Újra elkezdtek büntetni Óbudán a közterület-felügyelet kameraképei alapján a Magyar Nemzet szerint.

A márciusban az önkormányzat által felfüggesztett gyakorlatot most maga az önkormányzat kezdte újra. 

Bús Balázs polgármester Papp Károly az ORFK-tól kért sürgős jogi állásfoglalást még márciusban, ám Papp Károly országos rendőr-főkapitány türelmet kért. 

"A polgármester végül úgy döntött, újra elkezdik a bírságolást, és megjegyezte a közleményben, hogy a felfüggesztés idején többszörösére nőtt a szabályszegések száma. A Magyar Nemzet azt is írta, hogy információik szerint több kamerát is szabálytalanul, engedélyek nélkül szereltek fel. A lap információját a Városházán megerősítették" – olvasható az Index cikkében.

A közterület-felügyelet kamera általi bírságolási módszerén Tarlós István főpolgármester még márciusban akadt ki, aztán hamar kiderült, azért nem tetszett neki a gyakorlat, mert a feleségét is megbüntették ilyen módon. 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
A polgármesternek elmentek otthonról. Nem az ORFK-tól kell kérni sürgős jogi állásfoglalást, hanem át kell tipegni a jegyzőhöz, mely ugye a törvényesség őre, azért is szükséges a jogi végzettség, feladatának ellátásához.

Visszatérve az újra elkezdett bírságolásra, ha nem akarnak egy csomó büntetőeljárást a nyakukba és ülni sem szeretnének, többen is, befejezik ezen törvénysértést. A 2012. évi C. törvény alig 9 szakaszába ütköző a ténykedésük, melynek legkisebb büntetési tétele, 1 év, legmagasabb pedig 5 év.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.