A kormányszóvivő szerint a mostani az eddigi legsikeresebb nemzeti konzultáció, pénteken ugyanis átlépte az 1,3 milliót a visszaküldött kérdőívek száma.

Kovács Zoltán péntek délután Szigetváron, a Fidesz által a nemzeti konzultációról szervezett lakossági fórum előtt azt mondta:

a magyarok megérezték a súlyát, a jelentőségét azon kérdéseknek, amelyekben véleményüket, válaszukat várják. Azért is szükség van erre, hogy ráerősítsenek a magyar kormány által képviselt álláspontokra az Európai Unióval szemben folyó vitákban

– tette hozzá.

A legaktuálisabb és legakutabb ilyen kérdésnek a migrációt nevezte Kovács Zoltán, aki felidézte: két éve, a migrációs válság csúcsán a szerb és horvát határszakaszokon első kézből, személyesen volt alkalma megismerni "a jelenség jellegét és folyományait", valamint a helyiek véleményét.

A fórum további várható témáiról úgy fogalmazott: "bár nem mi indítottuk el, gyakorlatilag elindult a választási kampány, tehát az ellenzék által megfogalmazott vádak, vádaskodások, támadások ugyanúgy a beszélgetések részét fogják képezni".

Mint megjegyezte, az elmúlt évek bebizonyították, hogy a konzultációk, fórumok segítenek az embereket megérteni, a megoldásokat közelebb vinni hozzájuk, hogy valóban az emberek érdekét szolgálják.

A kormányszóvivőt a sajtótájékoztatón kérdezték az Index a határkerítésről szóló pénteki cikkéről is. Kovács Zoltán hangsúlyozta: a kormány két hónapja már megválaszolta a nagy nemzetközi hírügynökségek ezzel kapcsolatos felvetéseit. "A magyar határkerítés úgy épül meg, különös tekintettel a második védvonalra, hogy a lehető legnagyobb mértékben átjárhatatlan legyen" – mondta, majd leszögezte: az minden szempontból megfelel az ezen létesítményekre vonatkozó előírásoknak, a világon számtalan ilyen technikai megoldás létezik.

Ismertetése szerint a dupla határkerítés visszajelző felszereltséggel is bír; ennek egyik elemként érintésvédelmi szempontból "a szabványoknak és ilyenkor szokásos korlátoknak megfelelve" olyan technológiát is működtet, amely "a nyomon követést, beazonosítást és a lehető leggyorsabb reakciót teszi lehetővé".

Nagy Csaba, a Baranya megyei negyedik számú választókerület fideszes elnöke az eseményen felelevenítette: 2015 szeptemberében volt olyan nap, amikor Baranyában több mint tízezren jöttek át illegálisan a határon, ugyanabban az évben volt olyan hónap, amikor több mint 36 ezren. Ha az Európai Unió nem keres megoldásokat, akkor nekünk kell hathatós megoldásokat keresni; erre a kerítésre itt Baranyában szükségünk volt és van – jelentette ki.

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A jó nénikéd térde kalácsát!
Azt hazudtok a kérdőívekről, amit nem szégyelltek! Márpedig igen vastag bőr van a képeteken.
Senki nem ellenőrizheti a visszaküldött ívek számát, sem azt hogy mit írtak azok, akik visszaküldték.
Így csak a szavatoknak hihetnénk, de az sz@rt sem ér, képtelenek vagytok igazat mondani.
Most is csak hazudtok!
Mocskok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/d4a7019b22ba9e635ec8cb3e728f44b9c098862d6081fb05643763d088d4eebc.jpg
Hát mi ez, ha nem világsiker? Már több, mint egymillió izét visszaküldtek! Ez ám a valami, nem az ágybapisálás. Habár arról nem szól a sikerjelentés, de feltételezem, hogy nagyjából
nyolcmillió ilyen francot küldtek ki (mennyibe került vajon? Kijött volna belőle a gödi otthonba
10 plusz ápoló bére 20 évre?), ennek az egynyolcadát küldték vissza. Már amennyiben jól
számolok, mert soha nem voltam egy matekzseni. De tegyük fel, hogy jól számolok és
egynyolcad. Ebből nyilván minimum 98 százalék lesz valahogy, az nem is kérdés. Vagy 112
százalék. Egy hülyeség.
quadrocopter
Elsősorban birkaszámlálás, Orbán is jól tudja, hogy a válaszók negyede sem tartotta méltónak egyáltalán visszaküldeni a hiperbaromságot, ezért nyomatják még a "záliccsuk meg Brüsszeltet" ótvaros birkamesét a rádóban is!
Az okt. 2.-i bukta is egy darabig nagy győzelemnek volt beállítva, aztán aki elvégezte az általánost, rögtön rájött, hogy ritka nagy hazugsággal nyomták meg!
Nem véletlen, hogy a koszos rezsim nemigazán mutogatta ezt a "győzelmet" Brüsszelben, csak itthon tépte a mocskos száját a hülyéknek címezve!
kissé felnőttem
Ja értem a siker abban áll: alig küldték vissza. Na ilyen értelmes kérdésekkel nem csodálom ( olyannyira semmitmondó)
Pálinkás Pál
A nemzeti konzultáció valós eredményéről leginkább a szemetesek tudnának nyilatkozni...sokkal hitelessebben mint ez a tahó!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.