Az állat nyakába belenőtt a kikötéséhez használt madzag, tulajdonosa tudta, hogy a kutya nem szabadulhat el, de nem tett semmit ez ellen, nem érdekelte, mi lesz vele. A másfél éves Donna végül a hőségben, étlen és szomjan halt kínhalált.

Augusztus 3-án délelőtt egy rossz állapotban lévő ebről kapott bejelentést a solti Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány vezetője. A névtelen telefonáló elmondta, útközben, Solt külterületén látott egy fához kikötött állatot, és a kutya rossz bőrben volt. Az alapítvány munkatársai egy órán belül megtalálták a keverék kutyát, de már nem lehetett rajta segíteni: megfulladt a zsinórtól, amivel szinte felakasztva kötötték ki. Vizet, ételt sem kaphatott több mint egy hete, a hőséget nem élte túl. A rendőrök megtalálták és előállították a kegyetlen tulajdonost, aki vallomást tett – számolt be róla a Police.hu.

A solti zsaruk a kék madzagra rákérdezve járták végig a település utcáit. Augusztus 7-ére jutottak el a helyi P. Péterné (46) házáig, akinél a szomszédok szerint három héttel azelőtt még az udvaron volt egy kék madzaggal megkötött kutya. Jól ismerték az állatot, volt vitájuk is miatta a nővel, mert az eb sokszor elszökött, megfojtotta a szomszéd tyúkjait, és összeverekedett más kutyákkal. P. Péterné ezért kikötötte kertje egyik fájához a Donnának hívott másfél éves nőstény kutyát, annak ellenére, hogy az nem szabályos. A zsaruk bekísérték az asszonyt.

Hír a Hontalan Állatok Világnapjára: megtalálták a Soltnál kikötözött és megfulladt kutya kínzóját

– P. Péterné nem törődött az állattartás szabályaival, csipet sem ültetett az ebbe, azzal magyarázta, nem volt rá pénze – folytatta a szóvivő. – Szerinte az utóbbi időben a kutya kezelhetetlenné vált, és a szomszédok feljelentéssel fenyegetőztek az állandó éjszakai lárma miatt. Július 14-e körül döntött úgy, hogy eltávolítja Donnát a portáról. Kisfiával együtt sétáltak ki a kutyával Solt külterületére. Állítása szerint csak az járt a fejében, hogy minél hamarabb megszabaduljon tőle. Kikötötte az eb nyakára egy éve felrakott bálamadzaggal és egy lánccal egy fa törzséhez, illetve alsó ágához függőleges helyzetben. Élelmet és vizet nem hagyott ott. Azt is tudta, a kutya nem szabadulhat el, de nem tett semmit ez ellen. Nem érdekelte, mi lesz az állattal.

P. Péterné beismerte, tudta, hogy bűncselekményt követett el. Állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezhet.

Épp ma van a Hontalan Állatok Világnapja

A hontalan állatok világnapját 1992 óta tartják meg, a kezdeményezés az Egyesült Államokból indult. Eredetileg minden év augusztusának 3. szombatján rendezték meg, később augusztus 16-ára tették át a világnapot, amelynek célja a közvélemény és a hatóságok figyelmének felhívása a kérdésre és annak megoldatlanságára, a kóbor állatok menhelyen való elhelyezésére, a menhelyekről történő örökbefogadás fontosságára, valamint a nem kívánt szaporulat megakadályozására – írja az Ebtelep.hu.

Kép: Police.hu

Címlapkép: Pixabay / Igor Shubin CC0

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Ezt a humanoid létformát kellene kikötni egy 50 centis betontuskóhoz.. Aztán márciusban megkérdezni, hogy hogy érzi magát. Addig egye, amit ott talál, meg igyon, amit tud.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cefi
Ugyan ilyen halált a "gazdájának" is.
justhpeter
A többiek összefoglalták a véleményemet.
nyanya001
Lelketlen mocskos ribanc ugyanígy kellene végezned !
Dr plágium
Megússza egy kis ejnye-benyjével...pedig letöltendő börtönbüntetés járna neki kb. 10 év
Desischado
Nem fog büntetést kapni, az biztos. Nyilván azért támadta meg a csirkéket, mert ÉHES VOLT! Dögöljön meg ez a mocskos parazita némber, kínok között! Szerencsétlen kutya, egy parazitát fogott ki!
Dr plágium
@Szeparepa2: Ez szép volt tőletek. Szerintem felfedező útra ment, és ha nemtörténik baja vissza fog menni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.