Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Magyarországnak, Izrael példája alapján, meg kell védenie minden magyart, bárhol él a világban. A politikus erről pénteken, a Külhoni Magyarságért Díjak átadásán beszélt az Országházban.

"Ugyanazt kell csinálnunk, mint Izraelnek, ha Izraelnek szabad, nekünk is szabad. Izrael állam lényege az, hogy minden zsidó, bárhol él a világban, biztos lehet abban, hogy van egy ország, van egy hazája, és ha valahol üldözik, akkor oda haza tud menni, és az az ország minden körülmények között, minden befolyásával, látható és nem látható befolyásával meg fogja védeni"

- fogalmazott Semjén Zsolt.

Szerinte Magyarországnak ugyanez a feladata: minden magyart meg kell védenie, bárhol él a világban.

Semjén: "Ugyanazt kell csinálnunk, mint Izraelnek"
Fotó: MTI

A miniszterelnök-helyettes a Külhoni Magyarságért Díj tizenegy díjazottja közül kiemelte a venezuelai magyar közösséget, amelyet bár nem üldöznek, de kaotikus, nyilvánvalóan diktatórikus állapotban, létbizonytalanságban él. Semjén Zsolt ezért a venezuelai magyarságnak azt üzente: Magyarország a hazájuk, bármikor jöhetnek, családostul is, és azok is, akik már nem tudnak magyarul, mert Magyarország minden segítséget meg fog adni nekik. Hangsúlyozta: a venezuelai magyaroknak tudniuk kell, hogy ők ide nem menekülnek, nem emigrálnak, hanem hazajönnek.

"Ez üzenet minden magyarnak a világban, hogy bármi történik, Magyarország a hazájuk, Magyarország tárt karokkal várja őket" – jelentette ki.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Te idióta és azok hová mennyenek akiket saját hazájukba üldöztök. Mert nem hagyja, hogy átmossátok az agyát, esetleg más a véleménye mint nektek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Zsótika, akkor az hogy Izrael megvéd minden zsidót, akit támadás ért, akkor minket most Izrael meg fog alázni azért mert ti a dakota vezényletével következetesen gyalázzátok egy zsidó honfitársukat? Tudod a Sorost, és most ti lesztek a soros célpontjai a zsidó államnak? Tudom, neked ez bonyolult mint a miatyánk, de mélázz el rajta.
cs.n.
Hagyjuk már ezt a minden zsidónak hazája Izrael dumát. Rengeteg ortodox a létjogosultságát is kétségbe vonja, nemhogy hazájaként gondoljon rá. Gyakran protestálnak is ellene, mint pl. 2 hónapja ez a húszezres tömeg:
youtube.com/watch?v=LlcYoL9Z9b0
kukac50
Ne Izraelt kövessük! A külföldön dolgozó Magyarok csak akkor térnek haza, ha olyan bérért dolgozhatnak amiből meglehet élni! Nem összeszerelő üzemeket támogasson a kormány ahol keveset fizetnek hanem olyan munkahelyeket hozzanak létre ahol 8 órai munkabérből meg lehet élni gyereket nevelni. A minimálbér még a megélhetési létminimumot sem éri el,akkor ez miről pofázik:
papa.49
Egy valamit azért ne feledjünk el nem csak Szlovákiában a Vajdaságban is, meg Romániában is volt hogy a magyarul beszélőre rátámadtak a helyi setétek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.