A népi internet legjava, az Index válogatása a legnépszerűbb blogokból. Orbán tusnádfürdői beszéde minden évben tartogat valami meglepetést, az idei leginkább az, ha bármennyit is adunk a szavára, akkor jobb, ha mindannyian költözünk, mindegy hova, csak el innen. Ki mondta? Ha „egy hazugság, ha elég sokszor mondogatják, igazzá válik”? Nem, a kijelentés nem a Századvég és nem is propagandaminisztériumunk érdeme, ők csak megfogadták és csúcsra is járatják Lenin örökérvényű igazságát, Orbán Viktor pedig olyan alternatív valóságot rittyentett ezen útmutatás alapján, hogy csak remélni merjük, legalább ő saját maga nem hiszi el. Mert ha ő maga is elhiszi, sajnos jobb, ha már ma mindnyájan pakoljuk a bőröndünket és egy új hazát keresünk magunknak. Olyat, ahol a józan ész és a realitás-észlelés nagyobb teret kap, mint itt a Kárpád-medence közepén.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Se ráció, se rendszer

Értelmezési és értelmezhetőségi gondok Őfenesége Posványosi szó-hasmenés kapcsán

Mottó:
Ismert a vicc-béli takarékos egérfogó
se sajt se kolbi megoldása

Hajdanában mint a rendszerelmélettel is foglalkozók, sokat vitatkoztunk Polonius mondatán a Hamletből. Mármint azzal nem volt gond, hogy örült/bolond beszéd a helyes, hanem hogy mi van benne: rendszer vagy ráció.
Az az igazság, hogy ez a dilemma Őfenesége szombati idegrángása (már a megjelenése is lenyűgöző volt, ahogy belefolyt a képbe már-már hruscsovi figuraként) kapcsán teljesen kiürült. Nem csak az teljesül, hogy örült/bolond hablatyolás, de az is hogy sem rendszer sem pedig ráció nem volt benne. Hacsak nem tekintjük annak a cezaromániát, mint olyat.
Nos persze sokan sokféleképp vélekednek a leadott dumáról.
Kettő igencsak megragadta a figyelmemet:
Itt van egyfelől az mno.hu mai vezércikke: „A miniszterelnök idei tusványosi előadásáról sok mindent lehet mondani – én is mindjárt hozzáfűzök ezt-azt –, egyvalami azonban vitán felül áll: Orbán Viktor koherens, zárt világképet kínált a Fidesz–KDNP potenciális szavazóinak, a saját szemszögéből világosan megfogalmazva, európai összefüggésekbe is ágyazva a jövő évi parlamenti választás tétjét.”
Másrészt pedig a karvalyokfoldje.blog elgondolkodtató okfejtése: „Orbán Viktor … olyan alternatív valóságot rittyentett …, hogy csak remélni merjük, legalább ő saját maga nem hiszi el. Mert ha ő maga is elhiszi, sajnos jobb, ha már ma mindnyájan pakoljuk a bőröndünket és egy új hazát keresünk magunknak. Olyat, ahol a józan ész és a realitás-észlelés nagyobb teret kap, mint itt a Kárpád-medence közepén.”!
lampa laz
Keményen jó írás, ha eddig valaki nem értette volna orbánt, ebből a cikkből most megtudhatja.
justhpeter
Az írásnak igaza van. A mi választásunk: Vagy Orbán, vagy Európa. Nem kérdéses. Orbán pedig vigye magával az "ő keresztényeit" keletre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.