A külügyminisztérium szerint jelenleg nem jó Európában a biztonsági helyzet, ezért minden külföldre utazót regisztrálásra kér, hogy baj esetén a konzuli szolgálat el tudja érni az embereket.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke szerint a biztonsági helyzet az elmúlt évtizedekhez képest most a legrosszabb Európában, a tárca ezért ismételten fokozott körültekintést kér mindenkitől, aki külföldre utazik, és javasolja a regisztrációt a konzuli szolgálat honlapján.

Menczer Tamás az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: az európai terrorfenyegetettségi szint minden korábbinál nagyobb – a 2015-ös párizsi terrortámadás óta több mint háromszázan vesztették életüket, és mintegy ezren megsérültek terrortámadások során Európában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ezért arra kéri az utazókat, hogy még rövid külföldi tartózkodás esetén is regisztráljanak a konzuli szolgálat weboldalán, és minél pontosabban adják meg a tartózkodási helyüket.

Baj esetén a külképviseleteken dolgozó munkatársak így tudnak a leggyorsabban segíteni – tették hozzá.

Emlékeztettek arra, hogy a konzuli szolgálat honlapján országonként megtalálhatók a szükséges információk és a biztonsági besorolások.

Ismertették: azok az országok, amelyek nincsenek besorolva, biztonságosnak minősülnek. Az első kategóriába sorolt országokba egyáltalán nem javasolja a KKM a beutazást, míg a kettes kategóriánál a beutazás fokozott biztonsági kockázattal jár. Felhívták a figyelmet arra is, hogy bizonyos országok esetében az országon belüli régiók besorolása eltérhet.

A tárca hangsúlyozta, hogy minden magyar külképviselet a hét minden napján 24 órás ügyeletet tart. Érdemes már az elutazás előtt felírni az illetékes külképviselet ügyeleti telefonszámát – írták.

Kitértek arra is, hogy fontos megkötni a szükséges utasbiztosításokat.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja persze ; ezeknek a mániája a regisztráció! S mire akarják valójában használni???
karma1
Bezzeg amikor a Bulgariaban komaba esett Vanessza hazahozatalarol volt szo, akkor meg a konzul is elhuzott szabadsagra.
LEszarjak ezek a fejet a magyarnak. Ez az egesz mu-aggodas csak azert van, hogy ugy nezzen ki, mintha Nyugat Europa olyannyira tele van migransokkal, es minden sarkon fennall a veszely, hogy megolik a magyart...
Ez a takony-habonyi propagandagepezet mukodese, alatamasztani a lelohadni latszi menekultozest...
Aljsa, tetu, kepmutato tarsulat...
1magyar
@karma1: Nincs igazad! Te vagy legjobban felháborodva ha nem tudnak egy terrortámadásnál róla, hogy voltak -e magyarok.
karma1
@1magyar: Az egy teljesen mas eset. Nem akarlak megbantani, de kezeltesd magad migransfobia ellen, mert ez kesobb uldozesi maniava fog fajulni. Nem viccelek... Ha kiutaznal Nemetorszagba, vagy Franciaorszagba, problemanak a nyomat sem latnad.
Jobban kellene felned a bulinegyedben, a VII keruletben Budapesten, mert ott keso este nem biztos, hogy bantatlanul vegig tudnal menni az utcan, ejjel egy orakor...
A negy fiatal kolok fenyes nappal rugta le a kislany kutyajat a villamosrol...
Ezekert az emberekert ki aggodik, szerinted?
1magyar
@karma1: Ez az! Van itt éppen elég szemét, nem kell már több.
1magyar
@karma1: (Bár a válaszod nem kötődik semmiképpen a témához!)
Nessy
Sokra megyünk a "konzuli segítséggel", ha a konzul nem beszéli az adott ország nyelvét. Lásd bolgár konzul.
A Görögországból hazatérő ismerősöm szerint nekik nem volt gondjuk. Minden nyugodt és normális volt. Az ott sétáló sötétebb bőrű lehetett nyaraló, vagy migráncs, a kutyát nem érdekelte. A szállodába bejelentkeztek, ahogy évek óta szokás, és kész.
Nessy
@karma1: A kutyán kívűl senki! A villamos utasai átmentek "három majomba" és passz!
karma1
@1magyar: Mert nem latod a felelmedtol, hogy ezt miert surgeti a kulugyminiszterium. AMikor a kulugyminiszteriumnak teendoje lett volna a magyar allampolgarokkal, akkor sehol sincsen, nem segit, nem intezkedik.
Mit gondolsz, miert forszirozzak ezt a bejelentkezest? Eloszor is azert, mert akarjak tudni, hogy merre jarsz, mit csinalsz,.
Ez a skizofren orban akarata, aki mindenaron, minden szinten kontroll alatt akarja tartani a magyarokat. De nem azert, hogyha szarba kerulnel, segitsen
karma1
@Nessy: Tudom. Szegeny kislany csak magara szamithatott. Ezt erte el a csuti vizidiszno. Az emberek apatikusak, nem segitenek, kepesek arra, hogy egy no vegzalasa mellett is elnezzenek, ok ott sincsenek. Nagyon remelem, hogy meg ok is kerulnek majd olyan helyzetbe, mint amibe a kislany: remelem, oket is letamadja majd par szemetlada, es nekik sem lesz segitseguk.Szerencsere a kutyus meglett. Nagyon remelem, hogy ennek a negy csibesznek egy eletre elmegy majd a kedve masok maceralasatol...
karma1
@1magyar: En a cikkhez szoltam hozza, csak te nem erted, hogy mit. Pedig egyszeru
Nessy
@karma1: Volt szerencsém megtapasztalni a "segítőkészséget"még tavaly.
Vészfékezett a busz, ketten elestünk. Akkor "segítettek" felállni, amikor megkértem két nagy darab ifjút, hogy legyenek szivesek segíteni. Akkor mindkettőnket talpra állítottak, és meg nyugtattuk a pilótát, hogy semmi bajunk, mehet tovább. A mellettem eleső hölgy olyan nyuszi volt, hogy meg se szólalt.
staro2
Kezdek ideges lenni ha a kormány aggódik értem,netán meg akar védeni engem,vagy a vagyonkámat.
karma1
@staro2: Arra kivancsiak, hogy hova mesz kulfoldon, melyik orszagba. De nem azert, hogy hazahozzanak, hogyha bajod lenne...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.