Semjén Zsolt szerint soha nem látott támogatása van a külhoni magyarságnak, ami főleg az Orbán-kormánynak köszönhető.

Megtízszereződött a külhoni magyarság támogatása 2010-hez képest, nyilatkozta Semjén Zsolt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság műsorában. A miniszterelnök-helyettes elmondta, a gazdasági támogatás a húszszorosára emelkedett.

Felelősséggel mondom, hogy kormány annyit még nem tett a külhoni magyarságért, mint az Orbán-kormány!

- fogalmazott Semjén.

A KDNP elnöke kiemelte, a kultúra, az oktatás mellett a támogatást kiterjesztették a gazdaságra is vissza nem térítendő támogatás, illetve kedvezményes hitel formájában.

Demográfiában és össznemzetben gondolkodunk. Az eredmények már láthatók, az asszimilációt sikerült lelassítani, a tömbmagyarságnál már látszik a trendfordulás tendenciája.

- hangsúlyozta Semjén.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes leszögezte, a kulturális támogatás, az oktatási intézmények fenntartása, az állampolgárság megadása, a szavazati jog, a gazdaságfejlesztés, a demográfiai segítség mind alkalmas arra, hogy megtartsa a külhoni magyarságot identitásában, gazdasági erejében.

MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Lehet hogy a külhoni magyarságért sokat tett, de a belföldiért meg semmit!
Sőt eltiporta a normális élethez való jogunkat is!
Sőt! Paksi döntését még az unokáink is nyögni fogják!
Így mérlegre téve a dolgot: dögöljetek meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
@nyanya001: Semjénnel együtt mehetne Orbán a külhonba,mert valóban a magyarság ellenségei.
terlasz
Tényleg sokat tett Orbán a külföldi magyarságért, de csak rövidtávú haszonszerzés céljából. Hosszabb távon a gyűlöletet eredményezi, mert csak a honi magyarsággal szemben tud csak érvényesülni a külhoniak ajnározása, az őket meg nem illető jogok rájuk testálása.
telegdilaci
Sokkal többet tettetek te vad marha,két kézzel szórjátok a Magyar adófizetők,adóforintjait,ki hatalmazott,fel benneteket,hogy szórjátok a pénzünket,a MOCSKOS,kezetekkel!
evacica
Való igaz, egy miniszterelnök, se ártott hazájának annyit, mint Orbán! Ketté osztotta az országot, gyűlöletet szít, tömi a zsebét és a haverjaiét, valamire való külföldi politikus nem áll szóba vele, ha nem muszáj, és szégyelli az ember, ha külföldön van, hogy magyar!Igen Zsoltika ezt tette szeretet főnököd veled együtt, és további jó fagylaltozást!!!
kukac50
Semjén mit tesztek a határon belül a szegény emberekért? SEMMIT!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.