A magyar határon épülő második biztonsági kerítés, ha kell, a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

"Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait" – fogalmazott.

A kormányfőt arra reagáltatták, hogy Törökország részlegesen felmondta az Európai Unióval kötött migrációs egyezményt.

Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: korábban is azt az álláspontot képviselte – ismerve a magyar történelmet –, hogy meg kell egyezni a törökökkel, de nem okos politika, ha kizárólag az ő kezükbe tesszük a biztonságunkat. Az nem végképp nem okos politika, ha "a törökök kezébe tesszük le a biztonságunkat, és közben egyfolytában piszkáljuk, támadjuk, bíráljuk őket" – jegyezte meg.

Ezért már korábban is azt mondta – idézte fel Orbán Viktor –, hogy a török megállapodással párhuzamossal gőzerővel építeni kell a kerítéseket.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Orbán jó pénzért az ördögök öregapjával is "megegyezne"!
Ha jól emlékszem, pl. Hunyadi nem megegyezett, hanem harcolt a törökökkel. Persze, lehet, hogy ma már változott a történelem.
Aranyos, mikor olyan papol a kereszténységről, aki csak a szűkített Tizparancsolatot ismeri. Ismeri? Aki ha kell katolikus, ha kell református, egyébként csak a pénzben és a hatalomban hisz!
Egyébként akit, amit, eddig Orbán "megvédett", annak annyi lett!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
Az osztrákok és a nemetek helyében én azért nem lennék nyugodt, mivel bárkit beengedünk ha fizet érte, vagy ha üzletet hoz az orbán családnak. De pénzért gyilkosokat is szabadon engedünk, és az sem kizáró ok ha muszlim és keresztényt ölt, lényeg hogy jöjjön a money!
quadrocopter
Ne aprózd el genyó, legyen egyből 8 soros a drót, amőúgy az első drótra is azt hazudtátok, hogy tuti akadály. Ezek szerint mégsem! Hazudtál megint, te pöcs!
justhpeter
A lényeg az, hogy legyen miből eltenni a szűkösebb időkre, vagy ha menekülni kell nemsokára.
Eladott Ország
@1magyar: A görögök meg tesznek az egészre egy nagyot hajtják tovább a migránsokat. "Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza." (I. Leónidasz spártai király)
1magyar
@Eladott Ország: Nem tudom miért kellenek az eu-ba?
Eladott Ország
@1magyar: - Jogilag az euró övezetből való kilépésre, valamely tagország kizárására nincs lehetőség, de ha Görögország csődöt jelent, jó eséllyel nem lesz más megoldás, mint új vagy másik pénz bevezetése, és akkor elhagyhatja az eurózónát. A piac eddig evidenciaként kezelte, hogy az eurót nem lehet "visszacsinálni", ha azonban egy ország távozik, minden gyenge gazdaság tagsága megkérdőjeleződhetne, annak minden piaci és reálgazdasági következményével egyetemben. Ráadásul Athén távozása az euró mint politikai projekt kudarcát jelentené.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél