A magyar társadalom immár 27 éve – az 1989/90-es rendszerváltozás óta – húzza maga után azt a terhét, amit most a Momentum mozgalom újra felmelegített. Ez pedig nem más, mint az ún: titkos ügynökakták (a Kádár rendszer besúgóinak) kérdése. Az még nem tisztázott, hogy a magyar lakosság számára pontosan milyen formában kerülhet megismerésre ez az ügy, de az már szinte most borítékolható, ha erre mégis sor kerülne, akkor ez a mai diktatúra rendszerét az alapjaiban rázná meg. Nem kizárt, hogy ma is hatalomban levő politikusok karrierjét törné ketté. Ezért a fiatalok – hasonlóan a nolimpiához – ismét kiváló témát vetettek fel… Amennyiben a nyilvánosság előtti vizsgálat megvalósul (a cél nyilván ez…), akkor az egyúttal olyan politikai hatalmi harc is lesz a javából, amelyet a most feltörekvő új politikusi generáció fog megvívni a jelenlegi hatalom birtokosaival. És látva a mai rezsim immár mindennapossá váló aljasságát, ennek a népnek az érdeke most már tényleg az, hogy az ország...

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ezek a fiatalok életkoruknál fogva nem érdekeltek az aktákkal való sunnyogásban, a fidesztetvek viszont benne ülnek nyakig, remélem sok álmatlan éjszakát okoz nekik a Momentum, és végül oda kerülnek, ahova valók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@wagabund: Putyinnál megvan az eredeti pakk. Csak ő nem engedi nyilvánosságra hozni. Jobban esik neki, ha Orbán kényezteti időnként.
No meg így el tud adni egy atomerőművet is...
spu00
Érdekes téma, lehet rágódni, butítani az embereket. Nem tudom , emlékeznek-e, annak idején volt egy Duna-gate ügy, mely arról szólt, hogy a BM-ből teherautó számra vitték ismeretlen helyre a megfelelő dokumentumokat, melyek minden olyan iratot tartalmaztak, mely káros lett volna a regnáló hatalomra és kiszolgáló embereire, tehát a ténylegesen számon kérhetőkre. Ami megmaradt megyei és városi szinten az a megzsarolt és megfélelmitett emberek dossziéi, ezeket lehet és tudják napvilágra hozni. Remélem, hogy a jelenlegi kormány emiatt nem akarja és hozza nyilvánosságra.Ezeket sajnálni és nem büntetni kellene. De hát ez ízlés dolga. Érdekes momentuma a Momentumnak, hogy családilag inkább a teherautós kivitelben lettek volna érdekelve, tehát lehet népszavazás. Véletlenül sem jobboldali, hanem szoc-lib. kötődésűek, s innen már csak egy lépés, hogy az eddig megtett, s megtenni kívánt kérdések tisztán politikai inditatású és semmi közük a nép,nemzeti érzelemhez..
Béla333
@spu00: 20.22
Tőled meg várom a választ a "Brüsszel zöld utat ad Paks II.-nek?" cikk kommentjében!
Vagy ne is várjam? Bátran elmenekültél?
Egyébként meg szégyen ami nálunk 27 éve megy ezekkel az ügynökaktákkal!
Egymást zsarolják a politikusok, nem tudni hogy egy politikus meggyőződésből szavaz meg valamit, simán hülye, vagy meg van zsarolva?
Ha nincs benne semmi, akkor miért fél ennyire a Fidesz, hogy nyilvánosságra hozza?
Érintettek, azért?
quadrocopter
@spu00: Itt a vége, fuss el véle. Holnap este ki mesél?
spu00
@Béla333: Az akták témája csak egy vagdalkozási lehetőség, konkrétumok nélkül. Egyedül az MSZP tudna vagdalkozni, de nem mer, mert azonnal vissza ütne rá.Ennek csak 1990-ben lett volna értelme, de a mai napig nem tudjuk az okát, feltételezem, hogy egy komoly fenyegetés volt a komcsik részéről, s nem személyi, hanem a hatalom átadás módozatával kapcsolatban, s ezt el is tudom képzelni. De 26 év távlatában már lehet ezzel vagdalkozni, s olyanok véleményét hallgatni akik ott sem voltak, nem tettek semmit, de most már szabadon nyilatkoznak.
Különben, ha elolvasná mégy egyszer amit írtam, talán megértené a mondandómat.
Yoda69
En is ugy erzem csak nepszeruseg novelesre jatszanak, bar szivesen megneznem az ugynok aktakat jomagam is. A valosag viszont az hogy ezeket az aktakat mar reg megsemmisitettek. Ettol fuggetlenul hajra, lassuk mi sul ki belole.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.