Haverokat pumpáló kormány, félelem a retorzióktól: az emberek közepest sem adnak a magyar demokráciának. A Závecz Research és az Index közös felmérése arról, hogy mennyire demokratikus Magyarország.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@RonaGyuri: " A pártot nem választók"
Mivel ez már gyakorlatilag egy Rákosi- Kádár katyvasz rendszer, az emberek nem mondják ki nyíltan a pártpreferenciájukat.
RonaGyuri
ne már és a legnagyobb csoport az nincs is? A pártot nem választók - s minden becslés arra utal, hogy messze mi vagyunk a legtöbben - érdektelenek?
Ártunk és qurmányunk demokráciájára még a nagy büdös nulla is felülértékelés! =))
coni
Azokban a társadalmakban ahol a demokráciának hagyománya van (kimaradt a szocializmus) a tanulatlan emberek is ismerik a jogaikat. Mivel a választásokat a kevésbé képzett emberek döntik el, Orbánék sikerének egyetlen titka, hogy ennek a rétegnek az agyát mosták át. Más kérdés, hogy nálunk az értelmiség sem ismeri a folyton változó alaptörvényt, mert ha ismerné tudná, hogy e szerint nem kötelező már 4 évente választást kiírni...
Zeta
Pedig qurmányunk mindent rendben talál! Ha ők azt mondják, ők nem hazudnak, akkor az úgy isvan!
Mért vannak még hatalmon?- a mi hibánk! Ha nyernek?- a mi bűnünk.
Perwool
@RonaGyuri: " A pártot nem választók"
Mivel ez már gyakorlatilag egy Rákosi- Kádár katyvasz rendszer, az emberek nem mondják ki nyíltan a pártpreferenciájukat.
Zeta
@Perwool: sokan tagadják , tagadták, mégiy a fidesz nyer.
Vagy más történik a voksokkal, át alakulnak eredményhírdetésig?
RonaGyuri
@coni: bocs, de az én tapasztalataim alapján, úgy vélem, hogy kicsiny hazánkban, amit most egyre inkább Gorbániának kell tekinteni, nem igazán a jogok ismeretével (sőt elvárásával és követelésével) vannak a gondok, hanem az ebből fakadó kötelezettségekkel! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.