Észtországgal mindig is kitűnő és szoros volt Magyarország kapcsolata – értékelt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban, miután észt kollégájával tárgyalt.

Észtország júliustól veszi át fél évre az EU soros elnöki posztját, és Jüri Ratas észt kormányfő azért érkezett Budapestre, hogy bemutassa országa elnökségi programját.

Orbán Viktor kiemelte: a soros elnöki poszt komoly feladat, és ezzel kapcsolatban sok kérdést áttekintettek. Kifejtette: az elkövetkező időben fontos feladat az EU versenyképességének növelése, továbbá annak elérése, hogy a Brexitet illetően minden fél győztes legyen.

Orbán: Észtországgal mindig is jó volt a kapcsolatunk

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Ugyancsak lényeges az előrelépés a digitalizáció területén – amelyen Észtország mindig is élen járt –, és fontos a védelempolitikai együttműködés erősítése – sorolta.

A miniszterelnök megjegyezte: emellett a migráció kérdését is megvitatták. Magyarország támogatja azt a német-olasz kezdeményezést, hogy még az EU területén kívül közös erőfeszítéseket tegyenek az illegális migráció megfékezésére – közölte.

Az észt kormányfő arról beszélt: ugyan fontos, hogy a soros elnökséget betöltő tagállam mit akar elérni, de oda kell figyelnie arra is, hogy a többi tagállam mit szeretne.

Országa elnökségi programjának céljaként említette a nyitott európai gazdaságot, a biztonságos Európát, a digitalizáció fokozását és a fenntartható uniót.

Jüri Ratas hangsúlyozta: remélhetőleg az észt elnökség után az EU még egységesebb, még erősebb lesz.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@vladimir putin: Vagy!...
"Es sikerult?" Küldj képet!-:)
De, tudod mit mondok, nagy Or-Bán-nak is csak 10 jüan-t kellett volna adnod!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Az erdei testvérekkel is fel kéne venni a kapcsolatot. így 56 után hatvan évvel! Ők is mesélhetnének a medve öleléséről.
Eladott Ország
Az észtek már tudják, hogy az orosz medve nem játék, de biztos távolságból veszélytelen.
A csúti cigány tanulhatna a balti államoktól, de neki az állandó osztályharc, meg a közpénz lopás már az agyára ment.
lusta
Annyira jó a kapcsolatunk, hogy gyorsan be is zártuk a nagykövetséget. Csak azért nyitjuk újra, mert az észtekre is az uniós elnökség vár 2018-ban.
namihami
Vajon tisztában van-e azzal, hogy egyáltalán melyik az az ország és hol terül el?
Netán egy 1975-ben kiadott térképról tájékozódott és még mindig azt hiszi, hogy az is putyini felségterület? Nem kéne valamelyik Szijjártó-cselédnek szólnia, hogy már nem az? Bár a Szijjártót elnézve, lehet, hogy még az is ott tart.
kokopelli
Nem azért ment ki,hogy egy kis "Észt" szerezzen,vagy valahol "Miska-kancsóért ?
Valószínüleg a partnereknek sem volt,ha egyszer meghívták?!
egyvandor
Akkor az észtekkel sem kell tartani szoros kapcsolatokat akárcsak az usákokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.