Csak saját kezű aláírással ellátott papíron tehetnek fel kérdést a képviselők a kormány tagjainak – az ellenzék szerint informatikai megújulásra lenne szükség az Országgyűlésben.

Nem ismeri az e-mailt a kormány, ha a képviselők kérdéssel fordulnának hozzájuk: az Országgyűlés csak a papíralapú, személyes aláírással ellátott kérdést, interpellációt fogadja el, amikor valaki a kabinet tagjait szeretné kérdezni.

Az ellenzéki képviselők régóta elavultnak tartják a kommunikációs formát, és újítást szeretnének – derül ki az ATV összefoglalójából.

A csatorna Kész Zoltán veszprémi független képviselőt is megszólaltatta, aki szintén nehéz helyzetben van az interpellációk benyújtásakor – amikor nincs ülésnap, feladatai választókörzetéhez kötik, legutóbb is csak faxon tudott kérdést intézni Rétvári Bencéhez, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárához.

A megoldás egy elektronikus nyilvántartás lenne, ahova minden képviselő feltölthetné digitális aláírással ellátott beadványait – ráadásul a törvényjavaslatok leadásánál ilyen rendszer már működik is, Parlex néven.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Meglepő? Hiszen szellemi vezérük, saját bevallása szerint a számítógéphez is hülye. Akkor mit várjunk el a siserehadtól? Már az is szép tőlük (pl. Kósa, Rezsibubus, Tállai, stb.), hogy olvasni, ha szótagolva is, de esetleg tudnak. Aláírásra meg úgysincs szükségük, hiszen kérdezni, horribile dictu-kételkedni, nem merészelnek, legfeljebb interpelláció néven dicsérni, sőt imádni merik csak az Urukat. Azt pedig alá se kell írni, hiszen mindegy, melyik adja be.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Meglepő? Hiszen szellemi vezérük, saját bevallása szerint a számítógéphez is hülye. Akkor mit várjunk el a siserehadtól? Már az is szép tőlük (pl. Kósa, Rezsibubus, Tállai, stb.), hogy olvasni, ha szótagolva is, de esetleg tudnak. Aláírásra meg úgysincs szükségük, hiszen kérdezni, horribile dictu-kételkedni, nem merészelnek, legfeljebb interpelláció néven dicsérni, sőt imádni merik csak az Urukat. Azt pedig alá se kell írni, hiszen mindegy, melyik adja be.
coni
Nem csak az internetet utálják de a kérdéseket is.
Cefi
Emléxem, mikor a csutigeci a saját szájszervével mondta: a fax, az a kinyomtatott email. Nézzétek meg a tállay, a rezsiszilárd, meg az összes tuskó fejét, mélyszaros lölőig bezárólag. Még azt sem hiszem el, hogy egyáltalán olvasni tudnak.
staro2
@Cefi: Nem emléxem arra, hogy mérvadó forrás azt állította volna ,hogy ezek tudnak olvasni.
Nessy
@staro2: Alaptalan rágalom, hogy tudnak olvasni! Gondolkodni meg egyenesen NER ellenes!
kisrigó
Ez csak arra jó, hogy megnehezítsék a kérdés feltevést. Annyi "cseléd" van a környezetükben, akik kezelhetnék ezt a roppant bonyolult feladatot, ha már az alul képzett eftársaknak nem megy. Igaz, hogy semmit sem hallani az ellopott számítógépekről, de biztosan pótolták már. Az, hogy ki volt a tettes ők tudják, a plebsnek coki! Annyi tolvajlás történt már azóta, hogy ez csak csepp a tengerben!
Zeta
A vezér nem szereti, így senkinek sem jó! Aztán , mikor fel van téve a kérdés, akkor azt mondják , nem érzem , megismételné a kérdést? Ismétlés a T. Házban nincs , így érdemleges válasz sincs. Lassan nem kell a parlament sem.
cs.n.
Faxon? Még létezik olyan? Haladjanak a korral, küldjék a pöcsétes dokomentonyokat lovas futárral, ha az meg épp nem ér rá, mert mondjuk épp a Nemzeti Vágtán nyargal, akkor meg ott a postagalamb.
quadrocopter
Ugyan már, nincs itt csoda, a kajmán is csont hülye a pc-hez!
justhpeter
Nekem már nincs is mit hozzátenni... talán csak annyit, hogy nagyuraink még a XIX. századból maradtak itt. Bár már akkor is voltak értelmes emberek.
Lepényleső
Megoldás lenne az is,ha azzal foglalkoznának ami a dolguk,ellenkező esetben meg nem kell
indulni a választásokon? Egyébiránt nem baj,ha az írást mint olyat el nem felejtik,nehogy az
is a mi sorsunkra jusson.
Szókrakész
Későbbi bizonyítékként használják fel.
Ott az aláírásuk, le se tagadhatják, hogy meghekkelték az "emiljüket"
aremy
akkor a laptop mint juttatás mi a szarért jár nekik??
Desischado
Mit lehet várni ettől az agyatlan brigádtól? Mindenesetre kirúgnám őket a Parlamantből.
aremy
@Desischado: én még az országból is!!!
kukac50
Ideje lenne a parlamentben dolgozóknak képviselőknek egy alapfokú számítógépes ismereti tanfolyamot indítani,hogy el tudják olvasni az interneten feltett kérdéseket és írni is tudjanak választ. Szégyene a parlamentnek,még a gazdák csak számítógépen intézhetik ügyeiket addig a parlamentben a tanult embereknek irka firka vagyonbevallásuk lehet és csak kézzel írott kérdésre hajlandóak válaszolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.