Április elején újra felülvizsgálják az üzemanyagok jövedéki adóját, amit tavaly nyáron emeltek meg.

A Világgazdaságnak az Erste Befektetési Zrt. olajipari elemzője, Pletser Tamás elmondta: január elseje óta a Brent olajfajta ára hordónként 54,8 dollárra emelkedett, így a második negyedévben jó eséllyel csökkenni fog az üzemanyagok jövedéki adója Magyarországon. Ha még emlékszünk: a kormány tavaly fogadta el a törvénymódosítást, ami a gázolaj, a benzin és a petróleum jövedékiadó-mértékét a Brent világpiaci árához kötötte. Amennyiben az 50 dollár alá süllyed, úgy az adó 5-10 forinttal emelkedik, míg 50 dollár fölött a régi adót róják ki az üzemanyagokra.

Az értékeket nettóban, azaz a 27 százalékos áfa nélkül kell érteni, így ha 50 dollár felett marad az árfolyam, úgy áprilistól a benzin ára 6,35, míg a gázolajé 12,7 forinttal csökkenhet. A benzin esetében literenként 125 forint, míg a gázolajnál literenként 120,35 forint az adó mértéke, fűzte hozzá a szakember. A NAV a következő negyedévtől érvényes adómértéket március 22-ig teszi majd közzé a honlapján.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ha végre kirúgnánk ezt a tetves kormányt még akár 100 Ft. is olcsóbb lehetne az üzemanyag!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ha végre kirúgnánk ezt a tetves kormányt még akár 100 Ft. is olcsóbb lehetne az üzemanyag!!!
nevemnick
@papa.49: nem lennék azért annyira biztos ebben (mármint a 100.- Ft-ban), de egye fene, akkor megbocsátanék az új kormánynak, ha keményen elszámoltatnák őket...
Persze, tudom...
:D
wagabund
itt a krimóban megállapítottuk, hogy a fenti cím tündérmese...az állam nem evett meszet, hogy a három tartópillérét gyengítse ..tehát a vám, adó, illeték érintethetetlen...

méghogy levágni az egyik aranytojást tojó tyúkot? ugyanmáááá...méghogy többszáz forinttal olcsóbban tankolhatunk?

ez feltételes módban vagyon írva...úgy is fog maradni.
lampa laz
@Kádár János: meg 3,60 a kenyér, + 2,70 a parizer...
volvós
Egyet elfelejtettek a MOL elvtársak !
Elötte több ezerrel fizettünk többet !!
namihami
És tessék mondani, ha én az 50 literes tankot telenyomatom, akkor a 16.500 helyett 16.150 forint mellett mire fogom költeni az az irdatlan összeget, amit ez a jóságos állam a zsebemben hagyott? (A számok tájékoztató jellegűek, az összeg kutanként 15-25 Ft-tal eltérhet-ismerős szöveg, ugye?)
Na szóval, fenti kiadás után milyen szép ajándékkal fogom tudni meglepni a nejem, magam és családom többi tagját? Hiszen egy csomó pénz maradt a pénztárcámban.
aremy
@Kádár János: de ugye nem euróban?
wagabund
@namihami: jó kérdés, de válasz nélkül kell élned...a lényeg, hogy elhintette a média, miszerint nekünk nagyon jó lesz...hamarosan...talán...
magyarbakancs
Szerintem meg egy választási fogás az egész.
Leviszik a benzinárat majd megnyerik és vissza emelik a benzin árat.
MSZP is megtette az ÁFA-val annak idején.
Hellcat
Ellenzékben meg hogy verte az asztalt a fidesz a 260 as üzemanyagár környékén...
aremy
szerintem meg a mol fog fizetni minden tankoláskor az autósoknak.
volvós
...lenne itt még 3,60 egy kiló kenyér is,
ha bejönne az EURO...
simmering73
Több száz talán költői túlzás, mert akkor gyakorlatilag ingyen tankolnánk. De hálistennek itt van bölcs és előrelátó kurmányunk, akik úgy emelik majd az adót rajta, ahogy az üzemanyag ára csökken.
DR Eric CARTMEN
Ha a világpiacon csökken az ár ---nálunk nő. Ha odakinn nő az ár -- nálunk csökken. Hadakozunk egy magyaroknak munkát - jövedelmet - megélhetést biztosító világcéggel , mert a sörös cimkéjükön időtlen idők óta csillag van. Franciaországban lemondott egy miniszter, mert kiderült, egy családtagja is az ő minisztériumában dolgozott. Nálunk tegnap ünnepelte a Parlament, hogy Parragh elvtárs (véletlenül OV nagy barátja) feleségét kinevezték a Nemzeti bankba jó pénzért, ahol a "független" Polt elvtárs felesége kollégája lesz ...Csak nekem az a gondolatom, hogy itt valami nincs rendben ???
kemeati
@DR Eric CARTMEN: 2010-ben választás előtt egy bizonyos varga mit is igért???
division
Most sem drága a benzin, a 350 ft teljesen rendben van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél