote-ot ezért nem adok :)
Hari
@egyvandor: egyet is köszönettel vettem.
micfild
@nezelodo: IS
és persze, hogy nem ellenzik.
további ezermilliárdok ellopását miért is elleneznék??
Ludmilla
egy orbántól függő,seggnyaló,ostoba nem ellenezheti,...valóban
karma1
Felelos polgarmester nem hagyja lerohadni a tomegkolekedest, gondoskodik a teli tuzeloanyagrol, ugymint gaz, koolaj, elektromos energia, valamint megoldja a sikossagmentesitest is...
De tarlos nem az a fajta...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.