A paksi atomerőmű bővítésére adott uniós döntés után gyorsan ment a telefon Moszkvába.

A paksi atomerőmű-beruházásról tárgyalt telefonon Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő kedden, egy nappal azután, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta: az építkezés magyar állami támogatást kapjon – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Orbán gyorsan felhívta Putyint a jó hírrel

Fotó: MTI

Havasi Bertalan hozzátette, hogy a megbeszélést a magyar kormányfő kezdeményezte.

A Kreml az orosz elnök hivatalos internetes oldalán, a kremlin.ru-n számolt be a beszélgetésről.

Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor megvitatták a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit, beleértve azon megállapodások teljesítését, amelyekről az orosz elnök február 2-ai budapesti látogatásán állapodtak meg – áll a közleményben.

Kifejezték egyebek mellett elégedettségüket az Európai Bizottság döntésével kapcsolatban, amely "elhárította az akadályokat a Roszatom állami vállalat részvételével zajló, a magyar Paksi Atomerőmű két új blokkal való bővítésének megvalósítása elől" – áll a közleményben.

A szövegből kiderül: a telefonbeszélgetés során Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin beszélt a közös érdekeket érintő nemzetközi témákról is.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Moszkva ügynöke!
Mindig tudta kinek kell jelenteni
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Sok újdonsággal nem szolgált a Cár atyuskának, mert - gondolom - neki több információja volt a döntésről mint O. V.-nak. Brüsszelben ekkora léptékű döntések előtt részletesen egyeztetnek MINDEN érdekelttel, tehát a döntésben benn van a Kreml is...
nezelodo
@bakegya: Hát bizony azonnal csattant a boka, és jelentéstételre engedélyt kért Európa kekece, mind hajdan a seregben.
bakegya
@nezelodo: lesz még ebből nagy durranás!
1magyar
Én Brüsszel helyében azt mondtam volna: oké,üzleteljetek az oroszokkal, de napelemet vegyetek!
Eladott Ország
" 2030-­ban, amikor mi még a Paksi bővítés hiteleit fogjuk nyögni , a fejlett világban nem csak hogy a megújulók fogják szolgáltatni az energia zömét, de az internetnek köszönhetően már olyan hálózatba is fognak szerveződni, ami rugalmasan és egyre olcsóbban szolgálja ki a fogyasztókat, akik így egyre kevésbé függnek majd a nagy központi energiatermelőktől. Ez viszont egy rémálom Orbán Viktornak, aki minden területen arra törekszik, hogy megfojtson minden önállóságot, hogy az egész országot alattvalójává tegye. Ezt teszi, amikor a közoktatást átalakítja alattvalóképzéssé, ezt teszi a civilszervezetek elleni hadjárattal, ezt teszi a média leigázásával, és ezt teszi az lakosság energiafüggőségének fokozásával. Ő nem attól fél, hogy a végletekig fokozódik kiszolgáltatottságunk az oroszoknak, hanem attól, hogy az állampolgárok nem lesznek kiszolgáltatva neki. A hatalomszerzésen kívül azonban, mint minden tettének, így energiapolitikájának is van még egy célja: a lopás. Napelemet sok magánszemély és vállalkozás telepíthet, tehát ebből eleve esélytelen leakasztani akkora korrupciós százmilliárdokat, mint egy atomerőmű építéséből. Szélerőmű ­parkok építésére sem kellene állami pénzt költeni, szívesen építenek (nálunk csak építenének) magánvállalkozások is. De ha egy beruházásban nincs állami pénz, akkor nincs mit ellopni. A maximum, amit szerezni lehet belőle, egy kis zsebpénz az engedélyekért."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.