A magyar határon épülő második biztonsági kerítés, ha kell, a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

"Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait" – fogalmazott.

A kormányfőt arra reagáltatták, hogy Törökország részlegesen felmondta az Európai Unióval kötött migrációs egyezményt.

Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: korábban is azt az álláspontot képviselte – ismerve a magyar történelmet –, hogy meg kell egyezni a törökökkel, de nem okos politika, ha kizárólag az ő kezükbe tesszük a biztonságunkat. Az nem végképp nem okos politika, ha "a törökök kezébe tesszük le a biztonságunkat, és közben egyfolytában piszkáljuk, támadjuk, bíráljuk őket" – jegyezte meg.

Ezért már korábban is azt mondta – idézte fel Orbán Viktor –, hogy a török megállapodással párhuzamossal gőzerővel építeni kell a kerítéseket.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Orbán jó pénzért az ördögök öregapjával is "megegyezne"!
Ha jól emlékszem, pl. Hunyadi nem megegyezett, hanem harcolt a törökökkel. Persze, lehet, hogy ma már változott a történelem.
Aranyos, mikor olyan papol a kereszténységről, aki csak a szűkített Tizparancsolatot ismeri. Ismeri? Aki ha kell katolikus, ha kell református, egyébként csak a pénzben és a hatalomban hisz!
Egyébként akit, amit, eddig Orbán "megvédett", annak annyi lett!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Mindig meg tud röhögtetni az ex pártitkár KISZ titkár fia a kereszténység védelmezőjeként! Kicsit bonyolultabb lesz a kép, ha most meg Erdogán elvbarátjaként esetleg törökverő akar lenni!
magyarbakancs
Orbán a végvári vitéz.
Soha nem nő fel mert mindig harcol mint egy dakota,apacs,fekete lábú
Nessy
Orbán jó pénzért az ördögök öregapjával is "megegyezne"!
Ha jól emlékszem, pl. Hunyadi nem megegyezett, hanem harcolt a törökökkel. Persze, lehet, hogy ma már változott a történelem.
Aranyos, mikor olyan papol a kereszténységről, aki csak a szűkített Tizparancsolatot ismeri. Ismeri? Aki ha kell katolikus, ha kell református, egyébként csak a pénzben és a hatalomban hisz!
Egyébként akit, amit, eddig Orbán "megvédett", annak annyi lett!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/10/13/ezt-az-uldozott-kereszteny-marhasagot-pedig-be-kellene-fejezni-nagyon-sebesen-mert-eppen-eleg-tennivalo-lenne-az-orszagban
Látom lelki szemeim előtt a szegény, megszeppent keresztényeket, akik ott állnak valahol
Kiskunhalas és Tápióbicske között, hajuk folyamatosan lobog a szélben, a lemenő nap glóriát
von a zakózsebben dugdosott párttagkönyvük köré és azok, akik tegnap térdre, csuhások
üvöltéssel hirdették a demokratikus mivoltukat, ma először elkötelezett­, majd ugyanazzal a
lendülettel üldözött keresztények lettek. Nem a más földrészen élő, valóban üldözött emberekről beszélek, hanem az Európában, Magyarországon önmagukat üldözöttnek kikiáltó
szerencsétlenekről. Miféle kereszténység lehet az, ahol a harácsoláson és a folyamatos bűnbakkeresésen, óbégatáson túl egyetlen egy erkölcsi törvény sem fontos? Javaslom Soltésznak, hogy kerítse elő valahonnan a 10 parancsolatot és gondosan tanulmányozza ő is, de fel is olvashatja a parlamentben. Hátha még nem mindenki menthetetlen, aki ott meresztgeti a seggét, miközben a nyakunkon van a tél és újra emberek fognak meghalni azért, mert nincs fedél a fejük felett, vagy nincs pénzük tüzelőre, vagy azért, mert túl öregek és túl betegek ahhoz, hogy befűtsenek maguknak. Ezt az üldözött keresztény marhaságot pedig be kellene fejezni nagyon sebesen, mert éppen elég tennivaló lenne az országban. A nyivákolás helyett nyugodtan lehet jelentkezni valamelyik segélyszervezetnél és beszállni a munkába, de például a Dóri Ház is örömmel fogadja az önkénteseket. Jut is eszembe! A másik főkeresztény – a Balog Zoltán nevű – elutalta már az ötmilliót nekik? Vagy nem ér rá, mert őt is üldözik? Szánalmas ez. Nem kicsit, ellenben nagyon.
1magyar
Tökéletesen igaz minden szava, kivéve, hogy a kerítés nem biztos, hogy meg tudja védeni Európát.
Görögök nem jó és elég erős,elkötelezett tagjai az eu-nak.
Sámannus
Azért elég hamiskás a duma, mikor a retyerutya mindig a muzulmánok seggét nyalva nyomul keletre, de szarba ér a keze, ha majd segítség kell tőlük .
Ennek az állkereszténynek még a pápa sem elég keresztény, csak az ajatollahok, és a ruszki pópák.
Hamarosan orbán üldözi a keresztényeket a csicskásaival akiknek teljhatalmat akar adni, hogy feldúlja otthonunkat. Nagy összegben merek fogadni, hogy egyik zsernyákja sem lesz olyan keresztény, amilyenre a polgárok gondolnak..
Hellcat
Ja szerdán a híveitek is jókerezstény módjára verekedtek meg szitkozódtak...
nemfideszes
Az osztrákok és a nemetek helyében én azért nem lennék nyugodt, mivel bárkit beengedünk ha fizet érte, vagy ha üzletet hoz az orbán családnak. De pénzért gyilkosokat is szabadon engedünk, és az sem kizáró ok ha muszlim és keresztényt ölt, lényeg hogy jöjjön a money!
quadrocopter
Ne aprózd el genyó, legyen egyből 8 soros a drót, amőúgy az első drótra is azt hazudtátok, hogy tuti akadály. Ezek szerint mégsem! Hazudtál megint, te pöcs!
justhpeter
A lényeg az, hogy legyen miből eltenni a szűkösebb időkre, vagy ha menekülni kell nemsokára.
Eladott Ország
@1magyar: A görögök meg tesznek az egészre egy nagyot hajtják tovább a migránsokat. "Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza." (I. Leónidasz spártai király)
1magyar
@Eladott Ország: Nem tudom miért kellenek az eu-ba?
Eladott Ország
@1magyar: - Jogilag az euró övezetből való kilépésre, valamely tagország kizárására nincs lehetőség, de ha Görögország csődöt jelent, jó eséllyel nem lesz más megoldás, mint új vagy másik pénz bevezetése, és akkor elhagyhatja az eurózónát. A piac eddig evidenciaként kezelte, hogy az eurót nem lehet "visszacsinálni", ha azonban egy ország távozik, minden gyenge gazdaság tagsága megkérdőjeleződhetne, annak minden piaci és reálgazdasági következményével egyetemben. Ráadásul Athén távozása az euró mint politikai projekt kudarcát jelentené.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.