Új pólusnak akkor van értelme, ha nem áll össze a régivel – mondja az LMP miniszterelnök-jelöltje. Egyhangú szavazással kérte fel az LMP elnöksége Szél Bernadettet a párt miniszterelnök-jelöltjének. Ő pedig azért vállalta, mert káoszt lát maga körül, és esélyt arra, hogy az LMP kormányra kerüljön. Interjúnkban beszél arról, hogy ehhez milyen szövetségeseket tud elképzelni, és kikkel nem dolgozna együtt semmi szín alatt. Valamint arról is, összerakja-e a tanácsadónak felkért Ron Werber az első LMP-s gyűlöletkampányt, miért csatlakozott hozzájuk az ex-szoci Demeter Márta, és hogy mikor van értelme új pólusnak. Mindenki megkérdezi öntől, hogy egy 5 százalékos pártnak minek miniszterelnök-jelölt. Én megfordítanám a kérdést, hogy miért ne, ezzel szavazókat valószínűleg nem veszít az LMP. De mit nyer? Először is fontos leszögezni, hogy miniszterelnök-jelölt akkor leszek, ha a kongresszus is így dönt szeptember végén. Azonban már maga a jelölés is jelzésértékű: azt akarjuk üzenni az...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@karma1: áhh, nem gondolom, hogy mindenféle program annyira elsöprően lényeges lenne.

A mai viszonyok között egyetlen fontos, nagyon fontos dolog van, képes -e Berni a maga látványával (igen, elsősorban azzal) és eszével megszólítani a punnyadó lakosságot.

Ehhez az az egyetlen dolog kell, hogy elhitesse a néppel, hogy ő egyedül vagy némi piciri összefogással meg tudja szerezni a szavazatok 50-60 %-át.

Hát ezt kétlem. Bár a Botka szavazói erősen kopásnak indultak az még mindig legalább 10 %.

A jobbik is visz belőle 10-20 -at

A dekával nem fog össze, az is vihet 5-10 % -ot.

A fidesznek is van 30-40 % -a.

Bernike! Tényleg azt hiszed, hogy összefogás nélkül meglesz a 60 és képes vagy egyedül legyőzni a minden lesöprő fideszet?

Hiszen reggelre hoz olyan törvényt amivel kicsinál ha veszélyessé kezdenél válni.

Mindenkire szükséged van aki él és mozog. Felejtsd el a hülye siffert, légy rugalmas. 5-10 % -os célkitűzés árulásnak minősül, márha valamikoris le akarnátok váltani a fideszt.

Mert ha nem, akkor mindegy mit teszel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@bencemacska: Kisteherautoban nem szallitanak 10 szemelyt. Egy mikrobusz 11 szemelyes, soforrel egyutt,mert ez fer bele a kategoriajaba...
bencemacska
@karma1: ma, 15:51
Elnézést, pontatlan voltam!
Nem most mondta Hadházy, hanem még év elején, amikor az LMP még nem jelentette ki, hogy nem fognak össze senkivel!
A riporter mindenáron az összefogásról akarta színvallásra kényszeríteni, ő meg nem akart saját maga, egyedül a párt nevében nyilatkozni!
Ezért mondta ezt , mert ezt a saját nevében mondhatja!
karma1
@bencemacska: Hmmm,... Azert ev elejen is tudhato volt, hogy egy ev mulva valasztas lesz, es o a part elnoke? Vagy tarselnoke? Most ezt nem tom,... Jo, hogy ennyire egyeztetetten osszezarnak, de azert azt, hogy egyedul akarnak indulni, mar akkor is hangoztattak...Nem lett volna ujdonsag...:o)))
verőce21
@bencemacska: (15:38) Pontosan így van. Itt az éhesebb legyek verik a tam-tamot! :)
bencemacska
@karma1: szeptember 9., 16:14
Társelnökök. Az emancipáció nevében egy fiú, egy lány!
Schiffer kilépése után volt új választás. Akkor Szélt újra választották, Hadházyt meg Schiffer helyére.
A parlamentbe is Hadházy ment Schiffer helyére, de frakcióvezetőnek a Bernadettet választották!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.