Beer Miklós váci megyéspüspök a Magyar Kurirnak adott interjújában szólított fel a menekültek segítésére.

Beer az első az első magyar katolikus megyéspüspök, aki szembemegy a kormány menekültellenességével, és inkább Ferenc pápa eszméit érzi magáénak.

"Senki nem foglalkozik velük személyesen. Arra hívom az egyházközségeinket, a híveket és minden jó szándékú embert, hogy vállaljanak részt az ő megsegítésükben. Elsősorban lakhatásra gondolok, de természetesen az élelmezésükben is lehet segíteni. A legfontosabb mégis az lenne, ha valami módon munkához tudnánk őket juttatni. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban integrálódni tudjanak,"

mondta a püspök, aki úgy tapasztalta, ha személyesen megismerjük ezeket az embereket, teljesen máshogy látjuk a helyzetüket. Azt is leszögezte, különbséget kell tenni azok között, akik illegálisan próbáltak meg bejutni az országba, és azok között, akik az „ajtón” jöttek be, és megkapták a menekültstátuszt.

Beer püspök nem a levegőbe beszél, a püspökségen két fiatalembert már befogadtak, onnan járnak be az egyetemre.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
"Arra hívom az egyházközségeinket, a híveket és minden jó szándékú embert, ..."
Még szerencse, hogy ez rám nem vonatkozik! :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@kukac50: nem emberekre, rabszolgákra van szükség. Akiket lehet bírságolni, ellenőrizni, rájuk küldeni a NAV-ot és más vérszívó férgeket. Sajnos, vannak, akik nem szívesen vállalják ezt a szereposztást, inkább elmennek.
cikicakk55
@kukac50: Az biztos,hogy ha a néptelenedő falukba migránsokat telepítenének be,túlságosan is hamar szűnik meg a kihasználatlanság.Mondjuk dolgozni azt nem fognak,de a demográfia erősödéséről tesznek rengeteget.A gond csak az,hogy sokkal kevesebb nő jött velük,mint amennyi kéne,hogy minden migrire jusson legalább egy,de majd az Atya elintézi,hogy a jó keresztény jányok segíthessék ezeket a jóembereket,hogy ki ne haljon az országból az emberiség. Az emberség úgy is kihal,minél többen lesznek,de az emberiség szaporodni fog,azt garantálják. Az egyházi iskolák,meg majd tanítják őket a szépre és a jóra.Elvégre azért kapják a sok pénzt az államtól és a hívektől is.
Peller Anikó
@kukac: te kukac, már megint kitaláltál valami hülyeséget? Nekünk emberek kellenek, nem pedig iszlámon nevelkedett nyaksebészek.

Ehhez mit szólsz? Minden faluba telepítsenek egy cigány családot, he?

Mindkettő imád dolgozni, tud és akar isis. És mindkettő elég szapora. Csak győzd etetni őket.
wagabund
a váci püspöknek felhívom a (lankadt)figyelmét, hogy vannak ám nehézsorsú cigányaink is...fogadjon be egy családot mondjuk Bagról, aztán lehet dicsekedni..
ha nem tudná, ők beszélik a magyart, keresztények, tehát szót értene velük..

a migránsokkal meg foglalkozzon a pápa.
kukac50
@Peller Anikó: Nem mindenki cigány,nem gyűlölet kell hanem emberséges becsületes megoldás.
Vannak köztük diplomások tanult emberek 1 család egy faluba nem megoldhatatlan akkor amikor letelepedési kötvénnyel 16 ezren jöhetnek, vízumgyár közreműködésével pedig 70 ezren.
Akiknek van pénzük azok miért jöhetnek?
kukac50
@cikicakk55: Akinek van pénze az jöhet aki szegény az nem? Nem igazságos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.