Feloszlatta magát az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott, korábban Farkas Flórián miniszterelnöki biztos által vezetett, és több másfél milliárd forintos uniós pályázati pénz szabálytalan elköltésének gyanújába keveredett Híd a munka világába nevű foglakoztatási szövetkezet – tudta meg a RomNet.

A projekttel kapcsolatban a Nemzeti Adó és Vámhivatal éppen két éve folytat nyomozást jelenős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt.  

Az elsősorban roma származású emberek felzárkóztatására létrehozott szervezet

alapító-elnöke Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszterelnöki biztos volt, aki csak egy évvel azután mondott le pozíciójáról, hogy a program körüli 1,6 milliárdos csalásgyanú miatt a hatóságok nyomozást rendeltek el.

A kormány eredetileg majdnem 5 milliárd forintot irányzott elő a projekt támogatására, de a belső vizsgálat során szabálytalanságok derültek ki, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszakövetelte az önkormányzat számára kifizetett 1,6 milliárd forintot, és a programtól elvonta a további két és fél milliárdos támogatást.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Lesz-e valaki aki félélőségre vonja, elszámoltatja Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszterelnöki biztost ???
Vagy talán kinevezik a lopás kormánybiztosának???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Nagy baj, hogy Farkas Flóriántól nem az 1,6 milliárd Ft-ot hajtják be, hanem inkább megszüntetik ezt a
"projektet". Ez egyébként szövetkezetként müködött volna és igy adott volna munkát a romáknak. 10 ezer ember jelentkezett és éppen hogy elindult az első 1000 ember képzése. Ahogy az elmult 600 évben, mindig lehetett egy "farkasflórián", aki igy-ugy elcsalta a pénzt... igy aztán a büdös életben nem fognak "integrálódni". Arra azért kiváncsi lennék, hogy ha 5 milliárdot szántak erre, akkor az 1,6 elcsalt milliárdon felüli összeg ugyan kit fog gazdagitani?!
eugen4402
@szép új világ: Meg is tudnám bocsátani nekik, ha felépülne végre a "Híd a kényszermunka világába..."
karma1
@kisrigó: Pedig KELL, hogy legyen elszamoltatas! Lehet, hogy nem lesz egyszeru, lehet, hogy nehanyan megusszak, de ugy altalaban igenis KELL es LEGYEN IS!!!
Ha Pista bacsi nem vall be 3000 forintnyi jovedelmet, szazezreket fizethet,. Bliccelesert millios birsag. (Csodalom, hogy az ellenor le tudta irni a szamot).
sokanvagyunk
Szóval összedőlt a híd... mivel sérültekről nem szól a hír, feltételezem nemigen tolongtak rajta - viszont sokan meggazdagodtak a tákolmány kieszeléséből.
papa.49
Én ha 1 ezer forintnál többel tartozom a nav. nak behajtják rajtam ez miért marad büntetlen???
papa.49
Biztos azért mert én nem vagyok cigány!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.