Ügyészségi felhatalmazás nélkül nem adták ki a boncolási jegyzőkönyvet a meghalt férfi családjának. Az ügyészség szerint nem kell ehhez az engedélyük. A család feljelenti a rendőrséget.

Tovább bonyolódik a múlt pénteken igazoltatás közben meghalt férfi ügye, a család kérése ellenére sem kapta meg a boncolási jegyzőkönyvet. 

Mint ismert, a meghalt férfi, Á. István pénteken egy ismerősével együtt ült egy autóban és egy harmadik embernek telefonált, mikor a rendőrök odaléptek hozzájuk, hogy igazolják magukat. Á. azt mondta nekik az Index cikke szerint, hogy befejezi a telefonbeszélgetést, utána áll rendelkezésükre. 

Később a motorháztetőre akarták tetetni Á. kezét a rendőrök, ő ezt arra hivatkozva tagadta meg, hogy a kánikula miatt az rendkívül forró lehet. 

A férfit megbilincselték, az egyik rendőr földre akarta vinni, ami csak néhány próbálkozás után sikerült neki, miközben többször megrúgta. Á. már ezelőtt is mondta, hogy rosszul érzi magát, többször is. 

A férfit végül földre vitték, hasra fektették, a háta mögött volt megbilincselve a keze. Mikor az erősítésként érkezett rendőrök kiérkeztek, utána jöttek rá, hogy Á. nem mozdul, ekkor némi tanácstalanság után kezdték meg az újraélesztést, amit a kiérkező mentősök folytattak. 

A Központi Nyomozó Ügyészség elsőként nem talált rendőri visszaélésre utaló nyomokat, ezért nem indítottak nyomozást, ezt csak akkor tehetik meg, ha valaki feljelenti a rendőröket. 

A hvg.hu értesülései szerint az elhunyt férfi családja megteszi a feljelentést. 

Az Index cikke szerint "hétfőn reggel az elhunyt felesége és a 24 éves fia is megpróbálta a boncolási jegyzőkönyvet elkérni, de arra hivatkozva, hogy ehhez ügyészi engedélyre van szükség, nem adták oda nekik. Az ügyészség szerint azonban ők nem adnak ilyen engedélyt, hiszen nincs is náluk az ügy."

(Címlapi kép: police.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Es en mennyit kaptam a pofamra amikor azt allitottam, hogy ez rendori vegzalas, teljesen felesleges akcio volt, teljesen megalapozatlan...
Bar ne lett volna igazam, de Magyarorszagon semmi sem valtozott, sintersanya alatt maradtak ugyanazok a bunko kiskiraly rendorok, akik azt hiszik magukrol, hogy ok szartak a spanyolviaszt...
Persze, tisztelet annak a keves kivetelnek, akik igazan jo rendorok...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Egyértelmű a söndörök sárosak, nem véletlen, hogy nem akarják a boncolási jegyzőkönyvet kiadni !!!
mackoka46
Itt a bizonyíték: Ebbe a szégyentelen botrány országba anya ne szüljön gyereket !
karma1
Es en mennyit kaptam a pofamra amikor azt allitottam, hogy ez rendori vegzalas, teljesen felesleges akcio volt, teljesen megalapozatlan...
Bar ne lett volna igazam, de Magyarorszagon semmi sem valtozott, sintersanya alatt maradtak ugyanazok a bunko kiskiraly rendorok, akik azt hiszik magukrol, hogy ok szartak a spanyolviaszt...
Persze, tisztelet annak a keves kivetelnek, akik igazan jo rendorok...
papa.49
@Béla333: Na de kit ,,védenek,, nem a közembert az biztos...
Kookas
@szép új világ: vétenek? inkább ártanak!
solidedge
A közbiztonság növelése érdekében a rendőrök számát kellene csökkenteni.
Főlökött
Átvették a főügyész stílusát ? Eléggé necces, mivel van országunkban olyan szervezet, mely nyomozati jogkörrel rendelkezve, a fegyveres testületek ténykedését vizsgálja és vádat is emel.

Mivel a helyszínen, egy intézkedés közben történt halállal végződő ténykedés, az ügyészségnek hivatalból, eljárást kell indítania, pontosabban az ügyészi nyomozó hivatalnak. Nem feljelentésre várni, hanem a körülmények tisztázása céljából nyomozást indítani, a körülmények tisztázása érdekében. A helyett, hogy ezen szervezet függetlenül elvégezte volna a helyszínelést és a kétorvosos - IÜ. boncolást, arra a szervezetre hagyták az eljárást, mely okozója volt a kialakult helyzetnek. A hab a tortán, hogy jelen volt ügyész is, tájékozódni a helyszínen. Valami olyat szoktak ilyenkor mondani, nem-akarásnak nyögés a vége...

Szóval nem csak a yardot jelenthetik fel, hanem annak felügyeleti szervét is, azaz az ügyészséget. A boncolás jegyzőkönyvét pedig kötelességük kiadni, ha azt a hozzátartozó kéri, ez is Btk.-s cselekmény lenne, ha nem adnák ki végül.
Eladott Ország
@mackoka46: [ARANY JÁNOS] A WALESI BÁRDOK
Ne szülj rabot, te szűz! anya
Ne szoptass csecsemőt!...”
S int a király. S elérte még
A máglyára menőt.
vukkocska
Röviden: nem mond igazat az ügyészség. @Főlökött: megelőztél. :)
qxy
ügyészi engedélyre van szükség,De ugye az ügyészek a Fidesz segg nyalói , ezért , ha meg is van verve ez a Fidesz és a törvény szerint, " Nem igaz" Na ezért Nem a politikusokat kellene meg fingatni hanem ezeket a törvény védő és alkalmazó bűn szövet. Ha lenne egy olyan független ( szerintem nem Magyar) csoport aki meg is tudja tenni utána már nem is kellene csinálni semmit, mert mint a vécébe.- " " Ha a láncot meg rántod, le megy a szar meg látod"
staro2
Gyilkosok.Sajnos nincs rá jobb szó.
Izsákon is először agyonverték a gyanusítottat,aztán első lendületből följelentették hatóság elleni erőszakért.
Ugyanaz a forgatókönyv.
Equilibrium
Nem? És mééé nem??? Csak??? Ennyi? Egy ember halála.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.