A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület megkezdi az előkészítését az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának Magyarországgal szemben.

Az áprilisi plenáris vita nyomán készült előterjesztést a szociáldemokrata, liberális, zöldpárti és radikális baloldali képviselőcsoport együtt nyújtotta be.

A határozat szerint Magyarországon fennáll a kockázata az uniós alapértékek súlyos megsértésének, s ezért az EP utasítja belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságát, hogy készítsen jelentést Magyarországról, hogy az EP szavazhasson az uniós szerződés hetedik cikke első lépésének megindítására vonatkozó indoklással ellátott javaslatról.

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Mézike: Igazad van, hisz mindenhol az ő emberei vannak és már százmilliárdokat gyűjtött össze az ínségesebb időkre.
justhpeter
Vége van a pávatáncnak, az Unió lepontozta. Ugyan ettől nem jött meg az eszük, mert a külügy címeres ökre még most is sorosozik. Nem jöttek rá, hogy nevetségesek, amikor egy 87 éves emberrel riogatnak.
Fradigege
Mit kell ezt vizsgálni? Meg van sértve az uniós jog. Olyan nyomorékok ezek is.
Eladott Ország
@justhpeter: kolozsvaros.com/2016/12/09/mi-a-franc-lesz-veletek-ha-soros-netan-feldobja-a-pacskert/
Mi a franc lesz veletek, ha Soros netán feldobja a pacskert? A teremfoci koronázatlan királya el is magyarázta, hogy nem tűrjük, hogy beleugassanak a tudjukkik a mi átláthatatlan korruptságunkba, hogy leckéztessenek és bíráljanak minket csak úgy, miközben velünk köztudottan minden rendben van. A szervilizmus kényszerétől hajtva barnanyelvék viszont nem nyughattak, és addig izzadtak vért és verítéket, amíg találtak nagy nehezen egy forrást, aminek alapján Petikét meg lehet támasztani jobbról, hogy el ne dőljön, valamint igazolni lehet a (ki)lépés indokoltságát.
kukac50
Az azért Orbán szégyene,hogy az unióban tudják,hogy mennyien élnek szegénységben22- 28 és 40 ezer forintból,tudnak a Miskolci cigányok életminőségéről mert erről is szól az unió kifogása csak a Fidesz nem tudja,hogy Magyarország ma már nem biztonságos országok közé van sorolva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.