Az intelligens jelzőrendszerrel felszerelt okoskerítés első tartóoszlopait már fel is állították Ásotthalomnál – írja a Délmagyar.

Májusra készülhet el az okoskerítés Csongrád megyében

Fotó: delmagyar.hu

Az Ásotthalom-Királyhalom átkelőhöz vezető út mindkét oldalán tucatnyi elítélt vett részt a munkában. A munkálatokat a fogvatartottak végzik, a tervek szerint legkésőbb május 1-jére elkészül a második védelmi vonal.

Az első kerítés önmagában hasznos volt, de nem elégséges. Minden éjjel átjutnak rajta a migránsok, akik után folyik a hajsza az ásotthalmi erdőkben

- mondta Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere.

Az okoskerítéshez intelligens jelzőrendszer, hő- és hagyományos kamerák kapcsolódnak majd. A drótokon tíz-tizenöt centiméterenként érzékelőket helyeznek el, amelyek riasztanak, ha valaki hozzájuk ér.

A második kerítés felépítésére 38 milliárd forintot szánnak, de ebből az összegből tervezik bővíteni a röszkei és a tompai tranzitzónát is.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Olimpia helyett valamiből ki kell lopni a pénzt
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Olimpia helyett valamiből ki kell lopni a pénzt
Nessy
Végre valaki/valami okos is lesz ebben az agyament szintársulatban, amit kormánynak neveznek!
aremy
@Nessy: azért nem lehet olyan okos az a kerítés mert különben a parlamentet kerítették volna körbe vele. milyen meglepi lett volna reggel "álmosan"bemegy a táljai a szilárd meg a többi nagy eszű és estére mindegyik okosan térhaza!
nevemnick
Ha mindez csak 38 milliárd lesz, akkor én meg garantálom, hogy száz forintból megélek egy hónapban.
justhpeter
Szerencsére eljutottunk arra a pontra, ahol már minden kommentelőnek igaza van, mert ebben az esztelen pénzszórásban nehezen lehet tévednünk. Mindenből tudnak már lopni, de akkor sem költenek egészségügyre, oktatásra, hiszen nem kell az a népnek.
papa.49
Gondolom legalább olyan ,,okos rendszer,, lesz mint a súlyos milliárdokért felépített kamerarendszer az utakon, amibe jó ha egy árva kamera van az üres dobozokban!!!
wagabund
én azt hittem (eleinte) hogy a meglévő kerítés megoldott mindent...mára kiderült számomra(is) hogy nem..
most azt olvasom, hogy ez az úja(abb)kerítés már jelez, ha valaki hozzáér...(és sorolja a korszerű(nek tűnő)megoldásokat..

ahogy lejön, ezután sem lesz hatásosabb a védelem...ezután is egyenruhások üldözik a bejutókat, aztán vagy elkapják, vagy nem...
esetleg egy szerény villanypásztor védvonalat "nem-e lehetne-e?" ha a jogvédők megnézik, nyugodtan mondható, hogy az arra bóklászó teheneket riogatja..nem a vándorokat..

valamiért olyan kamuszaga van az egésznek..
Nessy
Sok hozzávalót csináltak, fel kell használni. A kamerák meg valakinek jó biznisz lesz, legalább az elavultakat jó pénzért el tudja sózni.Még pár kerítés, aztán töprenghetünk, hogy most kint vagyunk, vagy bent, mint az állatkertben a majom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.