Őcsénynek elege lett az újságírókból és csak nyugalomra vágynak. Szeretnék, ha Fülöp János visszaülne a polgármesteri székbe – írja az Abcúg

A lemondott faluvezető viszont egyelőre lebegteti, hogy újraindul-e, miközben megindultak a találgatások, ki lehetne az új polgármester. Az alpolgármester egyelőre hallgat, a 2014-es második helyezett viszont fontolgatja az indulást

- írja az Abcúg. 

Őcsénynek elege lett az újságírókból, visszavárják lemondott polgármesterüket

Fotó: ocseny.hu

Egy biztos, az őcsényieknek elegük van és a hátuk közepére kívánják az elmúlt hetek történéseiből.

Maguk tehetnek az egészről!

– vágták Abcúg riporterének fejéhez lépten-nyomon Őcsényben.

A település szeptemberben azzal került a figyelem középpontjába, hogy egy vállalkozó ingyen odaadta volna a panzióját néhány menekült családnak, hogy pár napot ott nyaralhassanak. 

A falubéliek úgy vélik, a menekültek problémáját nem egy 2500 fős településnek kell megoldania, hanem a kormánynak és az EU-nak.

Látni akarták, hogyan reagálunk, és felmutathatják, hogy lám, mennyire utálják az emberek a migránsokat. Pedig nem egy 2500 fős falunak, hanem az országnak meg az EU-nak kellene foglalkozni ezzel a témával

– nyilatkozta egy helyi férfi a lapnak.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk: Őcsényben december 16-án lesz időközi választás lesz, miután Fülöp János egy falugyűlésen lemondott.

Az Abcúg szerint a helyiek túlnyomó többsége továbbra is Fülöp Jánost látná szívesen a falu élén.

Mi is történt Őcsényben eddig?

2017. szeptember 26.: miután kiderült, hogy a kis Tolna megyei falu egyik panziójában legálisan az országban tartózkodó, hivatalosan is menekültnek számító családok üdülnének egy-egy hétre, a helyiek közt kitört a pánik. Falugyűlést hívtak össze, halállal fenyegették a panzióst és kiszúrták a kocsija kerekeit.

2017. szeptember 27.: az országos sajtóvisszhangot kapott eset annyira cikissé vált a falunak, hogy a polgármester belengette a lemondását.

2017. szeptember 27.: bár ezt igazából nem is úgy gondolta, a balhé ürügyén inkább a politikai ellenlábasaival akart leszámolni. Ekkoriban szólalt meg a panzió tulajdonosa is, akinek humanitárius gesztusa – a kormány eddigi gyűlöletkampányának hatására – az egész ügyet kiváltotta. Mint elmondta: a falusiak a terrortól való félelmükre hivatkozva terrorizálták őt – de most akkor vajon kik a terroristák...?

2017. szeptember 28.: mindeközben a második falugyűlésen hoppon maradt a polgármester: a képviselő-testület elfogadta a lemondását.

2017. szeptember 28.: Lázár János szerint sem a gyűlöletpropaganda tehet arról, aminek Őcsény a legvilágosabb kórképe: hogy az ország szándékosan tudatlanságban tartott lakossága mára retteg mindenkitől, aki idegen.

2017. szeptember 29.: A miniszterelnök szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Őcsényben tiltakoznak a menekült gyerekek táboroztatása ellen, mert szerinte annyit hazudtak már a magyaroknak "migránsügyben", hogy nem hiszik el, hogy csak gyermekek érkeznének.

Forrás: Abcúg

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Mit is mondjak..késő bánat? Amikor kibökték a panziós kocsijának a kerekét az is a béke és a nyugalom jegyében történt ugye?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@juttka: Te ezt amit leírtál komolyan is gondolod???Akkor sajnálom a családodat...Ha szerintetek olyan csodálatosak a muszlimok,akkor nem ide költöztetni őket,hanem pakoltok,és mentek hozzájuk...és főleg ha nő vagy/nick neved alapján/ akkor pár hónap mulva elbeszélgethetünk milyen "áldás" is az iszlám!!!
Lepényleső
Vihar a biliben,aminek levét mi isszuk,s a kormány rakta bele-a mi pénzünkön?
Edmond Dantes
@Pálinkás Pál: Igen Pálinkás testvér,sorold fel! Amikor egy muszlin,vagy magát annak valló idióta terrorista gyilkol,akkor minden muszlin terrorista?Amikor egy vagy két tolvaj magyar miatt a hozzád hasonló hülye osztrák annak idején kiírta a boltja ajtajára,hogy "magyar ne lopj",akkor mit szóltál?És igen,a sötét logikádból az is következik,hogy akkor bizony minden norvég tömeggyilkos.Hát most kezdek csak aggódni a győri Audi Eto női kézilabdázóiért,ott jelenleg három norvég is játszik!!! Mennyivel könnyebb volt a szellemi elődeidnek 44-ben,ők nem szarakodtak,Dunába lőtték a számukra kijelölt ellenséget.Megértem,hogy szenvedsz,Pálinkás testvér!
Pálinkás Pál
@Edmond Dantes: Nos...az osztrák azért írta ki,mert agyhalott ,nem merte kiírni hogy cigány ne lopj...mert felháborodtak volna a libsi elvtártsaid!!!Mellesleg 1 Norvég által elkövetett erőszakra jut 5000 arab,afrikai!!! Nem véletlen hogy a világ gennyes gócpontjai Nem Európában vannak,hanem a szinesek lakta földrészeken!!!Magyarázhatsz amit akarsz,a tények makacs dolgok...
Edmond Dantes
@Pálinkás Pál: Ez még az eddigieknél is silányabb szöveg Pálinkás testvér.Most miattad kell ma másodszor is zuhanyoznom.Részemről vége.
Pálinkás Pál
@Edmond Dantes: Bántja a libsi füled,igaz??? De attól még tény marad!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.