A hűtőberendezések iránti kereslet növekedése miatt a kánikula beköszöntével a korábbi 1-2 hetes beszerelési várakozási idő akár a kétszeresére is nyúlhat – közölte a Panasonic a Privátbankár.hu-val.

Az ok a szakemberhiányban keresendő. A „nyugodtabb” időszakokban a kevés beszerelést végző szaki is elbír a rendelésekkel, a nyári dömpingben már komoly várólisták alakulhatnak ki.

Egy uniós rendelet miatt a hagyományos hűtőközeggel működő klímák szervizelésének ára drasztikusan emelkedett (azért, hogy legyen ok átállni energiatakarékosra és környezetbarátra).

A beszerelés sem olcsó, a munkadíj akár 60-70 ezer forint is lehet, ez 10-20 százalékos emelkedés a tavalyi árakhoz képest. Ezek beszereléséhez azonban mindenképp hozzáértőre van szükség, mivel sokkal bonyolultabb eszközök – emlékeztetett cikkében a Privátbankár.hu.

Forrás: privatbankár.hu, címlapi kép: illusztráció, Youtube

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@peterkelemen: Van egyáltalán klímaberendezésed? Mert ha lenne, nem szólnál ilyeneket. A mi lakásunk enélkül elviselhetetlen lenne ezekben a pokoli napokban. Egyébként állítani lehet a hőmérsékletet, a fúvás erősségét és irányát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
idppp
@peterkelemen: Minden gyerek tudja, hogy mire kell vigyázni a klímahasználoknak! Evvel nem találta fel a spanyolviaszt! Legfeljebb nem tartják be, de ez legyen az ő bajuk! Has olyan hülye lennék, hogy szöget dugok a konnektorba vagy fürdés közben a kádban, az ölemben használom a kenyérpirítót, megérdemlem a sorsomat! Minden gyógyszernek van mellékhatása is, de ezt figyelembe vesszük, ha gyógyulni szeretnénk, fölösleges azon rugózni, hogy a klíma milyen veszélyes, mert nem igaz, ha betartjuk a rá vonatkozó előírásokat! Ha ennyire fél, ki se keljen az ágyból, bár az OPNI-t bezárták, azért még maradtak zártosztályok...
Főlökött
Még vannak meglévő bérletek, a Dél-hús hűtőrészlegébe. Jelentkezés itt :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.