A BKV ideiglenesen kivonja a forgalomból a felújított orosz metrókocsikat.

A társaság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az eddigi utasforgalmi futásteljesítmény tapasztalatainak értékelése miatt rendelték el a járművek ideiglenes kivonását.

A metrókocsikkal a közelmúltban több probléma is volt: a pünkösdi hétvégén az egyik szerelvénynek ismeretlen okból ki kellett állnia a forgalomból, egy másiknak pedig mindkét oldalon kinyíltak az ajtajai, ez pedig biztonságkritikus problémának számít.

Az Index összesítése szerint a 37 megrendelt szerelvényből egyelőre 9 darab felújított vonat érkezett vissza Budapestre. Ebből 6 hatósági vizsgával is rendelkezik, négy volt forgalomban.

A Metrowagonmas által gyártott, majd felújított szerelvények március végén álltak forgalomba, de már az első pár napon is ki kellett állniuk a forgalomból különböző hibák miatt.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Teemah)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Szingapúri metróban miért nem történnek ilyen esetek? meg Tokióban sem..a franc sem érti..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Szingapúri metróban miért nem történnek ilyen esetek? meg Tokióban sem..a franc sem érti..
Cefi
@wagabund: Hidd el, 7 éve még itt sem történtek ilyen esetek.
papa.49
@Cefi: Sőt ha belegondolunk hány éve is járnak a jó öreg muszka kocsik, 30-35 éve???
Ezek annyi napot nem bírtak ki hiba nélkül!!!
Qqberci
Az egész ügy kísértetiesen kezd hasonlítani a Combino-beszerzésre. A Siemens kiajánlott egy aluminium alvázas villamost, ami könnyű és energiatakarékos lett volna. Kiderült, hogy reped az alváz. Ez lett volna az a pillanat, amikor minden józan gondolkodású megrendelő felbontja a szerződést. De nem ez történt, elfogadták az acél alvázas Combinót, ami nehéz, sokat fogyaszt, át kellett építeni hozzá a pályát és a felsővezeték- és áramellátó rendszert...

Na most itt van ez a felújított orosz metró...
szép új világ
Ezek után Paks II. úgy kell nekünk mint egy falat kenyér
papa.49
Gondoljatok bele, ha így épül meg Paks mi itthon kihalunk!!!
Eladott Ország
Miért nem kell nekünk európai ügyészség, ha egyszer evidencia, hogy itt senki nem lop? Hát itt lenne a soha vissza nem térő alkalom, hogy bebizonyítsátok, Magyarországon tisztesség van és becsület, itt nincs az a vizsgálat, ami akár egyetlen büdös fillért ellopását bizonyíthatná. Hülye vicc volt, ja. Majd jön a hányásszagú duma, hogy nehogy már a Soros által irányított európai ügyészség mondja meg nekünk, ki a korrupt. Tekintve, hogy Polt betonba van öntve, egy európai korrupció ellenes ügyészség csodákra lenne képes ahhoz képest, amit itt elsikáltak az elmúlt években. Nem véletlenül maradunk ki a nemzeti szuverenitásunkra hivatkozva. Kár, hogy a polgár még mindig nem érti, hogy a lopás, rablás, harácsolás szuverenitása ez. Amibe a nemzet döglik bele. Azokkal együtt, akik még mindig úgy hiszik, velük majd kegyes lesz a sors. Hát nem.
nevemnick
Nem utazom, sőt soha sem utaztam magyarországi metrón, de ez a barom narancsos banda meddig játszadozik több százezer ember életével?
Ha már terrorizmusról beszélünk, akkor ezek a suttyók hét éve az ország polgárait terrorizálják, egy agyament ötleteit favorizálva.
Elég volt ezekből az illiberális barmokból!
Vissza a Magyar Köztársaságot az Alkotmányt és a demokráciát!
eszegfu
Kiváncsi vagyok, hogy ténylegesen mennyibe került a felujitásuk, na meg hogy kifizettük a teljes összeget?! Esetleg nem kellene szerződést bontani?! Hiszen a felujitott 9 db-ból eddig csak 6-nak van "hatósági vizsgája"... vajon miért nincs a többinek?!
nezelodo
@eszegfu: Látod, pedig már a Nemzeti Közlekedési Hatóság adja ki az engedélyeket! Emlékezetes, a másik metróvonal akkor új szerelvényeire a 2010-es választások előtt nem adta meg az engedélyt a hatóság. Amikor a választás után Nemzeti lett ez hatóság egyből jó lett a szoftver!
Ma a Pesta bá' a tv-ben is elmondta a baj forrását, a H. Csaba rózsadombi villája!
Miért nem a Rogán rolex órája a baj, pedig az pontosabban jár mint a metró!
eszegfu
@nezelodo: 8:21 Minél jobban "boncolgatjuk", annál több a kérdés, amire nem kapunk komoly választ!:(
Zeta
@eszegfu: nem merik vizsgálni, mert lekéne fújni az egész tendert a minőség miatt?
papa.49
Vajon meddig fog tartani az ,,ideglenesség,, vagy 40 évig???
sokanvagyunk
Tervezett futásteljesítményüket megtették - kifutották magukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.