Szél Bernadett (LMP) szerint a miniszterelnök "kijelölte" a magyar nőknek, hogy 2030-ra átlagosan 2,1 gyermeket vállaljanak, a fideszes Németh Szilárd pedig – idézte – úgy fogalmazott, hogy "aki teleszüli a világot, azé a világ".

Az LMP-s politikus a parlament napirend előtti ülésén erre úgy reagált:

"nem azért vagyunk, hogy teleszüljük a világot", a gyermekvállalás a családok saját döntése.

Bírálta a kormány szerinte nem működő családpolitikáját. Ma Magyarországon ugyanis még mindig hátrány kisgyermekes szülőnek lenni,

Orbán Viktor múlt heti bejelentéséből pedig teljesen kimaradtak a "megtűrt", "cserbenhagyott" egyszülős családok, miközben minden ötödik családban a szülő egyedül neveli gyermekét

- mondta, javasolva, hogy a családi pótlék alapösszege 30 százalékkal nőjön, 20 ezer forintot kapjon minden egyszülős család, és tegyenek rendet a tartásdíj behajtásánál.

LMP: "nem azért vagyunk, hogy teleszüljük a világot"

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Novák Katalin, az Emmi államtitkára erre azt mondta:

a kormány nem a bevándorlásban, hanem a családokban látja a megoldást a demográfiai problémára. "Amit egy kormány meg tud tenni, azt megtesszük a gyermekek támogatása érdekében"

- jelentette ki. Az egyszülős családokról szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett gyermekek előnyt kapnak a bölcsődei felvételnél, igényelhetik a csok-ot az ilyen családok, és az Erzsébet-program keretében is üdülhetnek.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@Csizmás Kond: @Donáld Tramp: Méltányolom a nézeteteket!
Eleve lemondotok az elérhetetlenről!
Bölcs döntés!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csa-csa
nem bizony! mindenki magánügye hány gyereket szül, szül-e egyáltalán! akár itt él, akár bárhol a világon! (Persze vannak országok ahol nem a nő dönt ebben a fontos kérdésben és tragikus és érthetetlen módon) mondjuk a 15-ik gyerekét is meg kell szülnie! )
Donáld Tramp
NEEM A Kormány Bennünk látja a jövőt ! Ahogy minden normális társadalomban... Amit nem kell feltölteni !!! BEENGEDETT IDEGENEKKEL.. Elég az nekünk hogy itt a Városomban már mindegyik Fehér Lányka ... cigánnyal jár.. :( Ezt kell előbb Rendbetenni..
Csizmás Kond
...mongyuk bernikével én sem akarnék gyereket...
Donáld Tramp
@Csizmás Kond: Háát ahogy kinéz én se
bencemacska
@Csizmás Kond: @Donáld Tramp: Méltányolom a nézeteteket!
Eleve lemondotok az elérhetetlenről!
Bölcs döntés!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/01/Holgi.jpg
És akkor Ervinből anya lesz, ha a kormány is támogatja. Ártunk és ormányunk bejelentette, hogy ők bizony mindenkit támogatnak keresztül ­kasul, de még az egyedülálló szülőket is. Hogy ezt miért kell külön meghirdetni, arról halovány fogalmam sincs. Valószínűleg az van, hogy kínlódnak, mi szépet mondhatnának még magukról és azt találták ki, hogy amit már eddig is elmondtak, megírtak és kiplakátoltak, azt most elemeire szedik. Tehát ők egyfelől támogatják a magyar embereket, a munkavállalókat, a családokat és még az egyszülős családokat is. Adott esetben még mindig csak egyetlen emberről beszélünk, de máris négynek tűnik. Ervinnek péniszirigysége van! Ez tuti. Ervin gyereket akar szülni. Az semmi, de úgy tudja, hogy eddig azért nem szülhetett, mert valami rendelet tiltja. Ervin! Szüljél te
magadnak utódot! Már tegnap is késő lett volna, de szüljél mindjárt ikreket, hogy behozd a
lemaradást! Az ilyen genetikai adathordozóból semennyi nem elég ennek a nyomorult
országnak. Sőt! Csináltass magadnak műmellet is, Ervin! Vagy műherét. Amire igényed van. Ez egy illiberális demokrácia, itt mindent lehet. Egy valamit nem lehet. Kétségbe vonni azt, hogy a gyermekét egyedül nevelő anya, vagy apa (igen, képzeld, Ervin! Van gyermekeit egyedül nevelő apuka is) és a gyermek családot alkot. Azt még egy identitászavaros Ervin sem kérdőjelezheti meg.
Köb Jani
Hát ezzel a gondolkozással egyetlen politikai celeb se szüljön!
Donáld Tramp
@Eladott Ország: HEHE Még egy hülye...SAJNA VALÓSZÍNŰLEG TE LESZEL A KÖVETKEZŐ ROBBANTÓ... remélem már bemértek ...a jó isten vigyázzon rád !! Látunk
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: @Donáld Tramp: Miért vagytok benne biztosak, hogy Bernike a ti utódaitokkal szeretné teleszülni az országot? Csizmás kacor eleve kizárt, mert sarkantyús, kardos utódot senki sem szeretne szülni (bár a nők fájdalomtűrő képessége sokkal nagyobb, mint a pasiké). Donaldtrampli utódot meg azért nem, mert milyen ciki lenne, ha a szülészorvos előbb sírna fel, mint a kisded.
Ördögvadász
@Eladott Ország: hogy nevezed, aki egyedül nevezi a gyerekét?
Csizmás Kond
@Rózsika Hatházi: ...valamit szándékosan félreértettél...
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: Nem lehetett félreérteni. Szándékosan, meg pláne. Ha nem érted az iróniát, akkor minek reklamálsz?
Desischado
A nők valóban nem tenyészkancák, igaza van Széll Bernadettnek. És nem ártana biztos egzisztenciát is biztosítani, majd szülnének a nők maguktól is, nem kéne propaganda! De ha nem tud neki enni adni, minek szüljön gyereket?
Eladott Ország
@simmering73: kepkezelo.com/images/4f5oqe5stxdwze0rp575.jpg
Talán nem a volt Körmendi KDNP-s alpolgármester, Szabó Ferenc vágta teherbe a nyugdíja nénit? Vigyázni kell mert akkor tele lesz a a nyugdíjas dedó.
Eriksson
Orbán nem vehet feleségül minden kisgyereket egyedül nevelő anyukát, hogy rendbe tegye a sorsát.
hemami
Majd tele szülik a világot helyettünk az iszlámhívők és akkor mi lehúzhatjuk a rolót. Vallási vezetőjük már régen kijelentette, hogy" asszonyaink méhe által fogjuk meghódítani a világot . " Ez sajnos sokkal előbb bekövetkezik, mint mi azt a legvadabb rémálmainkban is gondolnánk .Elég csak a szaporodási rátájukat figyelembe venni." Felemelő jövőkép " !!!
kukac50
Teremtsenek olyan megélhetési lehetőséget, biztos állandó munkahelyeket családneveléshez elegendő fizetéssel, ha ez meglesz utána várhatunk több gyermeket. Közmunkabérből nem telik a gyereknevelésre,vidéken sok helyen más lehetőség nincsen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.