A Büntetés-végrehajtási Intézet Országos Parancsnoksága 21 őr munkaviszonyát szüntette meg, miután kiderült, hogy hamis iskolai végzettséggel jutottak munkához. Az ellenőrzés folytatódik – írja a zoom.hu.

Alig három éve, száznál is többen – köztük rendőrök, büntetés-végrehajtási dolgozók, katasztrófa-védelmisek és katonák – kerültek a vádlottak padjára azért, mert annak idején pénzért vették a nyelvvizsgájukat. A Zoom.hu információja szerint most ismét ilyen sorsra juthat jó néhány büntetés-végrehajtási őr, mert hamis érettségi bizonyítvánnyal jutottak munkához.

A Büntetés-végrehajtási Intézet Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtóosztálya megerősítette a lap információit és elismerte, hogy többen is fennakadtak a rostán:

Az ellenőrzési protokoll az elmúlt időszakban összesen 21 fő esetében tárt fel visszaélésre utaló adatot az iskolai végzettséget igazoló okmányok valódiságát illetően.

Válaszukból az is kiderül, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet az érintettek szolgálati viszonyát megszüntette és ellenük feljelentést tett.

További részletek a zoom.hu-n.

Címlapkép: Youtube, illusztráció

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@emerencia: Egy picit félreolvastam a mondandód elejét. :))) Igen így kerek. Talán ezeket az álláshelyeket, amelyek érettségihez vannak kötve, egy kicsit szabadabbá kellene kötni, mondjuk ahogy írod a munka melletti képesítés megszerzésére kötelezve. Attól még dolgozhat kifogástalanul, mert nincs papírja, és mondjuk 2 éven belül legyen köteles megszerezni. Talán a munkaerő piac is egyenesebbe jönne. Biztos, hogy minden helyen ez nem lenne megoldás, de szerintem egy rabra nyolc általánossal is lehet vigyázni és bizony anno a honvédségnél rengeteg olyan baka volt, akinek a 8 se volt meg, de kiválóan helytálltak és emberebbek voltak, mint a főiskolát végzett egyedek!
KisGenyo2
Azért néhány hónap letöltendőt csak adnék nekik. Imádják őket odabenn! Biztos, hogy lenne visszatartó ereje!
KisGenyo2
@maci0427: "De csak a felvételhez,mert használni azt ugyan nem kell !" Na éppen az ilyen helyeken nem vizsgálják. Nagyjából azért, mert aki vizsgálná, ugyanígy került oda... ;-)
quadrocopter
Miközben Snitt Páll és Tömjén szarháziak vígan élik világukat a másoktól lopott szellemi termékek felhasználásával!
Ezt a két szarházit nem rúgják ki?
idppp
@quadrocopter: Pontosabban, miért nem rúgják ki? Amúgy egyetértünk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.