Az új miniszter rögtön a napirend előtti felszólalások után leteszi az esküt.

Az Országgyűlés hétfőtől négynapos ülést tart a következő két hétben. Az első ülésnapon Kósa Lajos a tervek szerint leteszi miniszteri esküjét, kedden pedig Csongrád megye Csongrád-Csanádra történő átnevezéséről is szavazhatnak.

Csongrád megye napjai meg vannak számlálva: jön Csongrád-Csanád

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követheti Kósa Lajos miniszteri eskütétele.

A Fidesz-frakció leköszönő vezetője a megyei jogú városok fejlesztéséért felel majd tárca nélküli miniszterként, a kormánypárti képviselőcsoport élén pedig Gulyás Gergely váltja, aki az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöki székéből távozik. Utódjáról, a fideszes Hende Csabáról szintén hétfőn, az interpellációk előtt szavazhat a Ház. Kedden várhatóan tizennyolc előterjesztésről határoz a parlament, ezek közül tizenegy valamilyen nemzetközi egyezmény elfogadásához, illetve módosításához kér jóváhagyást. Ekkor várható döntés a Miniszterelnökséget vezető Lázár János megyeátnevezési javaslatáról is. A tárcavezető indítványa 2020. június 4-i határidővel kezdeményezi az átnevezést, meghagyva Szegedet megyeszékhelynek. Lázár János indoklásában úgy fogalmazott, a földrajzi nevek a magyar nyelv és történelem számos emlékét őrizték meg, és a "történetileg kialakult, a helyi lakosság által is széles körben ismert és elfogadott neveket nem túlzás kulturális örökségnek tekinteni". A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése támogatta a névváltoztatást. Szerdán egyebek mellett az alapvető jogok biztosának tavalyi tevékenységéről szóló beszámolót tárgyalják meg a képviselők. Az Országgyűlés következő ülése október 9-én, hétfőn azonnali kérdésekkel és kérdésekkel érhet véget.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szétcseszik a társadalmat, az oktatást és most átnevezgetik a földrajzi neveket. A jó édes kurva anyátokat ti beképzelt, nagyravágyó bűnözők!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus1
számoltak azzal az idióták, h ez hány nemzethy adóforintba fog fájni?
Peller Anikó
a jó kurva anyátokba, akasztanivaló gazemberek, dögöljetek meg mind. A sírotokon írjátok át a nevetteket.
kisrigó
Már megint egy agyament megallomán ötlet!! A jó büdös anyját ennek a mezei bunkónak, hogy a "helyi lakosság körében ismert és elfogadott nevekről beszél! A reptéri sánta kutyát sem érdekli, nem véletlen, hogy a fidesz nyalonc kormányhivatal, vagy megyei urak által támogatott kérdéssé tették. A csongrád megyeieknek teljesen jó, ami van. Nem beszélve arról, hogy milyen kőltséggel jár ez az eszement ötlet! Vagy ez a nimand a Csongrád Csanád megyei kis rigó pispeknek hízeleg!? Nem elég neki a luxus étterem a Dóm oldalában, ahol friss tengeri halat zabálhat közpénzből?!! Visszamehetne már az eredeti foglalkozásához, hol van egy megfelelő táska, amit hordozhatna!? Ja, és itt vannak az őszi munkák az összeharácsolt földjein! Tényleg nagylelkü, hogy Szeged maradhat a megye központ, mert ÉN megengedem! Buta akarnok!
human
Szétcseszik a társadalmat, az oktatást és most átnevezgetik a földrajzi neveket. A jó édes kurva anyátokat ti beképzelt, nagyravágyó bűnözők!
namihami
És milyen jól fog jönni a pénz azoknak a haveroknak, akik a megye nevének megváltoztatása miatt az összes hivatali iratokat, levelezés és ehhez kapcsolódó összes adminisztrációt megkapják.
És legyünk őszinték, semmi más célja nincs a dolognak. Csak a haverok (és rajta keresztül a gazdasági elit) zsebének ilyen módon történő újabb töltése.
nusika
...nem hiszem el, hogy a "pihent agyúak" miket ki nem találnak!!!
1magyar
Ekkora baromságot ki ér rá ennyire kitalálni jó pénzért? Mennyibe fog ez kerülni az ott lakó embereknek is!
Nessy
Kitört rajtuk a "keresztelési" mánia! Gondolják, hogy ettől jobb lesz az élet Csongrád - Csanád megyében, mint volt Csongrád megyében?
Legfeljebb bonyolultabb, az okmány cserék miatt.
namihami
@1magyar: Nem nekik---nekünk.
Boritékolom, hogy ""ingyen"" fogják a lakosság iratait kicserélni. Tehát mi fizetjük.
human
@Nessy: A szimbólumfixáltak talán örülnek neki.
kisrigó
@namihami: Igen, "ingyen" cserélik, de lehet a nagymamát elvinni az okmányhivatalba, hisz ő úgyis "ráér", ha nincs aki elvigye a családból, akkor ott a taxi, ha nem tud tömegközlekedéssel menni. A tanyáról is nagy élmény lesz az időseknek bejutni a hivatalba, szóval csupa kényelmetlenség, a közpénz értelmetlen elszórása mellett. Hiába erőlködik ez az öntelt senkiházi, a józan embereknél csak a negatív pontokat gyűjti!
human
@namihami: Persze te IS fizeted. A Csongrád megyeiek is fizetnek adót, tehát ők is fizetik ennek a költségét. Ezen kívül a szabadidejükből kell majd rohangászni az okmányokért.
F_Viktor
1) Ha már keresztelő, akkor kérdezzék meg a megye lakósságát (népszavazást!)!
2) Nem csak az okmányokat kell cserélni, hanem a megyei közintézmények, hivatalok elnevezése változik, okiratok, bélyegzők, pecsétek, térképek, stb...
kiscsillag66
Tényleg most már menjenek el a ... Miért kell mindent átnevezni? A Széll Kálmán is csak Moszkva maradt! Az emberek véleménye mikor érdekli már őket??? Oda vannak a nemzeti konzultációjukkal, amit soha senki nem láthatott, hogy milyen válaszokat küldtek az emberek.
Peller Anikó
@kiscsillag66: semmikor. A konzultációk nem azért vannak, az csak egy kampány, pont arra, hogy a hülyék azt higgyék mennyire kérdezik a népet. Nagyon.

Csak a válasz nem érdekel senkit. Ráadásul a kérdések általában aljasul triviálisak, mást nem is lehetne rá válaszolni mint amit sugallnak.
quadrocopter
@durbincs: Debil! Te csak a saját mentális állapotodért aggódj, a Nemzethy Aggódás sincs rád bízva!
silber13
@durbincs: Vakóban van miért aggódnia! Leginkább a többszörösen amortizálódott fonnyadt pöszörőjéért!:-)) De ne csüggedjen,otthon rendelkezésére áll a birkózógép, más néven : konnektor:!-)))!
quadrocopter
@durbincs: Debil! Te csak a saját mentális állapotodért aggódj, a Nemzethy Aggódás sincs rád bízva!
a helység kalapácsa
@durbincs: Mit dolgozol?
Hol engednek dolgozni téged ennyi ésszel?
a helység kalapácsa
Képzeld el, hogy csak gazdagok vannak.
Ki viszi el utánuk a szemetet?
MINDENKIRE szükség van ahhoz, hogy ne dőljön össze egy társadalom.
Aki többet keres, legyen neki, de hogy megélje a gazdagságát, másokra is szüksége van.
EZÉRT, ha kevesebbet is keres valaki, mert olyan munkát véget, mégsem nézhet le másokat.
Miért?
Mert, ha eluralkodik az anarchia, a most gazdagok megszívják.
Akkor a gyilkosok lesznek az urak. Akkor a nyers erő nyer tért.
nem feltétlenül az erősek, hanem a mindenre képes kiszámíthatatlanul viselkedő aljasok.
A gazdag felbérel egy aljast, hogy megvédje?
Eleinte talán megvédi, de aztán a gazdája ellen fordul.

Érted ezt, te nyomorult, funkcionálisan analfabéta gazdag?
silber13
@durbincs: Paraszt kuss! Nyomás a disznóólba, ahová való
simmering73
Látom amnesztiát kaptak az elmebetegek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.