Orbán Viktor szokásos pénteki rádiós interjújában egyebek mellett a Soros-tervről, nyugdíjemelésről és a gazdaság helyzetéről beszélt.

A nyugdíjasok és diákok helyzetével kapcsolatban a miniszterelnök elmondta: a kormány a nyugdíjak értékének megőrzését tűzte ki célul 2010-ben, mivel a korábbi szocialista kormány eltörölte a 13. havi nyugdíjat.

A magyar gazdaság ma elég erős ahhoz, hogy a nyugdíjas korú polgárok megkapják azt, ami megilleti őket

- hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán: a nyugdíjasok megkapják azt, ami megilleti őket

Nem lesz Magyarország bevándorlóország

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a Soros-tervnek megfelelően az Európai Bizottság már egy évvel ezelőtt elkészítette a bevándorlók folyamatos szétosztásáról szóló javaslatot.

Magyarország többször világossá tette, hogy nem akar bevándorlóországgá válni

– jelentette ki a miniszterelnök. A terv le van írva, maga Soros György tette közzé: pontokba szedte akciótervét arról, mit kellene tenni szemben azzal, amit a magyar kormány javasol – mondta a kormányfő. Arra kért mindenkit, vegyen részt a jövő hónapban kezdődő konzultációban. A korábbi tapasztalatok alapján ennek árát 700-900 millió forint körülire becsülte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszer.

Arra van szükség, hogy az emberek megerősítsék azt a felhatalmazást, amelyet általános jelleggel a választáson megadtak, és így azzal érvelhetünk a nemzetközi porondon, hogy a magyar nemzeti közösség nagy többsége ugyanazon az állásponton van, mint a miniszterelnök

- magyarázta Orbán Viktor.

Nem fizetünk büntetést

Orbán Viktor visszautasította, hogy a Brüsszellel folytatott viták miatt uniós forrásokat vonjanak meg Magyarországtól. Közölte, nem is készül ilyesmire, ez ugyanis teljesen elképzelhetetlen, ilyen típusú fenyegetésnek semmilyen jogalapja nincs az uniós jogrendszerben.

Törvénytelen, hogy Magyarország pénzbüntetést kapjon azért, mert nem akar bevándorlókat befogadni

- jelentette ki, hozzátéve, hogy azok az európai vezetők, akik erről nyilatkoznak, jogsértést követnek el. A kormányfő újfent korrekt igénynek nevezte, hogy az Európai Bizottság kifizesse a magyar határvédelmi költségek felét. Hosszú küzdelmek várhatók erről, de "a végén majd elszámolunk egymással".

Mindig nálunk van ez a bizonyos csekkfüzet, amit alá tud írni az Európai Bizottság elnöke

- fogalmazott.

Négymillióan adóznak

Míg 2010-ben körülbelül 3 millió 700 ezren, ma már több, mint 4 millió ember dolgozik Magyarországon és mindenki fizet adót – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő hangsúlyozta: ma Magyarországon, aki akar, tud dolgozni, most már több mint 50 hónapja emelkednek a reálbérek.

A munkát terhelő adókat folyamatosan csökkenteni kell, az állam az alacsony adókulcsokkal arra ösztönzi az embereket, hogy dolgozzanak

– tette hozzá a miniszterelnök. Orbán Viktor emlékeztetett: a kormány munkaalapú gazdasággá változtatta Magyarországot.

(Cikkünket frissítjük)

(hirado.hu)

Cikk- és címlapkép: Kovács Tamás/MTI

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Nyugdíjasok megkapják amit megilleti őket"
Mi illeti meg a nyugdíjast?
Elmondanám önnek Orbán úr.
Tisztességes nyugdíj,orvosi ellátás,és biztonság.
Na ez mind nincs meg, akkor ön miről beszél?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Én már azt szeretném látni, hogy Orbán és bandája is kapja meg ami illeti őket!!!
kisrigó
Ez már megint a szokásos blabla orbántól! Értsen alatta mindenki, amit akar. Egy ilyen "igéret" nem jelent semmit, mert a képét nézve valószínűleg fél kilóval több farhátra gondolt!
Eladott Ország
Nem tudom, hogy a Propeller által közölt fotót szakorvos látta e, de egyből a diliházba a Lipótmezei Elmegyógyintézet (O.P.N.I.) küldeném a csúti cigányt.
vukkocska
Hazudott a Soros tervről, hazudott a gazdaságról, a nyugdíjasokról meg nagy homály van. A furkósbottól a megérdemelt és le nem csalt emelésig bármi lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.