A Závecz Research Kutatóintézet legújabb, Index számára végzett felmérése arra jutott, hogy ha most vasárnap döntene Budapest lakossága a 2024-es olimpiáról, akkor könyörtelenül leszavaznák az emberek.

A kutatás során háromszor (augusztus, szeptember, január) kérdezték meg a lakosságot. A budapestiek körében két és félszer többen vannak a fővárosi olimpiaellenes polgárok, ami azt jelenti, hogy 50 százalékuk elutasítja a rendezést, míg a kormány mellett csak a fővárosiak 20 százaléka áll.

A 2024-es budapesti nyári olimpia támogatottsága, a fővárosi biztos szavazók körében:

Nagyot bukna a népszavazáson a budapesti olimpia

Míg vidéken eleinte többségben voltak az olimpiapártiak, a tendencia megfordult, és most már az összes településtípus lakói elutasítják a rendezést, nagyjából hasonló arányban. 

Ami a pártszimpátiát illeti, nem meglepő, hogy ma már csak a Fidesz szimpatizánsai támogatják a budapesti olimpiát.

Nagyot bukna a népszavazáson a budapesti olimpia

Szenzációszámba megy viszont a Jobbik híveinek álláspontja. Vona Gáborék követőinek véleménye ugyanis teljesen megfordult: a támogatóké 47,1 százalékról 19 százalékra csökkent, miközben az ellenzőké 22,1 százalékról 45,2 százalékra nőtt.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Antidemokratahazaáruló VerőceiBringás, most ugass.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Ha meg is lesz a szükséges aláírás, legalább attól egyel több Kubatov kopasz állja majd útjukat a "Választási irodánál", hivatkozva a gyülekezési jogukra.
Aki Én
Antidemokratahazaáruló VerőceiBringás, most ugass.
nyanya001
Egyszerre fizetünk ezer milliárdokat az Olimpiáért és Paksért – Ez csődbe viszi az országot
Az olimpia és a paksi bővítés párhuzamosan nem finanszírozható, a két projekt együttes megvalósítása minden bizonnyal az adósságspirál újbóli beindulásával járna. A paksi bővítés finanszírozási igénye éppen 2021-től kezdődően lenne a legmagasabb, évente akár 800 milliárd forinttal, amihez hozzáadódna a célegyenesbe forduló olimpiai beruházások közel 1000 milliárdos költsége.

Mindez csak hitelből oldható meg, és még így is nagy az esély rá, hogy egyéb szükséges fejlesztések elmaradását, kiadások leépítését fogja jelenteni. Vagyis a két beruházás nyomán pontosan oda jutna az ország, ahol a 2008-as hitelválság idején jártunk.

-ezt akarjátok ?
parbeszedmagyarorszagert.hu/hu/hir/egyszerre-fizetunk-ezer-milliardokat-az-olimpiaert-es-paksert-ez-csodbe-viszi-az-orszagot
Pergető
Vannak itt akiknek a liberális ugatás a műfajuk! Hamarosan megkötjük mindet, mert kóborolnak és hamisak a palotapincsik!
simmering73
Gyerekek ilyen nincs!!! Most tv2 mondja a Tényekben, hogy Demszky, Botka, Kunhalmi az olimpia mellett kampányol. Szemenszedett hazugság. Tegnap a párom a 18.ker. piacon írt alá az olimpia ellen az mszp standjánál, ahol Kunhalmi Ágnes volt. Még váltottak is néhány szót. Kunhalmi mondta, ha nem jön össze a megfelelő számú aláírás, akkor más fórumon folytatják tovább.
karma1
@nyanya001: Nyanyuskam, kihagytad azt, hogy 2018-ban fogja visszakovetelni az elso 347 letelepedesi kotvenyes a fejenkenti 300 ezer euros kotvenyet, + a hozamjat, meg a kamatot ra. Na, ez is egy tetel lesz rendesen...:o))) Es ez mar nem foghato az "emuttnyocevre", Gyurcsanyra...
karma1
@simmering73: Ez maga a veg, ha mar a Tenyek is ekkorat kepes loditani, (es nem szakad le rajuk elo adasban a plafon!)
Györe-Juhasz Eva
@Pergető: Illiberálisoknál így szokás,szarnak a nèpre nagy ívben.
Desischado
Nem véletlenül próbálják akadályozni! Remélem, meg lesz az aláírás bőven, és nuku olimpia, nuku lopás! A dádé meg a bandája szívjanak arzént dühükben!
karma1
@Desischado : Hat Te meg mi a turoert vagy ilyenkor mar (meg?) ebren? Nem tudol aluszkalni?
Eladott Ország
"Tarlós, pontosan olyan, mint a kormány és az egész búbánatos NER. Rövidlátó, ostoba tapló. Az mindenkinek megvan, hogy a komplett kormánypropaganda azt sikoltozza jó ideje, hogy a liberális csürhe mennyire egoista, a közösségi érdek helyett az egyéni érdeket helyezik előtérbe, jelszavuk a merjünk kicsik lenni? Emberek! Férfiak és asszonyok, fideszesek, nem fideszesek és mindenre szarók! Ébredjünk már fel, ameddig nem késő – már most is késő – és csodálkozzunk rá az ilyen Tarlós­ szindrómás jelenségekre. Nézzük azt a búvalcseszett olimpiát. Kinek kellene fizetnie? Az egész országnak, igen. Kiskunlacházán éppen úgy fizetni fogják az árát még az unokák is, mint Röjtökmuzsajon, vagy Patvarcon. Akkor is, ha az ő településük az égvilágon semmit nem fog látni sem az olimpiából, sem annak potenciális hasznából. Akkor is fizetni fogják, ha a faluban se víz, se áram, se járda, se munka, se közlekedés, se orvos, se iskola nincs. Mert nincs rá pénz. De Tarlós ezt nagy ívben leszarja, mert szerinte Budapestnek meg jó lesz. Ritka kártékony jószág az olyan fővárosi főpolgármester, aki így gondolkodik és annyira hülye, hogy ezt még nyilvánosan ki is mondja. Minden város, falu és tanya fontos része az országnak, de a főváros – túl a szimbolikus jelentésén – kiemelten fontos. Nem arról van szó, hogy az olimpia Budapest magánügye, mert saját zsebből rendezik és kinek mi köze hozzá. Ez nem egy falunap, amit minden különösebb egyeztetés nélkül meg tud rendezni Szalmatercs és tényleg senkinek nincs hozzá köze, mert a település lakói adták össze a birkapörköltre valót, ők vitték a pogácsát és a hókiflit. Tarlós nem képes felmérni ésszel, hogy ő nem egy eldugott kis falu polgármestere, aki nagyjából azt beszél, amit akar és úgy veszi semmibe az ország többi részét, ahogy akarja. A nagyképűség megvan részéről, azzal nincsen gond. De annak képessége, hogy felmérje: Budapest érdeke nem helyezhető az ország érdeke elé és főleg nem mondhat ilyet egy főpolgármester, amikor az egész ország pénzéről van...
Jozefina
Akkor mi a macska farkáért nem mennek és írják alá a Momentum kérdőíveit??? Otthon karosszékbe vár mindenki a megváltóra??? Tenni is kellene valamit!!!
Fradigege
Akkor támogatom, ha az egész galeri a saját vagyonával felelnek és kezeskednek egy esetleges bukás után. Gatyára vetkőztetném az egész csürhét a zsírmoréval és a gázszerelő strómanjával az élen.
Pergető
Nem hiszem el! A többség olimpia párti. Itt van ez a vissza nem térő alkalom, bűn lenne elszalasztani! Belátják a gondolkodók!
herczeg0210
@Jozefina: Én itthon ülök a széken de szavaznom nem lehet, mert nem vagyok budapesti. Persze majd ha fizetni kell, akkor jó leszek én is!
Macskaszem
@Pergető: Ne higgyél a a szemednek, se a tényeknek, csak a zsirmorénak. Amúgy ez tényleg soha vissza nem térő alkalom lenne egy államcsőd kibontakoztatásához, bűn lenne elszalasztani, igaz-e te nemgondolkodó?
Pergető
@Macskaszem: Államcsőd? Valami rémlik Gyurcsányék kapcsán, hogy a csőd szélére vitték az országot olimpia nélkül is! Ugye mennyivel tehetségesebbek voltak, mint a Fidesz, amelyik fellendítette a gazdaságot?
Macskaszem
@Pergető: Szimpla hazugság. Táp a bringáspergető agyatlanok szinten tartására.
cikicakk55
nyanya001 tegnap:15:56

Tudod szerintem a Fidesz is teljesen tisztában van vele,hogy az országnak piszok nagy ráfizetés,teljes csőd lesz az olimpia megrendezése. Piszkosul nem érdekli őket,mert 2024-re már annyit eltudtak lopni,hogy még az államcsőd előtt kisurrannak az országból.Valahol,ahol nincs kiadatási törvény,már ott várja őket az a több százmilliárd forintocska,amit addigra lenyúltak és még lenyúlnak.teljesen tisztában vannak vele,hogy a 2022-es választásokat már nem fogják megnyerni.Hidd el,hogy mindegyiknek össze van pakolva a bőröndje,hogy fél óra alatt eltudják hagyni a süllyedő hajót.Pár hülye strómant itt hagynak,hogy maradjon a népnek egy kis marcangolni való,a hátrahagyott nép meg majd csinál valamit,az már nem az Ő dolguk. Ezért is akarják annyira az olimpiát,mert már a tervezésekből, a kivitelezésekből,a cégek kiválasztásából is milliárdokat lehet még ellopni.Nem tudom meddig lesznek még hatalmon,de ha holnap borulna a bili,már akkor sem lennének anyagilag kiszolgáltatva.Még az ükunokájuknak sem kell majd dolgozni,csak abból,amit 7 év alatt loptak.
quadrocopter
Tudja már valaki, hogy hova lett az MNB aranytartalékának a fele?
karma1
@quadrocopter: Amit Te keresel, annak mar a fele sincs meg,... Probald meg talan valamelyik Tizianot nezegetni, vagy a balatonalmadii gyerekudulot meglatogatni, mert azt az omladozo fahazat peldaul 1 milliardert vette meg kuszaszem a Gyongyikejenek... (Valoszinu Ti fizetitek kuszaszem vagyonmegosztasanal a karvallott feleseg vegkielegiteset az adoforintjaitokbol.)
Desischado
@karma1: Momentán én éjjeli bagoly vagyok, de csak ilyenkor van időm amúgy is. Pussz, drága lelkem!
Pergető
@bakcsubakka: A pofonokba az általad támogatott senkiháziak futnak bele napi rendszerességgel!
vadnarancs
Megint bukás lesz fijjug... Szegény Orsósné már készül az újabb lila foltokra!
Aki Én
@Pergető: ,,A többség olimpia párti."
Akkor hova ez a nagy remegés? Jöjjön a mindent bizonyító népszavazás.
Habár qrvára megértem, hogy fosol a nép szavától és erejétől.
Előbb egy meghátrálós vasárnapi boltzáras népszavazás, aztán egy csúnyán elbukott érvénytelen népszavazás, most meg ez...
Ne dühöngj, hagyd a demokráciát kibontakozni. Ne legyél már látványos haza és demokrácia áruló kretén.
Pergető
@Aki Én: Álmodozol? :-) Készül az újabb libsi bukta!
huKKK
"Nagyot bukna a népszavazáson a budapesti olimpia"

Nem a Závecz Research Kutatóintézet hozta ki győztesre Clintont is, Trumppal szemben?

Indexnek egyik méri ide, origónak másik méri oda.
Az eredmény meg mindkettőre rácáfol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.