A hűtőberendezések iránti kereslet növekedése miatt a kánikula beköszöntével a korábbi 1-2 hetes beszerelési várakozási idő akár a kétszeresére is nyúlhat – közölte a Panasonic a Privátbankár.hu-val.

Az ok a szakemberhiányban keresendő. A „nyugodtabb” időszakokban a kevés beszerelést végző szaki is elbír a rendelésekkel, a nyári dömpingben már komoly várólisták alakulhatnak ki.

Egy uniós rendelet miatt a hagyományos hűtőközeggel működő klímák szervizelésének ára drasztikusan emelkedett (azért, hogy legyen ok átállni energiatakarékosra és környezetbarátra).

A beszerelés sem olcsó, a munkadíj akár 60-70 ezer forint is lehet, ez 10-20 százalékos emelkedés a tavalyi árakhoz képest. Ezek beszereléséhez azonban mindenképp hozzáértőre van szükség, mivel sokkal bonyolultabb eszközök – emlékeztetett cikkében a Privátbankár.hu.

Forrás: privatbankár.hu, címlapi kép: illusztráció, Youtube

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@peterkelemen: Van egyáltalán klímaberendezésed? Mert ha lenne, nem szólnál ilyeneket. A mi lakásunk enélkül elviselhetetlen lenne ezekben a pokoli napokban. Egyébként állítani lehet a hőmérsékletet, a fúvás erősségét és irányát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
A klímaberendezések egészségtelenek. Aki azokat használja ne csodálkozzon ha ízületes lesz és mindenféle akár súlyos betegségeket szerez be. A legjobb az ilyen hőségben a hagyományos légkeverők.
Főlökött
Számolgassunk. 100e egy légkondi, beszerelés még 70e körül. No mennyivel is nő a fogyasztás ? 1,7-2,3 KW-osak szentjeim, csapágyas lesz a villanyóra, a digitális meg behorpad :) :)

Amúgy sem kell max.-ra tenni, jó a kéglit 21-22-23 fokra lehűteni, az már kellemes.
wagabund
@Főlökött: tegnap(is) látom a külső hőmérőn hogy 38,1 fok...maradék erőmmel betántorgok a lakásba, ahol igen kellemes az ájer...nézem a benti hőmérőket , 28 fok.. ez a tíz fok különbség maga volt amerika...
surdilloFUJT
Megnéztem a Magyar Közlönyt
ott szerpel a villany,víz,gáz szerelés bekötés is,úgylátszik az ujságíróknak hamar fárad az agyuk meg a szemük,mert csak szemezgettek!Viszont értelmesebb fogalmazást(ami már meghaladja a vízfejek tudását)elvárhatnánk,hogy minden EGYÉRTELMŰ legyen!!!
Levendula
@peterkelemen: Van egyáltalán klímaberendezésed? Mert ha lenne, nem szólnál ilyeneket. A mi lakásunk enélkül elviselhetetlen lenne ezekben a pokoli napokban. Egyébként állítani lehet a hőmérsékletet, a fúvás erősségét és irányát.
peterkelemen
@Levendula: Volt régebben, de rájöttem nagy hülyeség az egész. Nem csakhogy drága, állandó karbantartást igényel, pazarló de felesleges és ahogy írtam rendkívül egészségtelen. A hagyományos ezerszer egyszerűbb és jobb.
idppp
@peterkelemen: Hogy ez ez mekkora hülyeség! "Aki azokat használja ne csodálkozzon ha ízületes lesz és mindenféle akár súlyos betegségeket szerez be." Mindannyian "ízületesek vagyunk", jól is néznénk ki ízületek nélkül! Milyen súlyos betegséget? Fejére esik a kültéri egység? Ja, ha már itt tartunk, térjünk vissza a petróleumlámpához, mert a villanyvilágítás nagyon veszélyes, "ne csodálkozzon ha" agyonüti az áram! Persze ez Önre nem vonatkozik, csak akinek van...
idppp
@peterkelemen: Minden gyerek tudja, hogy mire kell vigyázni a klímahasználoknak! Evvel nem találta fel a spanyolviaszt! Legfeljebb nem tartják be, de ez legyen az ő bajuk! Has olyan hülye lennék, hogy szöget dugok a konnektorba vagy fürdés közben a kádban, az ölemben használom a kenyérpirítót, megérdemlem a sorsomat! Minden gyógyszernek van mellékhatása is, de ezt figyelembe vesszük, ha gyógyulni szeretnénk, fölösleges azon rugózni, hogy a klíma milyen veszélyes, mert nem igaz, ha betartjuk a rá vonatkozó előírásokat! Ha ennyire fél, ki se keljen az ágyból, bár az OPNI-t bezárták, azért még maradtak zártosztályok...
Főlökött
Még vannak meglévő bérletek, a Dél-hús hűtőrészlegébe. Jelentkezés itt :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.