Orvosszakértő fogja kideríteni, hogy az elkövetés időpontjában is a szer hatása alatt állt-e.

Indítványozta az ügyészség a borsodnádasdi emberölés gyanúsítottjának, B. Rolandnak az előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. A legszigorúbb kényszerintézkedés elrendeléséről csütörtök délelőtt dönt a bíróság – tudta meg a 24.hu a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivőjétől szerdán kora délután.

Martossy György főügyészhelyettes a lapnak azt nyilatkozta, hogy a gyanúsított a saját elmondása alapján a cselekmény napján nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott és több “herbás” cigit elszívott.

Hogy az elkövetés időpontjában B. Roland még valóban állt-e az alkohol vagy egyéb szer hatása alatt, majd a nyomozás fogja kideríteni. Ugyanakkor az elkövetés szempontjából ez mindegy: mivel önhibájából ittasodott le/bódult el, úgy kell tekinteni, mintha tettét teljesen józan állapotban követte volna el.

Egyelőre csak “alapesetes emberölés” miatt folyik eljárás a fiú ellen, ami azt jelenti, hogy nem merült fel súlyosbító körülményre utaló adat, ami például a "különös kegyetlenség" vagy az "aljas indok". Ennek büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Azt továbbra sem tudni, K. Csengének miért kellett meghalnia

A rendőrség kedden arról számolt be, hogy a jelenlegi információk szerint nem szexuális indíttatású bűncselekmény történt. Mint Martossy közölte, ezt továbbra sem tudják, a gyanúsított beismerő vallomása ugyanis csak részleges, nem terjed ki mindenre.

Mint elmondta, igazságügyi orvosszakértőt fognak igénybe venni ahhoz is, hogy pontosan meg tudják állapítani a halál pontos körülményeit, valamint a drogos és alkoholos befolyásoltságot.

A 20 éves fiút hétfőn fogták el, a rendőrség kedd délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Mecser Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese elmondta, hogy az eddigi adatok szerint a fiatalok Borsodnádasd egyik erdős területén találkoztak és beszélgetni kezdtek. A fiatal lány később öntudatlan állapotba került, amitől a fiú megijedt és egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szakértői vélemények szerint az áldozat halálát fulladás okozta.

 

Fotó: illusztráció, Pexels.com / Elti Meshau CC0

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
20 éves...ebből már ember soha nem lesz!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Hellcat: Jaaaa'j, dehogyis, Draga lelkem, dehogyiiiiiiiis...:o))))))Es egy tunderi egerketol ugyse felnek...;o))))
maci0427
Gratulálok a férfi szüleinek ,azért ők is felelősek jó gyereknevelés miatt , ne is mentsék fel magukat ! Remélhetőleg azt a 30 -évet megkapja ,ha már nincs halálbüntetés !
Veleda
Azóta kiderült a drogos Rolandról, hogy ő a falu fenegyereke, 5 kutyával járt a közeli erdőbe és a vérengző kutyákat ráuszította az erdei kisállatokra, de voltak abban őzek is. Viszont a börtönben is olvasnak újságot, úgyhogy már szeretettel készülnek az igjú drogos titán fogadására.
Szegény leányka elfeledkezett az óvatosságról, ne fogadj el italt egy drogostól, és ne engedd, hogy haza kísérjen. Kérjél segítséget!!
nyanya001
@Veleda: https://otpercpiheno.blogspot.hu/2017/09/roho...
Bízom benne, hogy a börtönben elveszik a kedvét a röhögéstől és naponta
bánni fogja azt is, hogy az anyja a világra szarta ez a tetves aljadékot !
KisGenyo2
Ivott és herbálozott, de nyilván 18 órán belül aludt, evett, ürített is. Azokat a tevékenységeket miért nem sorolják fel? Például miért nem fontos, hogy mit evett? Lehet, hogy például a zeller a herbállal a "halálos" keverék...
Ezzel amúgy azt sugallják, hogy bárki aki iszik és/vagy herbálozik, abban gyilkos ösztön bújkál. Annyi biztos, hogy sok gyilkos meg nem ivott és/vagy nem herbálozott. Pedig lehet, hogy akkor nem is ölt volna? Érdekes kérdés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél