Decemberben alapították meg a külföldön élő magyarokat tömörítő Európai Alternatíva Pártot Londonban. Tíz taggal indultak, mostanra átlépték a száz főt, és egyre többen csatlakoznak hozzájuk. Csak kedden két telefont kaptak Ausztráliából, a vonal túlsó végéről a párt felől érdeklődtek. Az alakító ülést február 17-én tartják. Céljaikat öt pontban rögzítették. Követelik az online szavazási forma biztosítását, az online ügyintézés létrehozását, hogy magyar nyelvű iskolákat építsenek a főbb európai városokban, a hazatérő, vállalkozásba kezdőknek egytől három évig terjedő adó- és járulékmentességet és az égető hazai problémák megoldását, beleértve az oktatást és az egészségügyet. A kormány tudja, az elvándorlók már döntöttek A 24.hu kedden telefonon érte utol a pártelnököt. Somogyi Péter korábban tíz évet élt Londonban, majd hazajött Magyarországra, de 2016-ban újra a briteknél telepedett le. Rendezvényszervezőként dolgozik, és évtizedek óta politikai pályán is mozog. Ő a...

Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Erdekes kezdemenyezes, de nem biztos, hogy joguk van beleszolni az otthoni ugyekbe, ha egyszer elhagytak az orszagot. En nem szavaznek semmikeppen sem kulfoldrol, hogy otthon az ex honfitarsam mekkora szarban eljen.
Ez kizarolag az otthon elok feladata: megdonteni orbant, mielott meg sokkal nagyobb bajt csinal, es mielott bekoltozik a Varba, meg amielott bevezetne az elnoki statuszt sajat maganak... (Fajo pontja, hogy a Szent Korona folyton lecsuszik a nyakaig, a fule sem tartja meg, ezert aztan praktikus okokbol a kiralysagot elvetette, mint uralkodasi format...:o))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
@karma1: Nagyon köszönöm,hogy így látatlanban is segítenél,most bevallom igazán meglepődtem,hogy ilyen kedves vagy és önzetlenül fel ajánlod a segítségedet,ötven éves elmúltam nem sűrűn találkoztam hozzád hasonló emberrel, jó pár országban dolgoztam,és mégis mint a bumeráng mindig vissza jövök Magyarországra holott egy elátkozott megyében élek,igaz a gyermekeim már nem ennyire földhöz ragadtak.Én is szívesen segítenék neked de annyira messze vagy,hogy oda egyhamar nem megyek .Négy öt órát alszom,mert ennyire van szükségem,az élet rövid, ne pazaroljuk alvásra.
karma1
@Nagy Mária: Hat ez egy nagyszeru iras volt, de ezen lehetne segiteni.
Nekem meg az is lejott, - az egbekialto eseteket es ennek reakcioit nezve - hogy a magyarok mar annyira "le lettek szabalyozva" az elmult idokben, hogy a mai napon ha valamilyen gazsag ellen tuntetni akarnak, akkor elobb szepen bejarjak a szamarletrat, elmennek a rendorsegre, a Parlamentbe, es szepen kerik a regnalo politikusokat, hogy "tessen mar megengedni, hogy, ma tuntessunk a lerohadt egeszsegugyert"! es akkor valaki kijon a portara morc keppel, es azt mondja; "NEM"! , nem engedelyezem, meg nem is torvenyes, tehat mindenki menjen haza, mi nem adunk engedelyt a tuntire...
Hat ettol mindig is megallt az eszem: ha erre vart volna Petofi , Nagy Imre vagy Robespierre, akkor ma hol a francban is lennenk? Talan mar melyebben, mint alijev csodaorszaga, vagy erdogan Torokorszaga...
Nem, mi most csak tendalunk efele, mert orban vagy valamelyik csicskaja megtiltja nekunk, a nepnek, hogy kimenjunk az utcara ellenkezni, a nep meg birkamod elfogadja ezt a teljesen ellentmondo helyzetet.
A cikkben azert azzal nem ertek egyet, hogy aprilis 4, majus 1-e november 7-e tuntetes lett volna-e, mert nem az volt.
Majus elsejere virslivel-sorrel kellett a nepeket az utcara csalogatni, de akkoriban nem is nagyon volt mit felni a vezetoktol: ki mertek allni a disztribunre, mig a maiamk - tudataban a rengeteg bunnek, amit elkovettek - csak a sotetben, pincekben, operahazi hatsolepcsokon, lesotietitett minibuszokban menekulnek a nep elol,...
Nagy Mária
@karma1: Nekem is ez jött le belőle, túlságosan naivan szabálytisztelők vagyunk. Én magam most értettem meg, hogy miért nem mozdul a többség, mikor minden oka meg lenne rá. A nagy népi banzájok a szocializmusban szerintem csak hasonlatok, hogy ahhoz voltunk szokva, hogy szépen hazamegyünk. A mostani tanártüntetéseken is ezt kérték a szervezők. Tényleg senki nem meri bevállalni a "balhét".
De az utolsó gondolatokat tényleg mindennap el kellene olvasni, hátha feltámadnának Petőfi , Nagy Imre vagy Robespierre-i tettek.
"Tedd fel magadnak a kérdést:

Vajon megteszek-e minden tőlem telhetőt, hogy ez a mai áldatlan állapot megoldódjon?
Akkor és amikor kell, ott vagyok-e és azt teszem-e, amit ilyenkor tennem szükséges?
Szólok-e ezért másoknak, hívom-e őket is a tettekre?
Mit tudok tenni például március 15-én?
Be tudom-e azt vállalni, hogy a tüntetés végén nem megyek haza?
Számíthatok-e arra, hogy ha ezt jó sokan bevállalják, akkor én is hozzájárultam a sikerhez?
A kívánatos eredmény így teljesülhet-e?
Ha Budapesten a Kossuth tér, és a vidéki városok főterei is állandóan emberekkel van tele, akik csak beszélgetnek egymással és követeléseket hangoztatnak, azaz békésen tüntetnek, akkor pár héten át tartó folyamatos jelenléttel és békés eszközökkel ez a diktatúra megdönthető-e?
Lehet, hogy ez a megoldás!
Utóirat: abban a pillanatban, amikor egy tüntetés végén hazaindulsz, csak egy korabeli május 1-i felvonuláson vettél részt."
JAJMÁR
@karma1: sajnos szűkös lett a technikai hátterem egy időre -- elutaztam- röviden: rád ennek az országnak mindig szüksége lesz,akár itt éled a mindennapokat, akár máshol. Erre bizonyíték ahogy ęs amiket írsz.

Valóban jó lenne ellenőrizni a kůlföldi szavazás menetét . egy külföldi párt talán megfigyelheti.
karma1
@JAJMÁR: Koszonom a kedves szavaidat, most is eppen azon vagyok, hogy valahogy segitsek a baratnomnek...(is)...:o)))
Az utolso, oktober 2-i szavazason egyetlen ellenzeki ellenorzo szemely sem volt egyetlen szavazatellenorzo bizottsagban... Vagyis orbanek azt csinalhatnak, amit akarnak - tetszolegesen garazdalkodhatnak ezen a teren is...:o(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.